به گزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی حزب موتلفه اسلامی، اسدالله بادامچیان در پنجمین گردهمایی و دومین نشست فوقالعاده کنفرانس احزاب مقاومت اسلامی با محوریت بررسی تحولات افغانستان و فعالیت کنفرانس احزاب مقاومت به مناسبت ایام اربعین، گفت: وضع موجود در افغانستان بیانگر این است که حکومتی وارد عرصه شده و تمام افغانستان را گرفته است و آقایان غنی و عبدالله هیچ مقاومتی نکردند، چون قادر به این کار نبودند و دیدار آنها با بایدن نیز تأثیری نداشت.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی افزود: آمریکا از افغانستان گریخت؛ زیرا حضور آمریکاییها سبب زیان بیشتر برای آنها میشد.
بادامچیان خاطرنشان کرد: ارتش افغانستان انگیزهای برای مقابله با طالبان نداشت. افغانستان متعلق به همه افغانها و خواستار رهایی از استکبار است.
همچنین محمدحسین نیکنام معاون بینالملل حزب موتلفه اسلامی در این نشست با اشاره به ضرورت و اهمیت کمک به نیازمندان و مظلومان عالم در دولت اسلامی مطابق آیات و روایات گفت: دنیای اسلام امروز با مشکلات متعددی مواجه است، مردم افغانستان با مشکلات عدیدهای که آمریکا برای آنها فراهم کرده، روبرو هستند.
وی با بیان اهمیت تشکیل اجلاس احزاب مقاومت خاطرنشان کرد: این اجلاس فوقالعاده است و قصد داریم چراغ حمایت از احزاب در موتلفه اسلامی روشن باشد و آغوش ما برای این حمایت باز است.
نیکنام ادامه داد: شرایط منطقه ایجاب میکند احزاب اسلامی با یکدیگر تعامل داشته باشند، نگرانی نسبت به افغانستان وجه مشترک ماست. طالبان در پی عملکرد متفاوت از قبل است. برخی مدعی تغییر طالبان هستند اما جمعی دیگر بر نکاتی چون گذشته طالبان تاکید دارند.
در بخش دیگری از این نشست حجتالاسلام حسینی مزاری رییس مرکز فرهنگی هنری تبیان افغانستان به ارائه گزارشی از تحولات افغانستان پرداخت.
وی با اشاره به رخدادهای صورت گرفته در افغانستان، در رابطه با اهداف آمریکا در طی بیست سال لشکرکشی به این کشور و صدماتی که این حضور بر جامعه افغانستان داشته است، افزود: آمریکا در شرایط فعلی رویکرد خود، جنگ را تغییر داده و در رویکرد خود از حالت سیاسی- نظامی به شکل سیاسی- امنیتی تغییر وضعیت داده است چرا که این حضور نظامی، هزینههای سنگینی را بر آمریکا تحمیل میکرد.
مزاری در ادامه گفت: آمریکاییها اگرچه با حضور خود در افغانستان، اهداف خاص خود در این کشور را دنبال میکردند، اشراف بر کشورهای چین، روسیه، ایران و هند را نیز در دستور کار خود داشتند.
وی خاطرنشان کرد: استحاله کردن شخصیتهای برجسته و مجاهدین و از پا انداختن آنها، تخریب بنیاد خانواده و آموزش و پرورش، سرکوب علما و حوزههای علمیه و همچنین ترویج مواد مخدر از جمله نتایج حضور آمریکاییها در افغانستان است. در این مدت دهها هزار تن مواد ارزشمند معدنی افغانستان مانند طلا، مس و زمرد را از این کشور به غارت بردند.
در ادامه این نشست، ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران نیز در سخنانی درباره افغانستان اظهار کرد: وضع افغانستان مساله جدیدی نیست، و این مسایل ۴۰ ساله در یکی دو روز و در یکی دو سال حل نخواهد شد. سخن واقعگرایانه آن است که آمریکا، افغانستان را به ویرانه تبدیل کرده و بخش دیگر واقعیت این است که آمریکا در افغانستان شکست خورده و نه خودش و نه به صورت وکالتی هم نمیتواند در این کشور ثبات و استقرار ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: یکی از اهداف آمریکا در حضور در افغانستان، مقابله با چین و روسیه بود که باید گفت در این طرح هم نتوانست پیروز شود.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران درباره تفاوت طالبان کنونی با طالبان گذشته گفت: طالبان قبلی، طالبان فکری دینی بود اما اکنون تبدیل به طالبان دینی واقعگرایانه شده است.
وی درباره مشکلات پیش روی افغانستان عنوان کرد: مشکلی که بر سر راه طالبان وجود دارد همزیستی داخلی و چارچوببندی حکومتی است. طالبان برای حل مشکلات امنیتی، اقتصادی و اجتماعی و غیره نیازمند این است که از همه اقشار افغان و همسایگان خود در این خصوص کمک بگیرد.
در این نشست همچنین بومیان، قائم مقام معاونت سیاسی حزب موتلفه اسلامی درباره برنامه کنفرانس احزاب مقاومت در ایام اربعین حسینی نکاتی بیان کرد.