رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: متاسفانه در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۹ شهریورماه جاری ۲۰ نفر به علت کرونا در استان قم فوت شدند.
محمدرضا قدیر افزود: در این مدت، ۱۶۱ بیمار با علایم کرونا مثبت بهصورت سرپایی پذیرش شدند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ۱۲۲ بیمار جدید در زمینه مذکور در مراکز درمانی استان قم بستری و ۱۳۰ بیمار در این رابطه از مراکز درمانی این استان ترخیص شدند.
وی بیان کرد: ۸۱۹ بیمار به علت بیماری کووید ۱۹ در مراکز درمانی قم بستری که ۲۶۱ نفر از آنها بدحال هستند.
قدیر با بیان اینکه تاکنون تعداد ۵۲۷ هزار و ۳۸ دوز واکسن کرونا در استان قم تزریق شده است، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۴۱۴ مورد تست کرونا در این استان انجام شده که ۴۳۳ مورد آن مثبت بوده است.
عبور از قله پیک پنجم کرونا؛ مرگومیر بالا در قم ادامه دارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر از قله پیک پنجم کرونا عبور کردیم و روند این بیماری بهتدریج در حال نزولی شدن است، اما تا ۲ هفته مرگومیر بالا ادامه خواهد داشت.
قدیر در بازدید از بخشهای تریاژ، اورژانس، بستری، آی سی یو و سایر بخشهای بیمارستان امیرالمومنین(ع) بهعنوان سانتر کرونایی استان، خاطرنشان کرد: میزان ورودی بیماران و تریاژ شده کاهش یافته است، ولی میزان بستری بیماران افت کمی دارد.
وی گفت: میتوانیم بگوییم که از قله پیک عبور کردهایم و آرام آرام در حال نزولی شدن هستیم.
وی یادآور شد: متاسفانه تا ۲ هفته بعد از قله پیک شاهد مرگومیر بالا خواهیم بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم تاکید کرد: باید مراقب باشیم که دچار عادی انگاری نشده و مسائل بهداشتی را همواره رعایت کنیم تا شاهد موجهای سینوسی نباشیم.
قم نارنجی شد
بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، این شهر در رنگبندی جدید کرونایی کشور، به رنگ نارنجی کرونایی درآمد.
بر اساس این گزارش در حال حاضر در کشور ۱۶۸ شهر به رنگ قرمز، ۲۰۹ شهر به رنگ نارنجی و ۷۱ شهر به رنگ زرد هستند.
بیمارستان پیشرفته دائمی تنفسی شهدای ارتش جمهوری اسلامی در قم افتتاح شد
بیمارستان پیشرفته دائمی تنفسی شهدای ارتش جمهوری اسلامی با ۷۰ تخت که در مدت هشت روز در محوطه بیمارستان شهید بهشتی قم احداث شده است، با حضور مقامات ارتش از جمله امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و بهرام سرمست استاندار قم به بهرهبرداری رسید.
فرمانده دانشکده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در این آیین گفت: بیمارستان تنفسی شهدای ارتش قم هشتمین بیمارستان تنفسی دایمی است که توسط ارتش جمهوری اسلامی در کشور احداث شده است.
سرهنگ خلبان ولی رحمانی افزود: بیش از ۲۰ هزار ساعت نفر و ۱۰ هزار ساعت تجهیزات مهندسی برای بهرهبرداری از این بیمارستان ۷۰ تختخوابی که قابلیت افزایش تا ۱۰۰ تخت را دارد، به کار گرفته شده است.
وی اضافه کرد: این بیمارستان با وسعت ۸۰۰ مترمربع، با سازه بسیار مستحکم فلزی و با عمق پی بتنی ۲ و نیم متر بنا شده و فندانسیون آن قابلیت احداث ساختمانی هشت طبقه را دارد.
مدیر طرحهای محرومیتزدایی نیروی زمینی ارتش ادامه داد: تختهای بیمارستانی آی سی یو، تانکر اکسیژن ۱۰ تنی، تجهیز تمام تختها به اکسیژن پرتابل، مانیتورینگ و اتاق احیا شامل تخت cpr و الکترو شوک و سامانه مستقل اکسیژن، ساکشن و ترالی اورژانس از جمله تجهیزات بیمارستان شهدای ارتش قم است.
