استان ها - ایرنا - شتاب‌گیری واکسیناسیون در کشور نشان از کاهش تعداد بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی دارد و به گفته مسئولان بهداشت و درمان این مهمترین و ایمن ترین راه برای در امان ماندن از مخاطرات بیماری کووید ۱۹ است .

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار استان ها ، علاوه بر رعایت موارد پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، واکسیناسیون مهمترین راه برای در امان ماندن از مخاطرات بیماری کووید ۱۹ است و این در حالی است که به گفته کارشناسان و مسئولان بهداشت و درمان برای رسیدن به ایمنی و مهار کرونا باید بیش از ۷۰ درصد شهروندان واکسن دریافت کنند.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران در این باره گفت: باتوجه به تدارک مطلوب تر واکسن و واردات پرحجم تر واکسن کرونا در روزهای آتی، هفته آینده شاهد رشد شتابان واکسیناسیون در تهران خواهیم بود.

علیرضا زالی افزود: لازمه شتاب گرفتن واکسیناسیون، تامین واکسن و افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون بود که این موضوعات محقق شده است.

مراجعان سرپایی در تهران در حال کاهش است 

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه مراجعان سرپایی در تهران با شیب نسبتا ملایم در حال کاهش است، گفت: تعداد مراجعان سرپایی به کمتر از ۲۰ هزار نفر در روز کاهش یافته است.

فرمانده ستاد مقابله با ویروس کرونا تهران گفت: در روزهای اخیر حجم قابل توجهی واکسن به کشور وارد شده و سبد واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال افزایش حجمی است.

دکتر علیرضا زالی اظهار داشت: در روزهای اخیر به صورت شتابان مراکز تجمیعی در تهران در حال افتتاح است.

وی افزود: مراکز جدید در شیفت‌های صبح کار خود را انجام می‌دهند و مراکز قدیمی‌تر با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شده‌اند که به صورت ۲ شیفت کار واکسیناسیون را نجام دهند.

زالی گفت: در روزهای آتی تعدادی از مراکز تجمیعی به صورت سه شیفت یا شبانه‌روزی کار واکسیناسیون را انجام می‌دهند که بتوانیم قبل از پیک‌های بعدی ویروس کرونا بسیاری از افراد را در مقابل این ویروس واکسینه کنند.

در عین حال متاسفانه ۵۳۸ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموعه تلفات این ویروس در کشور به رقم ۱۱۲ هزار و ۴۳۰ نفر رسید.

در این بازه زمانی یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۴۴۰ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد که این بالاترین میزان تزریق روزانه واکسن از ابتدای واکسیناسیون عمومی تا کنون است.

تا کنون ۲۰ میلیون و ۵۵۸ هزار و ۳۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۰ میلیون و ۸۹۲ هزار و ۶۵۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۳۱ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۶۹۴ دُز رسید.

روز گذشته(سه شنبه) با تزریق ۸۸۴ هزار و ۸۱۰ دُز واکسن در کشور، رکورد تزریق روزانه واکسن کرونا برای آخرین بار شکسته شد.

نخستین بار رکورد تزریق روزانه واکسن کرونا با ۵۰۵ هزار و ۳۲ دز در ۲۴ ساعت در ۱۲ مرداد ماه رقم خورد.

همچنین سوم شهریور ماه با تزریق ۷۶۴ هزار و ۱۸۵ دز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه شکست. 

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام  کنند.

در همین حال رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه روند بستری بیماران کرونایی همچنان صعودی است، گفت: هم‌اکنون یک هزار و ۵۸۲ نفر در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعدا آنها نسبت به روز گذشته ۲۲ نفر افزایش یافته است.

مهدی محمدی افزود: از این تعداد، ۲۲۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌ و شرایط ۶۱ بیمار اینتوبه (لوله‌گذاری نای با حال وخیم) است.

وی با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته ۶ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا در استان فوت کردند، گفت: مجموع جان‌باختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۲۶۱ نفر رسیده است.

بر اساس گزارش رسیده از آذربایجان‌غربی نیز هم اینک ۳۲۰ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش‌های آی‌سی‌یو مراکز درمانی استان، تحت مراقبت‌ ویژه قرار دارند که این رقم از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ بی سابقه است.

