قم - ایرنا - وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی در سفر یک روزه خود به‌ قم ضمن دیدار با چند تَن از مراجع تقلید و همچنین سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری، مدیرحوزه‌ها، رئیس جامعه مدرسین و رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام (ره)، بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های پربار حوزه‌ها در ارتقای سطح فرهنگی کشور تاکید کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی درنخستین برنامه خود دراین سفر به‌دیدار آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید رفت.

وی دراین دیدار با تاکید براهتمام دولت جدید دراستفاده بیش از پیش از ظرفیت جوانان مومن و انقلابی درجبهه جنگ نرم اظهار داشت: درحوزه‌های مختلف با رویش‌های انقلابی جوانان روبه‌رو بوده‌ایم و دولت مردمی کنونی باید بتواند این ظرفیت‌ها را به‌کار بگیرد.

وی همچنین حوزه فرهنگ دینی را غنی توصیف کرد و گفت: باید بسترهای شکوفایی فرهنگ غنی دینی را با حضور جوانان انقلابی و رویش‌های شکل گرفته فراهم نماییم.

اسماعیلی درادامه احیای ارزش‌های انقلابی، اسلامی، هنر و فرهنگ دینی را درکاولویت فعالیت‌های وزارتخانه متبوع خود عنوان کرد و یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها وزارتخانه‌ای است که پسوند اسلامی دارد اما با این وجود دربرخی سال‌ها دچار عقب‌ماندگی‌هایی شده‌است.

این عضو کابینه دولت سیزدهم بیان داشت: تعمیق ارتباط با علما، حوزه‌های علمیه و استفاده از توان روحانیت درشوراهای فرهنگ عمومی دراین دولت تقویت خواهد شد.

وی همچنین درخاتمه این دیدار گفت: آثار علمی و رویکرد حمایتی آیت الله نوری همدانی، دربُعد فرهنگی و حمایت از انقلاب اسلامی نقش ویژه‌ای طی چهار دهه گذشته ایفا کرده‌است.

آیت الله نوری همدانی نیز دراین دیدار گفت: درعرصه فرهنگ، انسان سازی مهمترین موضوع است و این مساله به‌حدی مهم است که خداوند پیامبری از جنس خود مردم در بین آنها برانگیخته است.

وزیر ارشاد همچنین در دیدار با آیت الله سید محمد سعیدی تولیت آستان حضرت معصومه (س) نیز گفت: عدالت فرهنگی باید دردولت سیزدهم درکشور عملیاتی و فرهنگ و هنر نباید درچند فرد یا چند هنر خاص محدود شود.

اسماعیلی ضمن تاکید برتلاش مستمر برای بازگرداندن این وزارتخانه به‌مسیر اولیه خود و تقویت رویکرد دینی آن خاطرنشان کرد: براساس برنامه دولت سالانه یک میلیون مسکن جدید درکشور احداث خواهد شد، و درتلاش هستیم، پیوست فرهنگی درواحدهای جدید در عرصه معماری و طراحی به‌کار گرفته شود.

وزیر ارشاد نگاه حجت الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رئیسی به‌مساله فرهنگ و تقویت این حوزه را مورد توجه قرار داد و گفت: این نگاه همگام و همراه با سیاست‌های وزارت ارشاد می‌باشد.

وی با بیان اینکه اصلاح ساختار رسانه‌ای کشور بر مبنای منویات رهبر معظم انقلاب دردست پیگیری است، استفاده از پشتوانه نظری حوزه علمیه را ضروری خواند.

تولیت حضرت معصومه نیز دراین دیدار بیان داشت: فرهنگ اسلام و آن چیزی که با مفاهیم و معارف اسلامی سازگار می‌باشد، درکشور مظلوم واقع شده‌است.  

دیدار با آیت سید احمد خاتمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از دیگر برنامه‌های سفر وزیر ارشاد به‌قم بود که طی آن اسماعیلی موضوع آرایش رسانه‌ای خطرناک دشمن علیه انقلاب و کشور را یادآور شد و گفت: باید بتوانیم با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود این اقدام را به‌نفع جبهه انقلاب و مومنان تغییر بدهیم.

وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درتلاش است تا منویات رهبر انقلاب درحوزه فرهنگ، ارتباطات و رسانه را جامه عمل پوشانده و فرهنگ را به‌جایگاه واقعی خود برساند.