رحمانی بیان کرد: سیستم اکسیژنرسانی این بیمارستان به سه صورت مرکزی(سنترال) با مخزن ۱۰ تنی، دستگاههای اکسیژن ساز متحرک(پرتابل) و کپسولهای اکسیژن است تا در هر حالتی بتواند به بیماران اکسیژنرسانیکند.
به گفته وی، تخت بیماران این بیمارستان، برقی و مجهز به ریموت و نیز سیستم هشدار به پرستار و متصل به سیستم مانیتورینگ کنترل مرکزی از ایستگاه پرستاری و ۲ سیستم مانیتورینگ متحرک میباشد.
وی افزود: پنلهای ضد حریق و آنتی باکتریال و مجهز به سامانه پیشرفته سرمایش و گرمایشی و تصفیه هوا و نیز تجهیزات بسیار پیشرفته، این بیمارستان را برای استفاده دائمی، حتی بعد از نابودی ویروس کرونا با اهداف مختلف بیمارستانی مناسب نموده است.
مراجعه بیماران بدحال به مراکز درمانی قم در حال افزایش است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به مراجعههای گسترده به بیمارستانهای قم، گفت: مراجعه بیماران بدحال کرونایی به مراکز درمانی رو به افزایش است و برنامهریزیها برای مدیریت این موضوع در حال انجام میباشد.
محمود پرهام اظهار داشت: با توجه به نیاز بیماران بدحال به دستگاه ونتیلاتور، هماهنگیها در خصوص تهیه دستگاههای جدید انجام و به بیمارستانها تحویل داده شده است.
مطابق آخرین آمار حدود ۳۰۰ بیمار کرونایی در قم به دلیل وخامت اوضاع جسمانی در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز تنها راه مقابله با ویروس کرونا را واکسیناسیون دانست و گفت: هیچ فرق فاحشی بین واکسنها وجود ندارد.
قدیر افزود: متاسفانه رسانههای خارجی و جاهلان داخلی در راستای واکسن هراسی تلاش میکنند که این به ضرر مردم بوده و مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به طرح محله محور شهید سلیمانی، گفت: این طرح کمک شایانی به کنترل شیوع ویروس کرونا کرد و نیروهای جهادی در این خصوص زحمات بسیاری کشیدند.
روند بستری بیماران کرونایی در مراکز درمانی قم تثبیت شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: روند بستری بیماران در مراکز درمانی ثابت شده، ولی به معنای مهار بیماری نیست.
سیامک محبی در یکصدوسومین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم، اظهار داشت: طبق آخرین آمار تعداد آزمایشهای هفتگی کرونا در استان، ۱۷ هزار و ۷۰۸ مورد است که حدود ۱۳ هزار مورد سریع انجام شده و پنج هزار بیمار جدید نیز شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای سومین هفته متوالی روند کاهشی مثبت شدن آزمایشهای کرونا را شاهد هستیم، ادامه داد: ۵۸ درصد از آزمایشهای انجام شده در مراکز ۹ گانه مثبت هستند که این آمار کاهشی بوده، اما به معنای کنترل بیماری نیست، چرا که به علت اینترنتی کردن نوبتدهی مراکز سرپایی آزمایش کرونا، مراجعهکنندگان نیز کم شدهاند.
محبی با بیان اینکه قم هشت هفته است که درگیر وضعیت قرمز کرونایی میباشد، افزود: واکسیناسیون کمکی به وضعیت فعلی نخواهد کرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در انجام آزمایشهای سریع کرونا از لحاظ کمی و کیفی جزء پنج استان برتر در کشور قرار داریم.
وی با اشاره به زیرساختهای مربوط به واکسیناسیون در استان، تصریح کرد: درصد افراد زیرپوشش واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در استان به عدد ۳۴.۶ رسیده که نسبت به میانگین کشوری در جایگاه قابل قبولی قرار داریم، اما در عین حال نیازمند گسترش واکسیناسیون در استان هستیم.
محبی گفت: از ابتدای طرح واکسیناسیون سراسری تاکنون در استان ، ۳۶۰ هزار و ۵۵۵ نفر نخستین دُز و ۱۳۸ هزار و ۷۵ نفر نیز دُز دوم و در مجموع ۴۹۸ هزار و ۶۳۰ نفر واکسن کرونا دریافت کردهاند.