دکتر جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی در این باره گفت : از این تعداد همچنین ۷۰ نفر تحت دستگاه ونتیلاتور قرار داشته و با کمک این دستگاه تنفس می کنند که شرایط آنان نیز بسیار نامناسب تر است.

وی اضافه کرد: از ابتدای تابستان، تعداد بستری شدگان در بخش های مراقبت های ویژه کرونایی آذربایجان غربی ۲.۳ برابر شده است.

رییس  دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت: شمار قربانیان کووید۱۹ در کهگیلویه و بویراحمد با فوت ۲ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته به مرز ۹۰۰ نفر رسید.

پرویز یزدان پناه اظهار داشت: از مجموع ۴۷۸  بیمار کرونایی در بیمارستان‌های معین کرونا در کهگیلویه و بویراحمد  ۲۲۹ نفر کرونای قطعی و ۳۶ نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

وی افزود : از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۶۴ هزار و ۸۸۶ بیمار کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد بهبود یافته اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: از  ۸۷۲ نمونه PCR دریافت شده از آزمایشگاه سلولی مولکولی یاسوج و دهدشت ۴۰ درصد موارد مثبت بوده که بیشترین موارد مثبت در شهرستان بویراحمد گزارش شده است.

از استان اردبیل گزارش شده است که روند کاهشی بیماران بستری و تحت نظر کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان ادامه داشته و در شبانه روز گذشته به ترتیب به ۶۹۲ بیمار بستری و ۶۹۳ نفر بیمار تحت نظر کاهش یافته است.

براساس آخرین آمار اعلام شده توسط دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، در شبانه روز گذشته ۹۱ بیمار جدید کووید.۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری شده و در مقابل  ۱۰۴ نفر با بهبود نسبی از بیمارستان مرخص شده‌اند.

بنا به اعلام این ستاد، با فوت ۱۳ نفر دیگر از مبتلایان طی شبانه روز گذشته، آمار جان‌باختگان کرونا در این استان به ۲ هزار و ۳۲۹ نفر رسید.

 دکتر شهرام حبیب‌زاده  رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با هشدار نسبت به احتمال افزایشی شدن روند شیوع کرونا در استان اردبیل در صورت عادی‌انگاری توسط شهروندان خواستار پرهیز از دورهمی و عادی‌انگاری بیماری کووید.۱۹ و نیز استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان شد و گفت: بستری شدن ۱۲۲ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی این استان، نشان دهنده شدت شیوع کرونا در این استان است.

دبیر کارگروه اطلاع رسانی بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه به ۴۱۰ نفر در روز کاهش یافت.

دکتر حمیدرضا رحیمی افزود: در حال حاضر هزار و ۸۶۰ نفر در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد که علاوه بر کلانشهر مشهد، ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی را زیر پوشش خود دارد بستری هستند.

وی ادامه داد: ۴۹۷ نفر از این تعداد بیمار کرونایی در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند.
دبیر کارگروه اطلاع رسانی بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد کل بیماران بستری ناشی از کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی ۲ هزار و ۶۰۰ نفر است.

رکورد تزریق واکسن کرونا در مهاباد ارتقا یافت

رییس مرکز بهداشت مهاباد گفت: رکورد تزریق واکسن کرونا در این شهرستان شکسته شده و کادر پزشکی در مناطق مختلف موفق به تزریق ۲ هزار دُز واکسن در یک روز کاری شدند.

قاسم امینی افزود: ظرفیت تزریق روزانه واکسن در مهاباد با تامین واکسن های مختلف، از طرف دانشگاه علوم پزشکی سه هزار و ۵۰۰ دز تعیین شده که با افزایش پایگاه واکسیناسیون در تلاش هستیم به این رکورد برسیم.

وی ادامه داد: هم اکنون سه پایگاه تجمیعی واکسیناسیون در سطح شهر مهاباد فعال است که با تامین به موقع واکسن در نظر داریم چند پایگاه موقت دیگر را نیز برای تزریق بیشتر جوامع هدف راه‌اندازی کنیم.

جانشین قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونای آذربایجان غربی گفت: با اجرای طرح واکسیناسیون سراسری آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در افراد مسن به طور محسوسی کاهش یافته است.

ایرج محبی اظهار داشت: طی پنج ماهه اخیر میزان فوتی های ناشی از کرونای افراد بالای ۶۰ سال آذربایجان غربی کاهش یافته و تنها ۶۰ درصد فوتی ها در استان را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند.