وی همچنین بیان کرد: اگر موضوع‌های فرهنگی اصلاح نشود، معضل‌های اقتصادی و اجتماعی برغم اولویتی که دارد به‌سرانجام نخواهد رسید.

وزیر ارشاد گفت: تشکل‌ها و ظرفیت‌های مردمی بسیاری درحوزه فرهنگی توسط جوانان مومن انقلابی فعال شده‌اند، و باید بسترهای شکوفایی و کارآمدی بیشتر این تشکل‌ها را فراهم کنیم.

اسماعیلی ادامه داد: درآستانه یکصدمین سال فعالیت و تاسیس حوزه علمیه قم باید از ظرفیت‌های پربار این نهاد علمی درراستای ارتقای سطح فرهنگی کشور بهره ببریم.

سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری نیز در این دیدار تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد نباید اجازه چاپ و نشر ویروس فرهنگی را درحوزه کتاب بدهد، چراکه خطر ویروس فرهنگی بر اعتقاد و معرفت انسان کمتر از ویروس‌های بیماری زا نیست.

 وزیر ارشاد همچنین دردیدار با آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین نیز به‌تاثیر ویروس مرگبار کرونا برفعالیت‌های فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: با واکسیناسیون عمومی مردم عقب افتادگی‌های فرهنگی و هنری کشور طی ۲ سال گذشته جبران خواهد شد.

وی افزود: دولت سیزدهم درحالی فعالیت خود را آغاز کرده که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در ۲ سال گذشته بسیاری از فعالیت‌های اجتماع محور فرهنگی و هنری در وضعیت تعطیل قرار داشته‌است.

وی فرهنگ را پیشران اقدام‌های دولت جدید توصیف کرد و گفت: باز تعریف رسانه‌ای جبهه انقلاب دردستور دولت است و با تقویت جبهه رسانه‌ای انقلاب باید از حالت انفعال درعرصه اطلاع رسانی، فرهنگ‌سازی و اقناع‌کنندگی خارج شویم.

وزیر ارشاد درادامه افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین دولت درصدد است، با اجرای مطالبه‌های رهبری درحوزه فرهنگ، هنر و رسانه خود را تا تراز انقلاب اسلامی ارتقا دهد.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز ضمن هشدار درخصوص تلاش‌های دشمنان برای تخریب، تغییر و تسلیم فرهنگی مردم کشور گفت: دشمن با تخریب، تغییر و تسلیم فرهنگی به‌تدریج فرهنگ قالب خود را جایگزین فرهنگی بومی و تاریخی ملت می‌کند و هر چیزی که دربرابر فرهنگ غربی باشد را تغییر می‌دهد.

دیدار با آیت الله سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید و همچنین آیات علیرضا اعرافی و محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام (ره) نیز از دیگر برنامه‌هایی بود که درجریان سفر وزیر ارشاد به‌قم صورت گرفت.

اسماعیلی دردیدار با آیت الله علوی گرگانی با اشاره به‌اهمیت حوزه علمیه و مراجع تقلید درپشتوانه علمی و معنوی این وزارتخانه، خاطرنشان کرد: ما در وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش داریم تا بیشترین ارتباط را با مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه قم داشته باشیم.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد برای تحقق انتظارهای مورد انتظار از خود، نیازمند پشتوانه‌های علمی و تئوری‌پردازی حوزه‌های علمیه است.

وی گفت: دولت سیزدهم درتلاش است تا توقع‌ها و مطالبه‌های بر زمین مانده مردم درطول دهه‌های گذشته را برآورده، و درمسیر اعتماد و رضایت عمومی حرکت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: دردولت سیزدهم توقع  بیشتر از سایر دولت‌ها است و باید تلاش کنیم به‌سمت ایجاد بستر همکاری‌های نزدیک بین حوزه علمیه و دولت حرکت نماییم.

اسماعیلی یادآور شد: تلاش می‌کنیم، دوران کوتاه مسئولیت را به‌درستی پشت سرگذاشته و فرهنگ غنی و نجات بخش اسلامی را غنا ببخشیم.

آیت‌الله سیدمحمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید خطاب نیز به‌وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: تلاش کنید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نیروی جوان بیشتر استفاده شود، امروز اغلب مشکل‌ها و گرفتاری‌های جامعه ناشی از بیکاری جوانان است.

