به گزارش ایرنا از امور سامانهها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ آیین رونمایی از پوستر چهاردهمین جشنواره بینالمللی حرکت روز سهشنبه با حضور مهندس محمدهادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دبیر جشنواره و دکتر سید عباس احمدی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
زارع چاهوکی در ابتدای این آیین اظهار کرد: دانشگاه تهران میزبان چهاردهمین جشنواره بینالمللی حرکت است و تلاش میکند این جشنواره را به بهترین وجه ممکن برگزار کند.
وی ادامه داد: جشنواره بینالمللی حرکت، فرصتی برای ارائه دستاوردهای علمی انجمنهای علمی دانشجویی است. همچنین این جشنواره محلی برای تبادل تجارب و بررسی نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها برای ارتقای فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در این جشنواره راهکارهایی برای عملکرد بهتر انجمنهای علمی دانشجویی ارائه میشود، افزود: خوشبختانه این جشنواره با همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر ساله برگزار شده است.
زارع چاهوکی بیان کرد: انجمنهای علمی دانشجویی به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی در دانشگاههای کشور فعالیت دارند. این انجمنها بستری را برای مشارکت دانشجویان در حوزه فعالیتهای علمی فراهم میآورند و نقش مهمی را در ایجاد یک فضای با نشاط علمی در محیط دانشگاهها ایفا میکنند.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی حرکت تصریح کرد: در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور بیش از ۹۰۰۰ انجمن علمی دانشجویی فعالیت دارند و در دانشگاه تهران نیز ۱۸۳ انجمن علمی دانشجویی ثبت شده است و فعالیت دارند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تأکید کرد: محور اصلی فعالیتها در انجمنهای علمی دانشجویی شامل حوزههای متعددی است که مهمترین آنها «ترویج علم و فناوری»، «کمک به تقویت ارتباط بین دانشگاه و جامعه» و «افزایش توانمندیهای مهارتی دانشجویان» میباشد.
زارع چاهوکی ادامه داد: فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی تکمیل کننده فرآیند یادگیری در دانشگاههاست. همچنین انجمنها در «تحقق دانشگاه اجتماعی و مسئولیتپذیر» نقش مهمی دارند.
وی با اشاره به اینکه بخش دبیرخانه اجرایی این جشنواره به دانشگاه تهران سپرده شده است، افزود: علاوه بر برگزاری آیین افتتاحیه و اختتامیه جشنواره، نشستهای تخصصی و همچنین کارگاههای آموزشی را با هدف بررسی تجارب و ارائه راهکارهای برای ارتقای نقش و جایگاه انجمنهای علمی دانشجویی برنامهریزی شده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این نشست گفت: بسیار خرسندیم دانشگاه تهران میزبانی چهاردهمین جشنواره بینالمللی حرکت را پذیرفته است؛ چراکه به تعبیر مقام معظم رهبری دانشگاه تهران نماد آموزش عالی در کشور است.
مهندس محمدهادی عسکری با اشاره به اینکه دانشگاه تهران دبیرخانه اجرایی جشنواره را بر عهده دارد و برنامههای ارزشمندی را در نظر گرفته است، بیان کرد: امیدواریم با توجه به برنامه واکسیناسیون که از سوی وزارت بهداشت برای جامعه دانشگاهیان دنبال میشود، بتوانیم بخشی از برنامه را به صورت ترکیبی از حضوری و مجازی برگزار کنیم؛ دانشگاهها نقش مهمی در امید بخشی به جامعه دارند و انجمنهای علمی دانشجویی به عنوان زیر مجموعه این نهاد، میتوانند در این زمینه نقش آفرین باشند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: پس از یازدهمین جشنواره حرکت که در اصفهان برگزار شد، رقابتهای جشنواره بهصورت بینالمللی در دو بخش دانشجویان ایرانی و خارجی شکل گرفت. به دنبال آن هستیم که دانشجویان ایرانی بتوانند در بخش دانشجویان خارجی به رقابت بپردازند.
عسکری با اشاره به اینکه بارگذاری آثار جشنواره به مدت یک ماه از 20 شهریور ماه تا 20 مهر ماه در سامانه جشنواره به آدرس festival.dmsrt.ir امکانپذیر است، ادامه داد: کارشناسان انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاهها و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها میتوانند آثار برگزیده خود را در مدت تعیین شده، در سامانه جشنواره بارگذاری کنند.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان خاطر نشان کرد: در دورههای قبلی جشنواره، از کشورهای مختلفی در جشنواره شرکت کردند و امیدواریم امسال نیز شاهد حضور دانشجویان خارجی باشیم.
شایان ذکر است؛ در پایان نشست پوستر چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی حرکت با حضور مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دبیر جشنواره و نیز مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران رونمایی شد.