به گزارش ایرنا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد در این مجمع گفت: با توجه به دغدغه های امام جمعه، فرماندار و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی کاهش آسیبهای اجتماعی به صورت سازماندهی شده ، منسجم ، همراه با همگرایی در حال پیگیری است.
رسول نصیری در این مجمع که جمعی از مشاوران خانواده حضور داشتند، از راهاندازی مرکز ارتقای سلامت اجتماعی برای رصد فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و جلوگیری از موازیکاری، پراکنده کاری و جزیرهای کار کردن خبر داد.
وی به تصویب طرح آینده مهاجرت نیز اشاره کرد که چند سال قبل به صورت نرم افزاری در میبد به صورت نمونه آزمایشی( پایلوت ) راهاندازی شد و به دنبال موفقیت به صورت استانی در دستور کار قرار گرفت و همه شهرستانها موظف به ثبت اطلاعات افراد شدند.
وی اضافه کرد: این طرح بعد از مدتی با توجه به برخی مشکل و محدودیتها بلاتکلیف ماند و اکنون طرح یادشده شامل بخشهای سخت افزاری و نرم افزاری به عنوان یکی از اولویت های سال ۱۴۰۰ به صورت کوتاه مدت و بلند مدت در دستور کار قرار گرفته است .
نصیری در ادامه از امضای تفاهم نامه با دانشگاه میبد و انجام پژوهش و تحقیق خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیتهای محلههای شهر و مراکز مشاوره ، تقسیم کار و شرح وظایف، ارایه برنامه زمانبندی شده و جذب اعتبار مرتبط با طرح آینده مهاجرت مورد تاکید است.
همچنین امام جمعه موقت و مدیر حوزه علیمه میبد گفت: لازم است ارزیابی خروجی و آثار عملی و بازخورد برگزاری این نشستها برای کاهش آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام علیرضا حسنی در ادامه از مسئولان اداره بهزیستی درخواست کرد ،آسیبهای اولویت بندی شده به حوزه اعلام شود تا از سوی روحانیان با دید اسلامی در مجلسها ی وعظ مطرح و بازگو شود.
وی خروج مسئولان ، مشاوران و همه افراد دارای نقش و تاثیرگذار در کاهش آسیبها را از حالت انفعال لازم بر شمرد و تصریح کرد: همه باید به صورت فعال وارد میدان شوند و برای انجام فعالیت در این راستا منتظر رسیدن بودجه نباشند، باید آسیب ها را درست شناسایی کرد و با برنامهریزی و اولویت بندی و اصلاح زیر ساختها و استفاده از بخش صنعت و ظرفیت کارخانهها کاهش آسیبها مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزه علیمه میبد با اعلام آمادگی حوزه برای همکاری و کمک در اجرای طرح کاهش آسیبهای اجتماعی خاطرنشان کرد: ریشه کن کردن آسیب ها نیاز به قوی کردن مبانی اعتقادی ، باورها ، ارزشهای دینی و ارایه راهکار برای از بین بردن آسیبها مانند مهیا کردن زمینه ازدواج آسان دارد.
همچنین رییس دادگستری شهرستان میبد اولین اقدام را شناخت آسیب ،سپس دستهبندی و اولویت بندی و پرداختن به آسیب ها و تشکیل کارگروهها با توجه به اولویتهای تعیین شده برشمرد.
علیرضا حسین بیگی ارزیابی اقدام هایی که باید انجام شود مانند ارایه آموزش برای کنترل فضای مجازی ، دلسوز بودن افراد برای پیگیری مصوبهها و ادامه فعالیتها و ارزیابی آثار را یادآور شد.
رییس اداره بهزیستی میبد هم در این برنامه به فعالیت چهار مرکز مشاوره ،۷۰ مشاور ، کارشناس پیشگیری و ۱۰ موسسه در شهرستان اشاره کرد و گفت: این فرصت و ظرفیت خوبی برای اجرای طرحهای اجتماع محور است و هم اکنون موسسهها و مراکز آمادگی اجرای طرح تصویب شده مهاجرت را دارند.
سید محسن فلاح در ادامه وجود مشکل و نابسامانی و مراجعههای اورژانس اجتماعی را یادآور شد و اظهار امیدواری کرد تا طرح یادشده با همفکری همه برای رفع گره مشکل به خوبی اجرا شود.
رییس بیمارستان میبد و متخصص طب اعتیاد هم در این مجمع گفت: شاید بتوان با بررسی سرمایههای اجتماعی و میزان استاندارد بودن این سرمایهها، کاهش آسیب های اجتماعی را مورد توجه قرار داد.
محمد هادی فرحزادی در ادامه افزود: مشاوران و روحانیان وا قشار تاثیرگذار باید خود را ملزم به افزایش آگاهی و تغییر نگرش و عمل افراد برای کاهش آسیبها بدانند و اینگونه نباشد که برای بازارگرمی یک سری حرف ها بیان شود و هم اکنون به صورت عملی میتوان افزایش آگاهی مردم در ارتباط با لزوم واکسینه شدن و بهبود وضعیت شیوع کرونا مورد توجه قرار گیرد.
مجری طرح سامانه مدیریت مهاجرت هم گفت: مسایل و آسیبهای اجتماعی دارای ویژگیهایی است و دانستن آنها کمک کننده در انتخاب نوع است ، مسایل اجتماعی فردی نیست، جمعی است ، مسایل روانشناسی هم چنین است و همه آنها نیاز به راه حل اجتماعی دارد.
سید محسن موسوی افزود: مسایل اجتماعی از بعدهای ذهنی و عینی مورد توجه قرار میگیرد ، گاهی تنها توجه به یکی از بعدها نیاز است و گاهی توجه به هم بعد عینی و هم بعد ذهنی مسایل لازم است.
وی یادآور شد : اگر لازم شود یک مساله یا آسیب از هر ۲ بعد عینی و ذهنی مورد توجه قرار گیرد ، بی توجهی و یا کم توجهی به هر یک از ابعاد موجب فراگیر شدن آن آسیب میشود.
همچنین رییس صدای مشاور استان یزد گفت: هیچ گروهی از جامعه را نمیتوان حذف کرد، بلکه باید تلاش در کاهش حساسیتها مورد توجه قرار گیرد و هر یک از افراد خود را مسئول اجتماعی که در آن زندگی میکند ، بدانند.
محمد علی صادقیپور در ادامه با اشاره به اینکه الگوی رفتاری جدید مابین رشتهای است اظهار کرد: زمانی میتوان جلوی آسیبها را گرفت که همه مشاوران در همه حیطهها و رشتهها برای کاهش آسیب ها وارد حوزه همکاری شوند.
وی تاکید کرد: در مورد توجه قرار دادن مسایل اجتماعی حضور همه افراد و گروهها و رشتههای این حوزه نیاز و تلاش برای حذف هر کدام اشتباه است.
مقدمات تهیه طرح مدیریت مهاجران و مهندسی مهاجرت برای اولین بار در تیرماه سل ۹۳ در دستور کار فرمانداری میبد قرار گرفت.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.