۲۴۱ هزار دُز واکسن کرونا در ایلام تزریق شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۲۴۱ هزار و ۴۳۳ دُز واکسن گروه‌های سنی و افراد واجد شرایط از ابتدای آغاز واکسیناسیون کرونا در سطح استان تاکنون انجام شده است‌.

دکتر جمیل صادقی فر اظهار داشت: چهار هزار و ۷۶۹ دُز واکسن کرونا در مرحله اول روزانه و ۲ هزار و ۷۳۱ دُز در مرحله دوم روزانه در سطح استان تزریق شده است.

وی افزود: با توجه به پیش بینی پیک های احتمالی در آینده برای قطع زنجیره انتقال باید افراد بالای ۱۸ سال واکسینه شوند و در صورتی که پوشش واکسیناسیون بالا باشد، خطر بیماری کمتر خواهد بود.

رئیس دانشگاه پزشکی بوشهر: این استان در تزریق واکسن کرونا پیشرو است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به استقبال مردم از طرح واکسیناسیون براساس جمع بندی‌های انجام شده این استان جزو چهار استان نخست و پیشرو کشور در تزریق واکسن کرونا است.

دکتر سعید کشمیری افزود: براساس آمارها تاکنون ۵۳۱ هزار و ۱۰۱ واکسن در استان تزریق شده که از این شمار ۳۲۷هزار و ۶۷۴ نفر معادل ۴۴.۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال حداقل یک نوبت واکسن دریافت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: همچنین ۲۰۳هزار و ۴۲۷ نفر نیز معادل ۲۷.۴ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال نیز هر ۲ نوبت واکسن خود را دریافت ‌کرده‌اند.

۲۶ هزار و ۳۳۱ دُز واکسن کرونا در اردستان تزریق شد

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: ۲۶ هزار و ۳۳۱ دُز واکسن از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تاکنون در نوبت نخست و دوم در این شهرستان تزریق شده است.

حسن ذبیحی افزود: ۱۴ هزار و ۸۴۱ نفر معادل ۴۵ درصد جمعیت دُز نخست و ۱۱ هزار و۴۹۰ نفر معادل ۳۴ و نیم درصد جمعیت اردستان دز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تزریق واکسن به افراد واجد شرایط اعلام شده در اردستان در حال انجام است، ادامه داد: شماری از افرادی که ساکن دایمی این شهرستان نیستند اما به طور فصلی و میهمان در شهرها و روستاها سکونت می‌کنند و در گروه‌های اعلامی قرار دارند واکسینه شده‌اند که حدود پنج درصد آمار را شامل می‌شود و رانندگان اتوبوس، تاکسی و برخی رانندگان که‌ پیامک در یافت کرده‌اند نیز واکسینه شده‌اند.

۳۸ درصد جمعیت گروه سنی بالای ۱۸ سال استان یزد واکسینیه شدند

 معاون فنی مرکز بهداشت یزد با تشریح تلاش ها صورت گرفته برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا  از طریق واکسیناسیون در این استان گفت: اکنون ۳۸ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان حداقل یک دُز واکسن را دریافت کرده اند.

دکتر مسعود شریفی افزود: در گروه سنی ۶۰ سال به بالا ۷۵ درصد، افراد بالای ۵۰ سال ۷۰ درصد و جمعیت ۴۰ سال به بالا نیز ۵۷ درصد این گروه حداقل یک دُز واکسن را دریافت کرده اند. 

۴۳ درصد گروه سنی بالای ۴۰ سال استان یزد واکسن نزدند

به گفته وی در جمعیت بالای ۴۰ سال یعنی متولدان  سال ۱۳۶۰ و ماقبل آن تاکنون ۲۳۶ هزار نفر واکسینه شده اند و ۴۳ درصد جمعیت هدف هنوز به مراکز واکسیناسیون برای دریافت واکسن مراجعه نکرده اند.

شریفی با بیان اینکه اکثر افرادی که در گروه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال قرار دارند هنوز واکسن تزریق نکرده اند، اظهار داشت: جمعیت این گروه سنی برای حفظ سلامتی خود و اعضای خانواده هایشان  هرچه سریعتر به مراکز تعیین شده در حوزه محل سکونت خود مراجعه و نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.