وی با تاکید بر ترغیب تمامی گروههای واجد شرایط به دریافت واکسن در سطح استان با استفاده از تمامی ظرفیتها، گفت: برخی از افراد گروه هدف و واجد شرایط واکسن از دریافت واکسن خود امتناع میکنند که این امر هیچ توجیه قابل قبولی ندارد، چرا که دریافت واکسن نقش موثری در کاهش موارد بدحال شدن و یا فوت بیماران کرونایی دارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: به دنبال تعطیلی بازاها، مراکز تجاری و اصناف نیستیم هدف ما رعایت هرچه بهتر پروتکلهای بهداشتی در سطح استان است تا از این بحران نجات پیدا کنیم.
یک هتل و مسافرخانه در قم پلمب شد
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد: در بازرسیهای بهداشتی کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، یک باب هتل و یک مسافرخانه در این استان پلمب شد.
این واحدها به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی و پایبندی به شیوهنامههای بهداشتی پلمب شد.
بر اساس این گزارش، همشهریان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی موارد را به شماره تماس ۱۹۰ گزارش دهید.
۶۱۱ بیمار کرونایی طی یک ماه گذشته در قم جان باختند
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در یک ماه گذشته ۶۱۱ نفر کرونا مثبت در قم جان خود را از دست دادند.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی با اشاره به آخرین وضعیت کووید ۱۹ در قم، افزود: در ۲۴ ساعت منتهی به پانزدهم شهریورماه ۱۴۰۰، ۱۹ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این استان جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه ۱۶۶ بیمار با علائم ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای این استان پذیرش شدند، اضافه کرد: از این تعداد، ۱۳۶ نفر بستری و ۱۲۱ نفر از افراد مبتلا به کرونا که در روزهای گذشته بستری شده بودند، ترخیص شدند.
به گفته وی، در حال حاضر ۹۱۹ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این استان بستری هستند که ۲۹۸ نفرشان بدحال میباشند.
مراجعه بیماران کرونایی قمی بدحال به بیمارستان افزایش یافت
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر مراجعه بیماران مبتلا به کرونا با حال عمومی بد در این استان به مراکز درمانی افزایش یافته است.
قدیر در جلسه هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی قم، افزود: در چند روز آینده امیدواریم از شیب روند مراجعه بیماران کرونایی کاسته شود.
وی با بیان اینکه امیدوارم شاهد افزایش میزان مرگومیر نباشیم، اضافه کرد: واکسیناسیون از سرعت به نسبت مطلوبی در سطح استان برخوردار است و هماکنون تقریبا یکسوم جامعه هدف استان، دستکم یک دوز واکسن را دریافت کردهاند.
مادران باردار در تزریق واکسن کرونا تعلل نکنند
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در گفتوگویی، بر واکسیناسیون مادران باردار که مشمول شرایط واکسیناسیون هستند، تاکید کرد.
معصومه فرشید مقدم با اشاره به آغاز واکسیناسیون مادران باردار از اواسط مردادماه سال جاری طبق ابلاغیه وزارت بهداشت، افزود: مادران باردار در خطر بالاتر ابتلا به بیماری نیستند، اما در صورت ابتلا، علایم بیماری در آنها نسبت به زنان غیرباردار در سن مشابه بیشتر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر به همه مادران باردار تزریق واکسن سینوفارم توصیه میشود.
وی با بیان اینکه پیشنهاد میشود مادران باردار از هفته ۱۲ بارداری اقدام به تزریق واکسن نمایند، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا برای مادر باردار و اعضای خانواده الزامی است.
فرشید مقدم خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۲۰۰ مادر باردار در قم با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود واکسن کرونا را دریافت کردهاند که انتظار میرود در روزهای آینده استقبال بیشتری را در این جامعه هدف مشاهده نماییم.
سن تزریق واکسن کرونا در قم به ۳۷ سال کاهش یافت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به کاهش سن دریافت واکسن به ۳۷ سال در این استان، گفت: متولدان ۱۳۶۳ و قبل از آن و دانشجویان مراکز آموزش عالی و طلبهها میتوانند برای تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
سیامک محبی اظهار داشت: با اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پانزدهم شهریورماه متولدان سال ۱۳۶۳ و قبل از آن و همچنین دانشجویان مراکز آموزش عالی و طلبهها میتوانند با مراجعه به یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان واکسن کرونا تزریق نمایند.