وزیر ارشاد همچنین دردیدار با آیت‌الله محمود رجبی رییس موسسه آموزشی‌ پژوهشی امام خمینی(ره) نیز گفت: دولت سیزدهم برای پیشبرد اهداف فرهنگی خود نیازمند تولیدهای علمی چنین موسسه‌هایی است.

رییس موسسه فوق نیز خاطرنشان کرد: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی زمانی وارد کشور ما شد که دشمن برآن سیطره داشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با برنامه‌ریزی دقیق بتواند، سیطره فرهنگ دینی را برفضای مجازی حاکم کند.

وزیر ارشاد همچنین درحاشیه دیدارهای خود با علما در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به‌تقدیم بسته حمایتی از اصحاب فرهنگ و رسانه به‌دولت گفت: این بسته روز بیست‌ویکم شهریورماه پس از تصویب درهیات دولت برای جبران بخشی از خسارت‌های کسادی دوران کرونا پرداخت خواهد شد.

وی افزود: رییس جمهوری از ابتدای آغاز دولت سیزدهم برحمایت از اصحاب فرهنگ و هنر تاکید کرده‌است.

وی همچنین با اشاره به‌نتایج سفر به‌قم و دیدار با مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه قم، بیان کرد: دراین دیدارها امضای توافقنامه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه علمیه قم برای پیشبرد اهداف مشترک نهایی شد، و به‌زودی این توافقنامه تدوین و نهایی می‌شود.

وزیر ارشاد مشکل‌های صنعت چاپ‌ونشر را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: بخش زیادی از مشکل کاغذ دراین حوزه تا پایان هفته آینده حل می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به‌اینکه ملی شدن صنعت نشر در دستور کار دولت سیزدهم است، ادامه داد: هم اکنون ۹۰ درصد کاغذ صنعت چاپ کشور وارداتی است و تلاش داریم، طی چهار سال آینده بخش عمده نیازهای صنعت چاپ‌ونشر در داخل تامین شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به‌موضوع عفاف‌وحجاب، تصریح: دراین حوزه طبق قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۷ دستگاه وظیفه قانونی دارند و راهبرد اصلی وزارت ارشاد در حوزه عفاف‌ و حجاب اقدام‌های فرهنگی و ایجابی و حمایت از کارگروه‌هایی مانند مد و لباس است.

وی با بیان اینکه عدالت فرهنگی سرلوحه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، بیان کرد: در دولت یک فهم مشترک از فعالیت‌های فرهنگی وجود دارد و درتمام عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و غیره، فرهنگ به‌عنوان یک بستر عمومی وجود دارد و دولت سیزدهم در تلاش است تا استعدادهای فرهنگی و هنری را درسراسر کشور شکوفا نماید.

وزیر ارشاد همچنین با آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور نیز دیدار کرد و برنامه دیدار او با آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و حجت الاسلام‌والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بدون حضور خبرنگاران انجام شد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور دردیدار خود با وزیر ارشاد برآمادگی همکاری حوزه با این وزارتخانه در راستای غنا بخشی به‌ظرفیت دانش و هنر دینی درنگارش پایان نامه‌های تحصیلی و رشته‌های دانشی تاکید کرد.

وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی همچنین در دیدار رئیس و معاوان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به‌ظرفیت‌های عظیم این دفتر درعرصه دین،‌فرهنگ‌ و هنر گفت: از همه این ظرفیت‌ها برای رشد و اعتلای سطح فرهنگ جامعه نهایت استفاده را خواهیم داشت.

اسماعیلی به‌تشریح برنامه‌های خود در وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی پرداخت و با اشاره به‌اینکه تکثر نهادهای فرهنگی یک فرصت است، اظهار داشت: تمرکز بریک نهاد درعرصه فرهنگ بدون شک تهدیدآفرین است.

وی ادامه داد: تنوع درنهادهای فرهنگی بسیار خوب است، اما این تنوع و تکثر باید با هم افزایی همراه باشد.

وزیر ارشاد تصریح کرد: ما به‌نهادهای فرهنگی نگاه هم افزا داریم و از همه ظرفیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پیشبرد اهداف خود درراستای اعتلای فرهنگ جامعه استفاده خواهیم کرد.

