تهران - ایرنا - "میخائیل اولیانوف" نماینده روسیه نزد نهادهای بین المللی در وین، احتمال صدور هرگونه پیش نویس قطعنامه علیه ایران در نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را یک توهم دانست و گفت: در صورت صدور چنین پیش نویسی، روسیه به آن رای منفی خواهد داد.  

به گزارش امروز (جمعه) ایرنا، وی تاکید کرد: اصلا نیازی به صدور چنین پیش نویسی نیست، زیرا چنین اقدامی نه تنها بی معنی است، بلکه اقدامی مضر خواهد بود. بهتر است حساب بیشتری روی دیپلماسی باز کنیم.

"کاظم غریب آبادی" سفیر و نماینده دائم ایران در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشدار داد که هرگونه اقدام غیرسازنده در اجلاس پیش رو، مخل فرایند مذاکرات احیای برجام خواهد شد.

وی در توئیتی نوشت: سیاست زدایی، استقلال، بی طرفی و حرفه ای گری از اصول ضروری برای حفظ اعتبار آژانس و جلب اعتماد کشورهای عضو به آن می باشد و آژانس باید برای تقویت همکاری ها و تعاملات برنامه ریزی کند، نه اینکه به ایجاد بی اعتمادی با کشورهای عضو مبادرت نماید.

دور بعدی نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه (۲۲ شهریور) در وین، پایتخت اتریش آغاز خواهد شد. "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس سه‌شنبه گذشته گزارش داد که بازرسی‌های این سازمان از مراکز اتمی ایران به طور چشمگیری کاهش یافته و با محدودیت جدی مواجه است.

در این گزارش که بخش‌هایی از آن در رسانه‌های خارجی انتشار یافته، ادعا شده که ایران مانع دسترسی بازرسان آژانس به سایت‌های مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای شده و همچنان به توسعه فعالیت‌های اتمی خود ادامه می‌دهد. در این گزارش آمده است که ایران ۱۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ذخیره کرده که فراتر از سقف مجاز در برجام است.

گروسی بار دیگر ادعای کشف ذرات هسته‌ای اعلام نشده در ایران را تکرار کرده و از تهران خواسته تا بدون فوت وقت توضیحات لازم در این زمینه را ارئه کند.

غریب آبادی در واکنش به این گزارش گفته بود: تمامی فعالیت‌های هسته ای ایران، از جمله غنی سازی در سطوح مختلف و تولید فلز اورانیوم، در چارچوب حقوق هسته‌ای ایران تحت معاهده عدم اشاعه صورت می‌گیرد و کاملاً هم‌راستا با تعهدات پادمانی ایران انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجا که سایر طرف‌ها به تعهدات خود تحت توافق هسته‌ای در حوزه رفع تحریم عمل نکردند و سیاست اعمال تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا نیز ادامه دارد، هیچ کس نمی‌تواند توقف این فعالیت‌ها را در چارچوب این توافق از ایران طلب کند.