آبادان - ایرنا - سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند گفت: ۳۹ مغروقه به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در اروندرود، به منظور تسهیل در تجارت در بنادر آبادان و خرمشهر، با هماهنگی سازمان بنادر کشور و توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء خارج سازی خواهند شد.

به گزارش ایرنا حسین گروسی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور از روند خارج سازی شناورهای مغروقه در اروندرود در جمع خبرنگاران افزود: امیدواریم مساله خارج سازی مغروقه‌های دوران جنگ تحمیلی و لایروبی اروندرود ازسوی مسوولان وزارت خارجه و همچنین شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با کشور عراق نهایی و اجرایی شود.

وی بیان کرد: لایروبی اروندرود باید طبق کار کارشناسی و مذاکره فشرده بین مسوولان ایران و عراق انجام شود.

وی گفت: برابر ماده ۶۵ احکام دایم سازمان منطقه آزاد اروند برای ماندگاری مردم در منطقه، آماده همکاری با نهادها و ارگان‌های مختلف به منظور رونق اقتصادی و توسعه پایدار در آبادان و خرمشهر هستیم.

گروسی ادامه داد: اقتصاد منطقه با کسب و کار مردم ارتباط دارد و در حقیقت توسعه اقتصادی موجب ماندگاری در شهرستان‌های آبادان و خرمشهر خواهد شد و نه تنها باعث می‌شود که مردم مهاجرت نکنند بلکه شاهد مهاجرت به منطقه خواهیم بود.

حمیدرضا مومنی دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور روز سه‌شنبه در جریان سفر به منطقه آزاد اروند، از روند خارج‌سازی شناروهای مغروقه اروندرود دیدن کرد.

دیدار با فعالان اقتصادی شهرستان‌های آبادان و خرمشهر از دیگر برنامه‌های دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور به منطقه آزاد اروند است.

در جریان جنگ تحمیلی صدها فروند شناور در آبراه اروند رود هدف بمباران و یا حملات راکتی قرار گرفته و غرق شدند که پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون، برخی آنها از این آبراه حارج شده و برخی دیگر نیز هنوز خارج سازی نشده‌اند. 

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) است که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است. 
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت‌های مناسب نظیر حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.