رکورد روزانه تزریق واکسن کرونا در مرکز هلال احمر قزوین شکسته شد

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر استان از شکسته شدن رکورد روزانه واکسیناسیون در مرکز تجمیعی زیر نظر این جمعیت خبر داد.

فرهاد ارجمندی اظهار داشت: روز گذشته در دو شیفت کاری صبح و عصر در مرکز تجمیعی واکسیناسیون هلال احمر در محل هنرستان شهید عظیمیان شهرستان قزوین مجموعا ۷۰۶ دز واکسن کرونا از نوع سینوفارم و برکت و دز دوم آسترازنکا به گروه های هدف تزریق شد. ‌

وی افزود: این میزان حدود ۱.۵ برابر بیشتر از بالاترین رکورد تزریق روزانه در این مرکز است و با برنامه ریزی های صورت گرفته به نظر می رسد میزان تزریق روزانه واکسن توسط جمعیت هلال احمر از این میزان هم بالاتر خواهد رفت.

۳۶.۳ درصد از جمعیت مراغه علیه کرونا واکسینه شده‌اند

رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهدشاتی درمانی مراغه گفت: تاکنون ۳۶.۳ از جمعیت بالای ۱۸ سال این شهرستان علیه کرونا واکسینه شده‌اند.

اصغر تنومند افزود: در این راستا تاکنون ۱۰۴ هزار و ۵۵۶ دز واکسن شامل ۳۳ هزار و ۵۰۹ دز دوم واکسن کرونا به گروه های هدف در این شهرستان تزریق شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر با تامین حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ دز واکسن در ۲ روز اخیر، روند واکسیناسیون کرونا در این شهرستان تسریع شده و امید است میزان تزریق واکسن به سه هزار دز در روز و هدف گزاری نهایی تا ۱۰ هزار دز در روز برسد.

ورود محموله ۵۳۰ هزار دُز واکسن کرونا به خوزستان

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ورود یک محموله ۵۳۰ هزار دُز واکسن کرونا به خوزستان خبر داد و گفت: محدودیتی برای تزریق واکسن در استان نداریم.

دکتر فرهاد ابول نژادیان بیان کرد: با تلاش همکاران ما در حوزه بهداشت و همراهی نیروهای بسیجی و هلال احمر، در ۲۴ ساعت گذشته ۷۳ هزار دُز واکسن در خوزستان تزریق شد که امیدواریم از مرز ۱۰۰ هزار دز عبور کنیم.

وی افزود: تلاشمان بر این است که ابتدا افراد ۳۵ سال به بالا را در خوزستان هر چه سریعتر واکسینه کنیم.

ریس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در یکی، ۲ روز آینده با کمتر شدن ازدحام افراد ۳۵ سال به بالا، فراخوان واکسیناسیون افراد بالای ۳۰ سال را اعلام می‌کنیم تا با حداکثر سرعت، واکسیناسیون را پیش ببریم.

۳۰ درصد عشایر چهارمحال و بختیاری واکسن کرونا دریافت کردند

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۳۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال عشایر ساکن در شهرستان‌های مختلف استان واکسن کرونا دریافت کردند.

سید راشد جزایری افزود: واکسیناسیون عشایر استان تا ۱۵ مهر ادامه دارد و با شتاب مناسبی در حال اجرا است.

وی استقبال مردم استان از طرح واکسیناسیون علیه کرونا را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: واکسنی که در اختیار استان قرار داده شده متناسب با گروه‌های پرخطر و گروه‌های سنی طبق برنامه‌ریزی در حال تزریق است.

جزایری در ادامه با اشاره به تداوم روند کاهشی شیوع کرونا در استان تصریح کرد: از قله موج پنجم کرونا طی روزهای اخیر گذر کرده‌ایم و تعداد بیماران استان نسبت به اوج موج کرونا در بخش سرپایی ۲۰ درصد کاهش و در بخش بستری ۱۰ درصد کاهش یافته است.

اکنون ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید، به سر می برد.

تلفات کرونا در کشور ۲۸ مرداد ماه از مرز یکصد هزار نفر عبور کرد و روز سه شنبه دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ، رکورد تلفات روزانه طی ۱۹ ماه گدشته شکست. 

کرونا اوایل اسفند ۹۸ در ایران شیوع یافت.