به گزارش روز شنبه ایرنا، این تصمیم به دنبال تعلیق گینه از جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا در سه روز پیش گرفته شد.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا روز جمعه از تعلیق عضویت گینه در این اتحادیه خبر داد. بر این اساس، تعلیق عضویت گینه تا موقع برقراری نظام قانونی در این کشور ادامه داشته و در این مدت حق فعالیت در این نهاد را نخواهد داشت.
در اتحادیه آفریقا که با هدف بالابردن صلح، اتحاد و همکاری بین کشورهای آفریقایی بنیان نهاده شده هماینک ۵۵ کشور قاره آفریقا عضویت دارند. مقر اصلی این سازمان در آدیس آبابا پایتخت کشور اتیوپی قرار دارد.
دو روز پیش از این هم، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا «اکوواس» در اقدامی مشابه عضویت گینه در این نهاد را تعلیق کرده بود.
اکوواس در حال حاضر دارای ۱۵ عضو از میان کشورهای غرب آفریقا شامل بنین، بورکینافاسو، جمهوری دماغهسبز، جمهوری ساحل عاج، جمهوری گامبیا، جمهوری غنا، جمهوری گینه، جمهوری گینه بیسائو، جمهوری لیبریا، جمهوری مالی، جمهوری نیجر، جمهوری فدرال نیجریه، جمهوری سنگال، جمهوری سیرالئون و جمهوری توگو است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اعضای اکوواس در ماموریت خود متشکل از وزرای خارجه چهار کشور و رئیس اکوواس که بعد از ظهر جمعه به گینه کوناکری رسیدند تایید میکنند که آلفا کنده در سلامت کامل به سر میبرد.
اتحادیه آفریقا مستقر در آدیسآبابا از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بیانیه نهایی اکوواس در خصوص گینه را تایید کند.
یکشنبه هفته گذشته نیروهای نظامی گینه علیه دولت آلفا کنده رئیس جمهوری این کشور که با پیروزی در سه دوره متوالی بیش از یک دهه قدرت را به دست داشت کودتا کردند.
انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری گینه با اعتراضات خشونتآمیز و کشته شدن دهها نفر همراه بود؛ کنده در سال ۲۰۱۰ برنده نخستین انتخابات دموکراتیک کشور از زمان استقلال شد و امید میرفت پیروزی او منجر به آغازی تازه برای کشوری شود که دههها در فساد و خودکامگی غرق شده بود اما به دلیل بهبود نیافتن زندگی شهروندان گینه، او همواره هدف انتقادهای شدید مخالفانش قرار داشت چرا که باوجود منابع معدنی وسیع کشور، بسیاری از شهروندان هنوز در فقر زندگی میکنند.
گینه از زمان استقلال تاکنون بیش از ۶ دهه است که شاهد تنشهایی منجر به کودتا و برکناری دولتها بوده که کودتای نظامی اخیر دلیلی محکم بر بیثباتی حاکمیتی در این کشور است.
جمهوری گینه که پیش از این گینه کوناکری خوانده می شد، امروزه نیز گاه به آن گینه کوناکری میگویند تا از گینه بیسائو و جمهوری گینه استوایی بازشناخته شود.
گینه از شمال باختری با گینه بیسائو و از شمال با سنگال و از شمال خاوری و خاور با مالی و همچنین از خاور با ساحل عاج و از جنوب خاوری با لیبریا واز جنوب با سیرالئون مرز مشترک دارد و از سوی باختر به اقیانوس اطلس پیوند می خورد.
رودخانه نیجر، رودخانه گامبیا و رودخانه سنگال، همگی از بلندیهای گینه سرچشمه میگیرند.
گینه کشوری است در شمال غربی آفریقا در سواحل اقیانوس اطلس که در دوم اکتبر ۱۹۵۸ به دنبال قیامی به رهبری «احمد سکوتوره» استقلال خود را از فرانسه گرفت.
از آن زمان تاکنون، گینه صحنه کودتاهای نظامی بسیاری بود که منجر به برکناری دولتها و روسای جمهوری شده است.