کرمان- ایرنا-معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان بیان کرد:در گام اول راه اندازی خانه صنایع دستی بم ۶ رشته صنایع دستی مانند تراش سنگ قیمتی و نیمه قیمتی، هنرهای چوبی، قلم زنی روی مس ،پته دوزی ، سفال و سرامیک و زیورآلات سنتی در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا کاظم حسین زاده روز سه شنبه در جلسه کارگروه گردشگری شهرستان بم افزود: آموزش این رشته ها پس از آماده و نهایی شدن این خانه شروع خواهد شد.

وی تصریح کرد:در این۶ رشته ظرفیت بسیار خوبی در خصوص تربیت نیروی انسانی ماهر و زمینه اشتغال آن ها فراهم می شود.

به گفته حسین زاده ،سه صنعت نفت،خودروسازی و گردشگری جزو صنعت های مهم و برتر دنیا بشمار می روند که دو صنعت خودروسازی و گردشگری در بم فعال است .

وی بیان کرد: در تلاش هستیم تا در طرح مطالعاتی شهرستان بم با پیوند گردشگری و خودروسازی از تمام ظرفیت های این شهرستان استفاده کنیم.

نساجی و حصیربافی احیا می شود

به گفته وی در مطالعاتی که صورت گرفته برای خانه صنایع دستی بم از آموزش، تولید و تجارت برنامه ریزی شده تا به مرحله تجارت سازی برسیم همچنین گام بعدی احیای نساجی و حصیربافی است

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان می گوید تجهیزات فنی خانه صنایع دستی بم آماده شده  اما نیاز داریم که با کمک دستگاه های اجرایی شهرستان یکسری خدمات مانند محوطه سازی مجموعه و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی برای این مجموعه درنظر گرفته شود.

در گام اول آموزش ها در خانه صنایع دستی بم رایگان است

حسین زاده خاطرنشان کرد: آموزش ها در فاز اول خانه صنایع دستی بم به صورت رایگان است اما در گام بعد به صورت نیم بها خواهد بود و بعد از اینکه افراد در این زمینه ورود کنند حمایت های بیمه ، تسهیلات و آموزش های پیشرفته ویژه شاغلین صنایع دستی و نمایشگاهی ما را شامل خواهند شد .

به گفته وی صنایع دستی در بحث فرهنگی و اقتصادی بسیار بااهمیت است و در حوزه اقتصادی با کمترین سرمایه گذاری می توانیم اشتغال پایداری ایجاد کنیم زیرا منابع مالی بسیار محدودی را نیاز دارد

استان کرمان متنوع ترین صنایع دستی کشور را دارد

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: حدود ۳۰۰ رشته صنایع دستی در ایران شناخته شده که از این تعداد حدود یکصد رشته در استان کرمان فعال است و استان کرمان متنوع ترین صنایع دستی کشور را دارد.

به گفته وی شهرستان بم با پیشینه ارزشمندی که دارد متاسفانه در بحث حصیربافی شرایط خوبی ندارد.

شهرهای ملی صنایع دستی معرفی خواهند شد

حسین زاده ادامه داد: به جز شهرستان بم کارهای مطالعاتی به روی شهرستان های قلعه گنج، راور ، کرمان، شهربابک نیز در حال انجام است که به عنوان شهر ملی صنایع دستی معرفی خواهند شد .

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان تاکید کرد:صنایع دستی مفهومی ترین و کاربردی ترین هنر سرزمین ما است زیرا هیچ صنعتی را نمی توان شناخت که در موارد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بتواند تاثیرگذار باشد .

وی توضیح داد: کشورهای پیشرفته دنیا مانند آمریکا ،هند و ژاپن با صنایع دستی گردش مالی خوبی دارند و اشتغال آفرینی کرده اند همچنین دنیا به سمت اقتصاد و شهرهای خلاق می رود.

صنایع دستی سفیر فرهنگی یک منطقه است

وی می گوید شهرهای اصفهان، تبریز، مشهد و شیراز به واسطه صنایع دستی تبدیل به یک برند جهانی شدند و صنایع دستی به محیط‌زیست آسیب نمی زند و کمک کننده به محیط زیست است همچنین سفیر فرهنگی آن منطقه و جامعه است.

حسین زاده عنوان کرد:ظرفیت شهرستان بم منحصر به فرد است و برنامه ریزی شده تا بتوانیم در این برنامه اهداف خوبی برای صنایع دستی در نظر گرفته شود.

وی خاطر نشان کرد: صنایع دستی با کمترین میزان سرمایه گذاری،بیشترین اشتغال و ارزش افزوده را ایجاد می کند

صنایع دستی و گردشگری از ضروریات شهرستان بم است

در ادامه فرماندار بم نیز گفت: صنایع دستی و گردشگری از ضروریات شهرستان بم بوده که همیشه باید برای آن برنامه ریزی داشته باشیم .

هادی شهسوارپور ادامه داد: شهرداری بم در بحث جابجایی مشاغل مزاحم و در کنار آن راه اندازی صنایع دستی در مکان های منتهی به مسیر گردشگری گام های خوبی برداشته است.

راه اندازی خیابان عرضه صنایع دستی

به گفته وی یکی از اولویت ها، راه اندازی کارگاه های آموزشی صنایع دستی و راه اندازی خیابانی برای صنایع دستی و عرضه آن که مشخص شود این مسیر به یک مکان تاریخی منتهی می شود .

راه اندازی دروازه کویر در دارستان بم

شهسوارپور تصریح کرد: یکی از ظرفیت های ویژه بم صنعت گردشگری است که با سیاستهای پیش رو و پیگیری طرح ها و الحاق کویر به شهرستان بم ،طرح گردشگری کویر نیز آماده و پیگیری خواهد شد .

وی می گوید مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کرمان قول راه اندازی مجموعه ای تحت عنوان دروازه کویر در دارستان بم را داده است

سند گردشگری بم به سمت اجرایی شدن می رود

شهسوارپور بیان کرد: سند گردشگری شهرستان بم برنامه ریزی شده و به سمت عملیاتی شدن و اجرایی شدن می رود .

فرماندار بم توضیح داد: صنعت گردشگری که از پردرآمدترین صنعت ها به شمار می رود به خاطر ویروس کرونا دچار مشکلاتی شده است و اکنون جایگاهی ندارد اما باید آمادگی لازم را برای دوران پس از کرونا داشته باشیم.

ایجاد محتوا برای شناخت ظرفیتهای بم

وی خاطرنشان کرد:اگر تمام ظرفیتهای دنیا را داشته باشیم اما تصویری از ارایه آن ها نداشته باشیم انگار هیچ کاری صورت نگرفته است و باید ظرفیت شهرستان را به هر طریقی از جمله تیزر تبلیغاتی ، ساخت کلیپ یا مستند به دیگران بشناسانیم.

شهرستان بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری استان کرمان واقع شده است