وی با اشاره به الزامی بودن داشتن پرونده الکترونیک سلامت برای تزریق واکسن کرونا، افزود: کسانی که فاقد پرونده الکترونیک سلامت هستند، هر چه زودتر برای برخورداری از واکسیناسیون عمومی به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه کرده برای تشکیل پرونده الکترونیک اقدام نمایند.
محبی با بیان اینکه خودمراقبتی و دیگرمراقبتی بهعنوان یک مسوولیت فردی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد تا بتوان با موفقیت از بحران کنونی عبور کنیم، تصریح کرد: در شرایط فعلی نباید تنها به خود فکر کرد، بلکه باید در قبال سلامت جامعه نیز احساس مسوولیت کنیم و اصول بهداشتی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را سرلوحه زندگی قرارداد.
تاکید معاون استاندار قم بر برخورد با واکسن هراسی
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم خواستار برخورد با فعالیتهای مربوطه به واکسن هراسی و اخلال در مقابله با شیوع کرونا در شبکههای مجازی شد.
بیژن سلیمان پور در جلسه شورای اطلاعرسانی استان قم، افزود: فعالیتهایی در راستای واکسن هراسی و ترویج شبهات در شبکههای اجتماعی قم در حال انجام است که باید توسط دستگاههای ذیربط رصد و پیگیری شود.
وی اضافه کرد: قدرت اقناعسازی وزارت بهداشت در زمینه لزوم واکسیناسیون صد درصد نبوده و بخشی از این مساله ناشی از گرفتاریهای مسوولان به دلیل مدیریت بحران کروناست.
وی تاکید کرد: وزارت بهداشت باید کمیتهای برای پاسخگویی به شبهات واکسیناسیون علیه کرونا ایجاد کند و از ورود غیرمتخصصان به مسائل تخصصی پزشکی جلوگیری شود.
سلیمان پور با تاکید بر بازنشر واکسیناسیون علما، مراجع و شخصیتهای حوزوی در فضای مجازی، ادامه داد: در حال حاضر اولویت اول و آخر برای حفظ سلامت مردم، واکسیناسیون علیه بیماری کروناست.
وی با بیان اینکه هماکنون همه کشورها به دنبال انجام واکسیناسیون سراسری هستند، خاطرنشان کرد: نمیتوانیم خلاف مسیر آب حرکت کنیم و دانش روز را برای کنترل بیماری نادیده بگیریم؛ واکسیناسیون باید باقوت، سرعت و دقت انجام شود.
وی گفت: مراکز آموزشی، دانشگاه و مدارس، همه مراکز آموزشی اعم دانشگاهها حوزهها و مدارس اول مهرماه آغاز به کار خواهند کرد و آموزش تعطیل شدنی نیست.
معاون استاندار قم افزود: تصمیمگیری در زمینه حضوری و غیرحضوری و یا تلفیقی بودن کلاسهای آموزشی، منوط به کار کارشناسی وزارتخانههای ذیربط و ستاد ملی کرونا با اولویت حفظ سلامت مردم است.
وی با اشاره به اینکه اگر تلاش رسانهها نبود قطعا مدیریت وضعیت کرونا از دست ما خارج میشد، اضافه کرد: همه رسانههای شنیداری و گفتاری و نوشتاری استان را ظرفیتی در راستای اصلاح امور و خدمت بیشتری به مردم میدانیم از همه خبرنگاران که در راستای اعتلای وضعیت کشور تلاش میکنند، تقدیر میکنیم.
ترویج واکسن هراسی مانع واکسیناسیون حداکثری در قم شده است
جلسه شورای اطلاعرسانی قم در سالن کرامت استانداری برگزار شد و اعضای این جلسه نسبت به ترویج واکسن هراسی که مانع واکسیناسیون حداکثری در قم است، ابراز نگرانی کردند.
مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم در این جلسه گفت: تعداد موارد بستری در کل کشور کاهش پیدا کرده و نزولی است، موارد بستری مثبت نیز کاهش محسوسی نشان میدهد.