وی گفت: دفتر تبلیغات اسلامی زبان گویایی درپاسخگویی علمی فرهنگی به‌شبهه‌ها و مسائلی که دنیای مدرن برای جامعه به‌وجود آورده، دارد.

اسماعیلی به‌ظرفیت‌های عظیم دفترتبلیغات اسلامی درعرصه فرهنگ و هنر اشاره کرد، و بیان داشت: تلاش‌های دفتر فرصت بزرگی برای نهادهای حاکمیتی است و از همه این ظرفیت‌ها درجهت رشد و اعتلای سطح فرهنگ جامعه نهایت استفاده را خواهیم داشت.

وی در پایان بر ضرورت تداوم جلسه‌های هم افزایی وزارت متبوع خود با دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز دراین دیدار بر اهمیت نگاه تمدن ساز در عرصه فرهنگ تاکید کرد و وجود نگاه امنیتی در این عرصه را موجب آسیب‌های فراوان دانست.

حجت الاسلام‌والمسلمین احمد واعظی با بیان اینکه امروز اوضاع فرهنگی کشور رضایت بخش نیست، اظهار داشت: امروز از جهت‌های مختلفی همچون تولیدها، مصرف‌واقتصاد فرهنگی شاهد اوضاع رضایت بخشی نیستیم.

وی با اشاره به‌چالش‌های پیش روی عرصه فرهنگ در کشور، عنوان کرد: نباید در عرصه فرهنگی، نگاه امنیتی حاکم باشد زیرا این موضوع موجب آسیب های بسیاری می‌شود.

رئیس دفتر تبلیغات با تاکید براینکه درعرصه فرهنگ باید نگاه تمدن‌سازی نوین اسلامی حکم‌فرمایی کند، به‌نکته‌های رهبر معظم انقلاب دررابطه با این زمینه دربیانیه گام دوم اشاره کرد و بیان داشت: باید نگاه بازسازی و ایجاد تمدن نوین اسلامی به‌فرهنگ داشته باشیم و بدانیم اگر این نگاه را برجسته سازی کنیم، سطح فرهنگ جامعه ارتقا یافته و ارزش‌های انقلاب اسلامی دربطن آحاد جامعه بومی‌سازی و نهادینه می‌شود.

 واعظی خاطرنشان کرد: بدون شک با نگاه حمایتی، ریل گذارانه و تقویت کننده، جایگاه و منزلت مولدان اصلی عرصه فرهنگ و هنر اصالت پیدا می‌کند.

وی با اشاره به‌اینکه امروز با تکثر جدی مراکز فرهنگی مواجه هستیم، بیان کرد: ما دستگاه‌های متعددی درعرصه فرهنگ داریم و نمی‌توان ارشاد را یگانه مرجع و دستگاه تاثیرگذار و مدیریت کننده عرصه فرهنگ شناخت.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی بر ضرورت توجه و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌ظرفیت عظیم فرهنگی و هنری نهفته در حوزه های علمیه تاکید و تصریح کرد: درست است که ارشاد یک دستگاه مولد فرهنگی است، اما می‌تواند به‌صورت خلاقانه به‌ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد توجه کند و گواهی می دهم که در حوزه‌های علمیه ظرفیتی بزرگ درعرصه هنر و فرهنگ نهفته است که باید احیا و به‌آن توجه شود.

وی با تشریح اقدام‌های دفتر تبلیغات اسلامی درعرصه‌های فرهنگی و با بیان اینکه این نهاد در عرصه فضای مجازی، هنر و رسانه و در مساله محوری اتفاق‌های بزرگی را رقم زده است، گفت: ما به‌دلایل مختلف نمی‌توانیم حمایت‌های لازم را از فعالان این عرصه داشته باشیم، از این رو آن نهادی که باید فعالان این عرصه را حمایت کند تا به‌بازیگران میدانی عرصه فرهنگ تبدیل شوند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

واعظی با اشاره به‌ظرفیت‌های دفتر تبلیغات اسلامی درعرصه فرهنگ‌وهنر گفت: این دفتر صرفا یک دستگاه حاکمیتی نیست، بلکه یک نهاد انقلابی است که ظرفیت های خود را در عرصه تبلیغ دین و ارتقای سطح فرهنگی جامعه به‌کار گرفته‌است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنج‌شنبه شب با حضور درمسجد جمکران به‌سفر خود به‌قم پایان داد.