یزد- ایرنا- تعدادی از برترین‌های جام باشگاه‌های کتابخوانی یزد عصر سه شنبه در آیینی که با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی این استان برگزار شد، تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا، در این آیین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد به اهمیت ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه خصوصا در میان جوانان، فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های رسانه‌ای را مهم خواند و گفت: تقویت جام باشگاه‌های کتابخوانی نقش مهمی در ترویج فرهنگ مطالعه دارد.

مجید جوادیان‌زاده با قدردانی از همه کسانی برای گسترش فرهنگ مطالعه و فعالیت جام باشگاه‌های کتابخوانی همکاری دارند، ادامه داد: یکی از اهداف مهم این اداره‌کل با همکاری سایر بخش‌ها، تقویت مطالعه کتاب و کتابخوانی و گسترش آن است .

این مسئول فرهنگی استان یزد خاطرنشان کرد: هم‌اکنون سه هزار و ۹۰۰ باشگاه کتابخوانی در مناطق مختلف استان یزد تشکیل شد که بر حسب وظایف با همکاری افراد علاقه‌مند، و همکاری مسئولان مربوطه فعالیت دارد و به دلیل اهمیت آن تعداد آن نیز گسترش می‌یابد .

جوادیان‌زاده با اشاره به اینکه تاکنون پنج دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی در کشور برگزار شد که یزد در هر دوره خوش درخشید، یادآور شد: این استان به لحاظ تعداد باشگاه‌ها رتبه دوم را در کشور دارد و هم‌اکنون  ۹۹ روستا، ۱۶ شهر و ۱۱ شهرستان‌های استان دارای باشگاه کتابخوانی است.

وی گفت: ۲۰ کتابفروشی استان عضو طرح‌های باشگاه کتابخوانی است و اعضای باشگاه‌ها می‌توانند با مراجعه به این کتابفروشی‌ها با تخفیف ۵۰ درصد کتاب خود را تهیه کنند و توسعه فعالیت ها در این بخش خیلی اهمیت دارد و باید تقویت شود.

پنجمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از اوایل پاییز سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد به تازگی با معرفی برترین‌ها پایان یافت و هیات داوران پس از آثار رسیده به دبیرخانه مرکزی تعداد ۴۰ باشگاه، همین تعداد نامه به نویسنده و ۴۰ فیلم کوتاه معرفی کتاب راهم  به‌عنوان نامزد های راه‌یافته به مرحله نهایی معرفی کردند.

از بین ۲۷ هزار باشگاه با ۴۵۰ هزار عضو که در یک هزار و ۹۶۰ شهر و روستا تشکیل‌ شد ،نامزدهای مرحله ‌نهایی این برنامه از سوی هیات داوران آن اعلام شدند.

در این دوره از جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان، داوری‌ها در ۲ مرحله شهرستان و مرحله نهایی ملی انجام شد و از میان مستندات داوری شده در مرحله شهرستان ۷۰۰ باشگاه، ۲ هزار فیلم و ۲۰ هزار نامه به دبیرخانه باشگاه رسید.

آثار و فعالیت‌ باشگاه‌های کتابخوانی با توجه به شاخص‌هایی چون خلاقیت و ابتکار، فعالیت‌ ترویج کتابخوانی در فضای مجازی، میزان اثرگذاری فعالیت‌ها، رسایی و شیوایی مستندات از سوی کارشناسان و متخصصان حوزه

ترویج کتابخوانی و ادبیات کودک و نوجوان در سه بخش بررسی و داوری شد. 

استان یزد هم‌اکنون ۱۱۲ باب کتابخانه فعال دارد و از این تعداد ۹۹ باب وابسته به نهاد کتابخانه‌های عمومی، ۱۲ باب مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل است که در مجموع  از این تعداد ۸۳ مورد کتابخانه شهری و ۲۹ باب کتابخانه روستایی است.

تعداد اعضای کتاب خانه های استان ۱۱۰ هزار نفر و کتاب های مجود حدود ۲ میلیون نسخه است.