به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه به نقل از شرکت دست اندرکار این پروژه نوشت: این دستگاه می تواند هر سال ۴ هزار تن دی اکسید کربن هوا را جذب کند.
نام این پروژه برگرفته از کلمه «اورکا» به معنای «انرژی» در زبان ایسلندی است. این دستگاه از چهار قسمت تشکیل شده که شامل دو جعبه فلزی است که به یک محموله کشتیرانی شباهت دارد.
براساس گزارش سازمان حمایت از محیط زیست آمریکا جذب ۴ هزار تن دی اکسید کربن با انتشار این گاز از ۸۷۰ خودرو برابری می کند و طبق گزارش بلومبرگ ساخت این دستگاه به ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار نیاز دارد.
این دستگاه برای جذب دی اکسید کربن از چهار تا فن (پنکه) برای جذب هوا استفاده می کند و در داخل آن یک فیلتر قرار دارد. هنگامی که این فیلتر با دی اکسید کربن هوا پر می شود جمع کننده دی اکسید کربن بسته می شود و با افزایش حرارت گاز غلیظ شده دی اکسید کربن جمع آوری می شود. بعد این دی اکسید کربن جمع آوری شده با آب مخلوط می شود و به اعماق ۱۰۰۰ متری زمین تزریق می شود تا به مواد معدنی تبدیل شوند.
حامیان این دستگاه جذب دی اکسید کربن بر این باورند که این فناوری ها می توانند به ابزار مهمی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تبدیل شوند.
منتقدان آن در مقابل چنین استدلال می کنند که که این فناوری هنوز گران است و برای استفاده آن به صورت گسترده چندین دهه زمان نیاز دارد.
تغییرات آب و هوایی و آلودگی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای نگرانی هایی جدیدی را ایجاد کرده است. تغییرات آب و هوایی نه تنها باعث افزایش بلایای طبیعی از جمله سیل شده است نگرانی هایی را از لحاظ آسیب های اقتصادی به بار آورده است. به تازگی محققان دانشگاه های لندن و برخی دیگر از کشورهای اروپایی در بررسی تاثیرات هزینه اقتصادی بحران آب و هوایی برآورد کردند که تاثیرات آب و هوایی پروازها بر فراز اقیانوس اطلس که قاره آمریکا را از اروپا جدا میکند، می تواند ۳ هزار دلار به اقتصاد جهان ضرر برساند.
نشست آب و هوایی موسوم به COp۲۶ قرار است ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر (۹ تا ۲۱ آبان) در شهر گلاسکوی اسکاتلند برگزار شود. برخی از سازمان های آب و هوایی به دلیل نگرانی از تاثیر همه گیری کرونا بر نحوه برگزاری این نشست خواستار تعویق آن هستند.