سنندج- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تاکنون ۹۵ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان خسارت دیده از محل بیمه جهش تولید پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز چهارشنبه در جلسه ستاد بیمه استان که با دستور کار آخرین وضعیت تعیین خسارت مناطق همگن و عملکرد پرداخت غرامت توسط صندوق بیمه کشاورزی استان تشکیل شد، اظهار داشت: امسال با توجه به شرایط اقلیمی خسارت زیادی به محصولات بخش کشاورزی کشور و به تبع کردستان وارد شد که بخشی از خسارت اراضی زیرپوشش بیمه با پرداخت غرامت تا حدودی جبران می‌شود و این مسئله کمک حمایتی مطلوبی برای کشاورزان است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۹۵ میلیارد ریال از غرامت به کشاورزان خسارت دیده در استان از محل بیمه جهش تولید پرداخت شده است و ۱۵ تا ۲۰ روز دیگر هم بخش باقی مانده این غرامت‌ها به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این میزان غرامت در قالب ۲ هزار و ۸۷۶ پرونده پرداخت شده و مربوط به کشاورزان شهرستان‌های بانه، دهگلان، سروآباد و کامیاران بوده است.

سپری با اشاره به اینکه طرح جهش تولید از سال گذشته در دیمزارهای ۶ استان کشور به اجرا درآمده است، یادآور شد: در این طرح ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم به زیر پوشش این طرح قرار گرفت که از این میزان بیشترین آن یعنی ۱۸۹ هزار هکتار آن مربوط به کردستان است.

وی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی امسال که در یک قرن اخیر بی سابقه بوده میزان عملکرد غلات در اراضی زیر پوشش طرح جهش تولید در استان نسبت به دیگر مزارع ۳۰ درصد  بیشتر بوده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: از ۱۸۹ هزار هکتار با حمایت مالی ستاد فرمان امام(ره) ۱۵۵ هزار و ۲۰۰ هکتار زیر پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است.

 سپری یادآور شد: با توجه به ریسک بالای فعالیت در بخش کشاورزی می‌طلبد کشاورزان نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند و امید می‌رود امسال با اطلاع رسانی بهتر شاهد افزایش سطح اراضی کشاورزی زیر پوشش بیمه در استان باشیم.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تُن است.