به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی ارتش، امیرسرتیپ علیرضا شیخ درباره تبادلات آموزش نظامی با کشورهای دوست و همسایه اظهار داشت: در حوزه تربیت و آموزش اصطلاحی داریم که «علم طبقه بندی ندارد» و هر کجا که بتوانیم آن را با سایر کشورها به اشتراک میگذاریم و البته سایر کشورها نیز بدین گونه عمل میکنند.
معاون تربیت و آموزش ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در حوزه تبادل دانشجو با سایر کشورها، ارتش جمهوری اسلامی ایران در دافوس ارتش از دانشجویان سایر کشورها میزبانی کرده و دانشجویانی را هم به خارج از کشور اعزام میکند.
امیرسرتیپ شیخ درباره تبادلات علمی و دانشی بین کشورهای مختلف گفت: تبادلات دانشجو در قالب تفاهمنامههایی که مابین کشورها وجود دارد در حال انجام و اجرایی شدن است. کشورهایی که به ایران دانشجو اعزام میکنند از دانش تاکتیکی و رزمی بهروز ایران اسلامی که حاصل تجربیات دفاع مقدس و محور مقاومت است، استفاده میکنند. اکنون نیز از چند کشور در دانشگاه دافوس آجا میزبانی میکنیم و دانشجوهایی را هم به این کشورها اعزام کردهایم.
وی با اشاره به «ارتقای تبادلات علمی و دانشی ارتش از سطح فعلی و ارتباط با سایر کشورها»، اظهار کرد: در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم با مذاکره با کشورهای همسو، این کار را توسعه دهیم اما این کار ملاحظاتی دارد و آنها را باید در نظر بگیریم. ما برای تعامل و تهاتر دانشجو با سایر کشورها اصول و مقرراتی داریم که در حال انجام آن با درنظر گرفتن این مقررات هستیم.
معاون تربیت و آموزش ارتش جمهوری اسلامی گفت: امسال به طور وسیع در این حوزه ورود پیداکردیم و مشارکت در عرصههای مختلف را با ارتشهای سایر کشورها از جمله ارتشهای روسیه، چین، پاکستان، هند، کره، عمان، سوریه و عراق آغاز کردهایم.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم این کار را در عرصههای مختلف توسعه بدهیم به نحوی که هم آنها از دانش نظامی ایران بهرهمند شوند و هم ما از دانش نظامی این کشورها بهره ببریم. مسلما برای سایر کشورها تجربه و دانش ارتش کشوری که از کوره جنگ بیرون آمده و در کوران تهدید، بزرگ و پرورده شده بسیار ازشمند است.