به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دانشگاه تهران در این رتبه بندی مهندسی مکانیک دانشگاه تهران با کسب رتبه ۲۴ صدرنشین شد.
در ویرایش پیشین این نظام رتبه بندی تایوان، دانشگاه تهران جایگاه ۳۶۴ جهان را به دست آورده بود.
در ادامه این گزارش آمده است: در ۶ سال گذشته دانشگاه تهران همواره نخستین مؤسسه ایرانی در این نظام رتبهبندی بوده است. جایگاه سال ۲۰۲۱ بهترین نتیجهای بوده که در سالهای گذشته برای دانشگاه تهران به دست آمده است.
بر اساس این گزارش، دانشگاه تهران در بخشهای موضوعی در علوم کشاورزی رتبه ۷۱، شیمی رتبه ۱۸۱، مهندسی شیمی رتبه ۴۵، مهندسی عمران رتبه ۴۷، علوم کامپیوتر رتبه ۹۴، مهندسی الکترونیک رتبه ۱۱۶، علوم جغرافیایی رتبه ۱۸۹، علم مواد رتبه ۱۴۰، ریاضیات رتبه ۳۵۰-۳۰۱، مهندسی مکانیک رتبه ۲۴، میکروبیولوژی رتبه ۲۹۳، فیزیک رتبه ۴۵۰-۴۰۱، علوم گیاهی و جانوری رتبه ۱۹۰، علوم و مهندسی انرژی رتبه ۴۰ و محیطزیست و اکولوژی رتبه ۱۴۳ را کسب کرده است.
بنابر همین اعلان، دانشگاه تهران بهترین رتبه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران در موضوع داروسازی با رتبه ۱۷ و پس از آن دانشگاه تهران با رتبه ۲۴ در موضوع مهندسی مکانیک است.
نیز بر پایه گزارش سال ۲۰۲۱ میلادی رتبهبندی دانشگاه ملی تایوان، ۱۲ مؤسسه ایرانی در سیاهه ۸۰۰ مؤسسه برتر جهان هستند.
این متن اعلان می دارد که دانشگاههای تهران، علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی اصفهان، تبریز، علم و صنعت ایران، و علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد در میان ۸۰۰ مؤسسه برتر جهان جای دارند.
در ادامه روابط عمومی دانشگاه تهران گفته است: افزونبر این، دانشگاههای تبریز و علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز نیز در رتبهبندی نرمالشده بر پایه اعضای هیأت علمی در میان ۸۰۰ مؤسسه برتر جهان جای گرفتهاند. در جدول یک، امتیاز کل و رتبه مؤسسههای ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در سنجههای گوناگون در این نظام رتبهبندی آمده است.
همچنین دانشگاه ملی تایوان از سال ۲۰۰۷ دانشگاههای جهان را بر اساس کمیت و کیفیت عملکرد آنها در مقالات علمی مورد رتبهبندی قرار میدهد و هر ساله ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان را معرفی میکند.
این نظام علاوه بر رتبهبندی کلی، حدود ۸۰۰ دانشگاه برتر را در ۶ زمینه و ۱۴ موضوع رتبهبندی میکند. هدف این نظام رتبهبندی، ارزیابی عملکرد علمی موسسهها بهویژه عملکرد پژوهشی آنها بر پایه شاخصهای عینی و بدون سوگیری است. ارزیابی در این نظام، در هشت شاخص و سه محور بهرهوری پژوهش، تأثیر پژوهش و تعالی پژوهش انجام میشود.
در ادامه گزارش آمده است: زمینههای ارزیابی شامل کشاورزی، پزشکی، مهندسی، علوم زیستی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی است. موضوعهای ارزیابی نیز شامل علوم کشاورزی، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، شیمی، علوم کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، محیطزیست و اکولوژی، جغرافیا، علم مواد، ریاضیات، مهندسی مکانیک، داروشناسی و سم شناسی، فیزیک و علوم گیاهی و جانوری است.
موضوعهای ۲۵ گانه ارزیابی این نظام رتبهبندی شامل علوم کشاورزی، زیستشناسی و بیوشیمی، مهندسی شیمی، شیمی، مهندسی عمران، پزشکی بالینی، علوم کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، علم مواد، مهندسی مکانیک، میکروبیولوژی، داروشناسی و سمشناسی، ریاضیات، علوم اجتماعی، ایمونولوژی، علوم گیاهی و جانوری، فیزیک، علوم جغرافیایی، محیطزیست و اکولوژی، اقتصاد و تجارت، علوم سلولی و مولکولی و ژنتیک، علوم اعصاب و علوم رفتاری، روانپزشکی و روانشناسی و علوم فضایی است ...
گزارش مزبور می گوید: دانشگاه برتر دنیا بر اساس رتبهبندی دانشگاه ملی تایوان سال ۲۰۲۱ به ترتیب شامل دانشگاههای هاروارد و استنفورد هردو از آمریکا، تورنتو از کانادا، آکسفورد از انگلستان، جان هاپکینز از آمریکا، کالج لندن از انگلستان، واشنگتن سیاتل از آمریکا، انستیتو فناوری ماساچوست MIT از آمریکا، میشیگان از آمریکا و کمبریج از انگلستان است.