به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش این درخواست را پیش از برگزاری کنفرانس سازمان ملل با محوریت مقابله با تغییرات آب و هوایی (COP۲۶ ) در ماه آتی میلادی مطرح کرد.
روابط آمریکا و چین به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان به پایینترین سطح طی دهههای اخیر رسیده و پیش از این برخی کارشناسان هشدار داده بودند که تنشها میان پکن- واشنگتن بر همکاری های جهانی در روند مقابله با تغییرات آب و هوایی تاثیر منفی می گذارد و دو طرف حداقل در این موضوع تنش هایشان را کنار بگذارند.
گوترش افزود: این را درک می کنیم که یکسری مشکلات در روابط میان آمریکا و چین وجود دارد اما این مشکلات تعارضی با لزوم همکاری دو کشور برای حصول موفقیت در کنفرانس آتی سازمان ملل درباره مقابله با تغییرات آب و هوایی ندارد.
این در حالی است که روسای جمهور آمریکا و چین نیز پنجشنبه در تماسی تلفنی پیرامون مسایل مختلف گفتگو کردند که از جمله موارد مورد بحث میان دو طرف چالش مقابله با تغییرات آب و هوایی بود.
رئیس جمهوری چین گفته است که اگر نگرانی های اصلی هر دو طرف در این زمینه مورد احترام واقع شوند، حصول موفقیت و پیشرفت در مسئله تغییرات اب وهوایی همچنان امکان پذیر است.
از کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل که قرار است در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار شود، به عنوان فرصتی مهم در راستای جلب تعهدات کشورها برای کاهش انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ یاد شده است.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه خاطر نشان کرد: ما به یک تعامل قویتر از سوی آمریکا و چین در روند مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی نیاز داریم.
چین، آمریکا و ژاپن به ترتیب بزرگترین، دومین و پنجمین انتشار دهنده بزرگ کربن در جهان هستند.
چین قول داده اهدافی در جهت مهار تغییرات اقلیمی را تدوین کند و قرار است تمهیدات جدید را قبل از پایان سال جاری میلادی اعلام کند.