بیرجند - ایرنا - رییس اداره امور عشایر شهرستان نهبندان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۵۰ کیلومتر ایل راه عشایر در این شهرستان مرمت و بهسازی شده است.

محمدرضا جهان‌بین روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در سال جاری ۱۲۰ عدد پنل خورشیدی را در محلات عشایری با اعتبار حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان توزیع کردیم که ۱۰ درصد هزینه آن توسط عشایر و ۹۰ درصد توسط شرکت توزیع برق به صورت رایگان تامین شده است.

وی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون هشت هزار و ۶۴۰ متر مکعب آب برای حدود ۸۰۰ خانوار عشایری شهرستان نهبندان ارسال شده است.

رییس اداره امور عشایر نهبندان مهمترین مشکل این شهرستان را در زمینه آبرسانی سیار کمبود اعتبار ذکر کرد و گفت: با همه مشکلات آبرسانی سیار را بدون وقفه انجام می‌دهیم اما تخصیص اعتبار به موقع و کافی نقش موثری در کمیت آبرسانی به عشایر در این بحران خشکسالی دارد.

وی ادامه داد: از سال گذشته در زمینه آبرسانی به عشایر بیش از ۲۰۰ میلیون تومان دیون داریم.

جهان‌بین از پرداخت چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر شهرستان نهبندان از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: از این مقدار ۲ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه چهار درصد بوده و ۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان هم از محل تسهیلات ۱۰ درصد زنجیره گوشت قرمز به بانک عامل معرفی شدند.

وی اضافه کرد: جمعیت دامی عشایر در سال جاری به دلیل خشکسالی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و هنوز به دلیل وسعت زیاد شهرستان سرشماری در زمینه جمعیت دامی عشایر نداشته‌ایم.

رییس اداره امور عشایر نهبندان گفت: کمبود علوفه و گرانی آن از دیگر مشکلات عشایر ناشی از تشدید خشکسالی در سال جاری است که هزینه تمام شده پرورش دام را به شدت افزایش داده است.

وی گفت: با این شرایط خشکسالی و گرانی علوفه، پرورش دام برای عشایر هزینه‌های سنگینی دارد به همین دلیل برخی عشایر مجبور به تقلیل دام خود شدند.

بهلولی، محمودی، کرده‌ای، اردونی، جمالزهی، یوسفزهی، آخوندی، نخعی و نوری از جمله اقوام عشایر نهبندان هستند که به مناطق ییلاقی تگ سهلو، دشت شورآب میان کوه، کوه باران، دشت چاهداشی و میغان کوچ می‌کنند.

نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند است.