نوشهر- ایرنا - مردم بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر با ابراز نگرانی از رانش و آب بردگی بخشی این محور در حوالی روستای "کت کش " در جریان سیل اخیر ، خواستار رفع این مشکل از سوی مسئولان ذیربط شدند.

به گزارش ایرنا ، سیل در ماه های مرداد و شهریور امسال طی دو مرحله در بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر که نخستین بار در دهم  مرداد ماه و سیل دیگری هم در یکم شهریور ماه جاری رخ داد  و حدود ۳۱ میلیارد  تومان به تاسیسات زیربنایی ، مسکونی ، کشاورزی و دام و طیور این منطقه خسارت زد .

 این بخش کوهستانی با برخورداری از ۶۰ کیلومتر راه اصلی و حدود ۳۰۰ کیلومتر راه فرعی در فاصله حدود ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نوشهر قرار دارد و حدود ۶۴ نقطه روستایی ، ۲ نقطه شهری  و دستکم ۱۲ هزار نفر جمعیت بومی ثابت و ۲۵ هزار نفر جمعیت شناور در خود جای داده است .

این مسیر ارتباطی به خاطر برخورداری کجور از موقعیت های ممتاز گردشگری و نیز آب هوای خنک کوهستانی و نیز دیگر مواهب طبیعی روزانه گذرگاه تردد بی شماری از مردم بومی و نیز عده زیادی از خوش نشینان ساکن غیر دائم است .

علاوه بر آن روزانه تعداد ۶ دستگاه تریلر حامل کپسول های گاز سی ان جی برای تامین گاز شهروندان پول و کجور  در این مسیر رفت و آمد می کنند ضمن آنکه دستکم ۳۰ تا ۵۰ دستگاه خودروی سواری  مسافربری  از این مسیر گذر می کنند.

جمعی از اهالی کجور به ویژه رانندگان مسافربر در تماس تلفنی با ایرنای نوشهر  با ابراز نگرانی از این حادثه پیش آمده  و خطرات ناشی از آن برلزوم  اقدام فوری مسئولان دست اندرکار برای ترمیم و بازسازی نقطه رانشی این مسیر ارتباطی تاکید کردند.

به اعتقاد انان با توجه به آب شستگی این محور احتمال بروز حوادث به هنگام تردد خودروها وجود دارد ضمن اینکه هم اکنون که فصل بارندگی در منطقه شروع شده احتمال بروز حوادث برای خودروهای در حال تردد در محور دو از انتظار نیست.

جابر شاهقلی پور یکی از رانندگان مسافربر روستای کینج کجور در این باره گفت که رانشی بودن جاده در منطقه "کت کش " از حوادثی است که برای مردم و رانندگان در حال گذر از این مسیر تازگی ندارد از دیرباز هم این حوادث در این نقطه از جاده رخ داده است منتهی رانشی که در چند روز گذشته بوقوع پیوسته واقعا تهدید کننده است .

وی اظهار کرد : هرچند رانندگان مسافربر بومی شناخت کاملی از نقاط حادثه خیز و غیر ایمن این مسیر ارتباطی دارند و شب ها برای آمد و شد از این گذرگاه تا حدودی سعی می کنند با احتیاط رانندگی کنند اما آمد و شد برای افراد غیربومی در این مسیر مخصوصا این نقطه رانشی هر لحظه احتمال دارد حادثه ای رخ دهد و جان عده ای به خطربیفتد و به کام مرگ بکشاند.

این راننده مسافربر گفت :  این موضوع به اطلاع مسئولان ذیربط از جمله بخشداری منطقه رسانده شد و بازدیدهای میدانی هم با همکاری کارشناسان و دیگر مسئولان ادارات مرتبط بعمل آمده است امیدوارم هرچه زودتر نسبت به بازسازی و ترمیم اساسی این نقطه حادثه ساز اقدام نمایند.

علی امینی راننده یکی از تریلرهای حامل کپسول گاز سی ان جی نیز در این باره گفت : به علت سنگینی وزن خودرو و نیز کپسول های حامل آن با گذر از این نقطه رانشی باید در انتظار حوادثی چون شکاف عمیق در سطح جاده و در نهایت واژگونی خودرو بود.

وی اظهار کرد : اگرچه در این نقطه علائم هشدار دهنده به منظور آگاهی و حفاظت از جان عابران سواره رو نصب کرده اند اما این راه حل اساسی مساله نیست و از طرفی رانندگان  تریلر های حامل کپسول به ناگزیر باید برای پیشگیری از قطع گاز نقاط شهری یاد شده هر روز این مسیر را گذر کنند بنابراین برای پیشگیری از اتفاقات ناگوار مسئولان ذیربط بدون فوت وقت باید نسبت به ایمن سازی این نقطه اقدام کنند.

بخشدار کجور با تائید این موارد به خبرنگار ایرنا گفت :  این حادثه هفته جاری در منطقه "کت کش "  براثر طغیانی شدن رودخانه ناشی از سیل اخیر بوقوع پیوسته است که متاسفانه دیواره این جاده ارتباطی دچار آب شستگی و آب بردگی شده است و این وضعیت برای مردم و نیز مسئولان منطقه مخاطرآمیز و نگران کننده شده است.

حسین بیژنی افزود :  به محض وقوع این حادثه ، روز دوشنبه هفته جاری  نشستی با حضور مسئولان دست اندرکار در فرمانداری نوشهر برگزار و فرماندار به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان تاکید کرد که برای پیشگیری از اتفاقات ناگوار و ترس از عواقب آن هرچه زودتر نسبت به بازسازی و ترمیم این نقطه رانشی جاده اقدام شود.

این مسئول اظهار کرد : برابر مشاهدات از صحنه و نیز گزارش کارشناسان اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ، سیل باعث آب بردگی حدود ۱۰ متر از طول و نیز حدود هشت متر ارتفاع این جاده ارتباطی شده است.

بخشدار کجور گفت : براساس مستندات موجود ، "کت کش " یکی از نقاط رانشی در این مسیر ارتباطی بوده و این مساله نیز با آمدن سیل در تخریب بخشی از این جاده خیلی تاثیر گذار بوده است.

بیژنی ابراز امیدواری کرد : با توجه به مکاتبات انجام شده با فرمانداری ، اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان و استان وعده داده اند در اوایل هفته آتی ماشین آلات سنگین را در این نطقه دچار حادثه مستقر کنند و نسبت به اجرای ایمن سازی آن اقدام نمایند.

تلاش خبرنگار ایرنا با رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نوشهر در مورد آخرین اقدامات صورت گرفته برای ایمن سازی این نقطه سیل زده بخش کجور بی نتیجه ماند.