سعید سلمانیان روز سهشنبه درجمع خبرنگاران افزود: نان محلی و بومی در گذشته در هر خانه پخته میشد و مورد مصرف اهل خانه و محله بوده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم تصریح کرد: پخت نان بین جامعه شهری، روستایی و عشایری مرسوم بود و امروزه نیز خانوارهایی هستند که به مناسبتهای مختلف اقدام به پخت نان خانگی و سنتی میکنند.
سلمانیان با بیان اینکه شهر ونک و روستای عقدک در غرب سمیرم یکی از مناطق اصلی پخت نان بومی در این شهرستان است، اظهار داشت: مراحل ثبت این نوع نان تدوین شده است.
وی ادامه داد: پرونده ثبت نان سنتی عقدک به کارگروه ثبت آثار در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ارسال شده است که در صورت تایید به وزارتخانه ارسال میشود.
سلمانیان تصریح کرد: گیاهان کوهی و دارویی خاصی در پخت نانهای محلی و خانگی سمیرم استفاده میشود که طعم و بوی مطبوعی به آن میدهد.
وی بر ضرورت آموزش و انتقال این نوع پخت به نسل امروز اشاره کرد و گفت: فروش نان سنتی به عنوان سوغات سفر به مسافران و گردشگران میتواند به رونق کسب و کار بخشی از اهالی منطقه کمک کند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم به پخت نان یوخه یا تیری در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: چند سالی این پخت این نوع نان محلی و نازک در شهرستان رونق گرفته و جنبه اقتصادی و درآمدی برای چندین خانواره به خود گرفته است.
شهرستان سمیرم با ۹۰ هزار جمعیت، ۱۵۰ روستا و ۶ شهر بیده، فتحآباد، سمیرم، کمه، حنا و ونک و چهار بخش پادنای بزرگ، وردشت، پادنا و مرکزی در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.