همدان- ایرنا- نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته، تامین برق استان همدان از شرکت برق منطقه‌‎ای باختر جدا و به شرکت توزیع برق استان همدان الحاق می‌شود.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «حمیدرضا حاجی بابایی» در نشست با مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اظهار داشت: در ابتدای سال ۱۳۹۹ با بررسی مباحث مرتبط با برق در استان، ایده تشکیل برق استانی و مستقل شدن تامین برق استان همدان از شرکت برق منطقه ای باختر مطرح شد.

وی عنوان کرد: این موضوع در دستور کار قرار گرفت و به فاصله کمتر از یک ماه جلسه هماهنگی با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت توانیر تشکیل شد.

حاجی بابایی افزود: مقرر شد جلسه‌ای با عنوان بررسی استقلال برق استان همدان از برق منطقه‌‎ای باختر در شرکت توانیر با حضور مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره توانیر تشکیل و موضوع مورد بررسی قرار گیرد، که این مأموریت به مدیر عامل شرکت توزیع برق استان محول شد.

وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی همه جانبه طرح و کارشناسی‌های انجام شده، هیأت مدیره توانیر با استانی شدن برق در استان همدان موافقت کرد و این مصوبه در دستورکار معاونت توسعه و منابع انسانی وزارت نیرو و امور مجامع شرکت‌های برق قرار گرفت.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: تامین برق استان‌های لرستان، مرکزی و همدان با مرکزیت استان مرکزی بر عهده شرکت برق منطقه‌ای باختر بود و با اجرای این مصوبه مجزا شده و انتقال و فوق توزیع در توزیع برق در استان همدان ادغام می شود.

حاجی بابایی با بیان اینکه با پیگیری‌های مجدانه موانع قانونی که بر مصوبه وارد بود رفع شده و منتظر ابلاغ وزارت نیرو در این زمینه هستیم تاکید کرد: این مصوبه به صورت آزمونه (پایلوت) در همدان اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا؛ لایحه پیشنهاد ایجاد شرکت برق منطقه‌ای باختر، متشکل از استان‌های لرستان، مرکزی و همدان، به مرکزیت اراک را در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۶۳ به مجلس شورای اسلامی ایران ارائه شد و پس از تصویب اساسنامه و تایید آن توسط شورای نگهبان در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۶۳، این شرکت به صورت رسمی از تاریخ یک مهر ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز کرد.

شرکت برق منطقه‌ای باختر مسوولیت تأمین برق مشترکین حوزه‌ای با وسعت ۷۶ هزار ۷۸۹ کیلومتر مربع با طول جغرافیایی ۶۶۰ کیلومتر (شرق به غرب) و عرض ۴۵۰ کیلومتر (شمال به جنوب) را عهده‌دار است.

حوزه تحت پوشش این شرکت براساس آخرین آمار دارای جمعیتی افزون بر ۴٫۸ میلیون نفر است. در محدوده برق منطقه‌ای باختر سه شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان، مرکزی و همدان مسئولیت توزیع و ۲ شرکت مدیریت تولید شهید مفتح و شازند تولید انرژی برق را عهده‌دار هستند.

این شرکت از خرداد ماه سال ۱۳۸۱ با هدف بالابردن کیفیت نگهداری از تأسیسات به‌منظور افزایش عمراقتصادی و بهبودبخشیدن به قابلیت اطمینان و آماده به‌کاربودن آن‌ها در نیل به تأمین برق هرچه مطمئن تر مردم سربلند منطقه، وظیفه سرویس و نگهداری تجهیزات را به شرکت باختر تولید و انتقال نیروی برق (بتانیر) واگذار کرد.