حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم روز جمعه در مراسم تجلیل از هیاتهای مذهبی نمونه تبریز با تاکید بر اینکه هیات مذهبی انقلابی نه سیاستزده است نه سکولار، افزود: چنین هیاتی به سیاست بیتفاوت نبوده و آشنا به مسائل روز است اما در عین حال نه آلوده به اغراض سیاسی، بلکه تبیینکننده سیاست حسینی است که همان سیاست مدنظر قرآن محسوب میشود.
وی اظهار داشت: هیاتهای مذهبی ریشه در نهضت عاشورا دارند و در زمان کنونی این هیاتهای حسینی و مذهبی ریشههای نهضت انقلاب اسلامی در عصر حاضر هستند.
حجتالاسلام آلهاشم با بیان اینکه هیاتهای مذهبی فرصتی برای پرورش انسان و انسانسازی هستند، یادآور شد: نقش بیبدیل هیاتها در بزرگداشت شعائر اسلامی به خصوص آیینهای مربوط به محرم و صفر بر کسی پوشیده نیست و البته باید توجه داشت که هیاتها کارکردی فراتر از یک تجمع دینی ساده دارند.
وی آموزش، امداد و تبلیغ در حوزه دین و تقویت فکری و ذهنی جامعه را از مهمترین و شاخصترین کارکردهای حقیقی هیاتهای مذهبی برشمرد.
حجتالاسلام آلهاشم اضافه کرد: شرایط قرمز کرونایی و موج پنجم شیوع ویروس کرونا باعث شد بیشتر مراسم دینی در مساجد، هیاتها و حسینیهها در محرم امسال طبق معمول سالیان قبل برگزار نشود اما در عوض نقش اجتماعی این مراکز در عرصه مقابله با تبعات و پیامدهای کرونا بیشتر به چشم آمد.
وی یکی از فعالیتهای هیاتها که از زمان شیوع کرونا بیشتر جلوهگر شده را حضور موثر در رزمایش مواسات و کمکهای مومنانه و فعالیتهای نیکوکاری و کمک به نیازمندان بیان کرد و گفت: غنای محتوای سخنرانی و مداحی جهت معرفتافزایی از دیگر ویژگیهای هیاتهای مذهبی مطلوب جوان امروزی است.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه اشکی که بر اساس خرافات و داستانسراییهای بدون سند و بیمحتوا جاری شود به عمق قلب نفوذ نمیکند و در نهایت به معرفتی نسبت به امام حسین (ع) و آرمانهایش نیز منجر نمیشود، اظهار داشت: شور در مقابل شعور یا شعور در مقابل شور قرار ندارند بلکه این دو در پیوند با هم، عاطفه و منطق عزاداران را تقویت میکنند.