محمدتقی سلطانی افزود: نمودار بستریها در استان قم نیز کاهش یافته است، ولی هنوز موارد بستری مثبت استان افزایشی است و امیدواریم در روزهای آینده کاهش یابد.
وی ادامه داد: تعداد مراجعه به مراکز ۹ گانه با علایم ابتلا به کرونا نیز کاهش یافته و از ۵ هزار و ۷۰ مورد در هفته گذشته به ۴ هزار و ۶۵۰ مورد در یک هفته جاری کاهش یافته است، ولی موارد مراجعه به مراکز بخش خصوصی افزایش یافته است.
وی بیان کرد: درصد مثبت بودن آزمایش پی سی آر نیز کاهش یافته و روی ۵۸ درصد ثابت مانده است که این مساله نتیجه تعطیلی یکهفتهای بود که اعمال شد.
سلطانی با بیان اینکه موارد فوتی رو به کاهش است، افزود: در مناطق شهری استان وضعیت نسبت به هفته قبل بهتر شده و از قرمز پررنگ خارج شده است و یک منطقه از وضعیت قرمز به نارنجی رسیده است.
وی با بیان اینکه متولدان ۱۳۶۰ به قبل میتوانند با مراجعه به پایگاهها نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند، خاطرنشان کرد: تا چهاردهم شهریورماه ۳۴۷ هزار و ۴۶۸ نفر دُز اول و ۱۱۷ هزار و ۸۹ نفر دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و در مجموع تاکنون در استان قم ۴۶۴ هزار و ۵۵۷ دُز واکسن کرونا تزریق شده است.
به گفته وی، واکسن سینوفارم نیز در همه مراکز واکسیناسیون موجود است.
برخورد با شبهه افکنی علیه واکسن کرونا
معاون پلیس فتای نیروی انتظامی قم در ادامه با اشاره به انتشار کلیپی کذب از پیامدهای واکسیناسیون در یکی از روستاهای قم، گفت: در همان ابتدای انتشار کلیپ با تدبیر مقامات قضایی، متهمان دستگیر شدند.
مهدی فرازپور افزود: در حال حاضر چندین کانال که در شبکه اجتماعی ایتا نسبت به واکسیناسیون علیه کرونا شبهه پراکنی میکنند نیز زیر نظر هستند و بهزودی برای دستگیریشان اقدام میشود.
وزارت بهداشت باقدرت لزوم واکسیناسیون را استدلال کند
معاون دادستان عمومی و انقلاب قم نیز گفت: شبهاتی که در مساله کرونا طرح میشود دو نوع است، بخش عمدهای مربوط به داروهایی که در این زمینه استفاده میشود، که البته با ورود واکسن این شبهه کمرنگتر شده است؛ بخش دیگر نیز مربوط به واکسن میباشد.
روحالله مسلم خانی افزود: قدرت اقناعسازی و پاسخگویی دانشگاه علوم پزشکی و نهادهای فرهنگی به شبهات در زمینه کرونا ضعیف است و این مساله فرصتی را برای سودجویان فراهم میشود.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت باید باقدرت لزوم واکسیناسیون را استدلال کند و مقابل مخالفان بایستد؛ اهمیت واکسن نیز همین است اگر برنامهریزی نکنیم سلامت عمومی جامعه آسیب میبیند.
وی با تاکید بر اینکه در مقابل جریان فکری، برخورد امنیتی قضایی جواب نمیدهد، بیان کرد: نهادهای فرهنگی باید پاسخگو باشند، نمیتوان جریان را دستگیر کرد؛ زیرا جمعیتشان زیاد است، این انتظار که دستگاه قضایی باید با جریان برخورد کند اشتباه است، نهادهای فرهنگی و نظام پزشکی باقدرت در مقابل این افراد پاسخگو باشد.
وی خاطرنشان کرد: اما در مورد گروهی که جریان نیستند و با انتشار اخبار دروغ به این مسائل دامن میزنند، هیچ ملاحظه و تسامحی برای برخورد با منتشران اخبار کذب نداریم.
مدیر روابط عمومی استانداری قم گفت: از ابتدای کرونا تاکنون، چند مورد بخشنامه در زمینه اطلاعرسانی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و ترویج واکسیناسیون به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
رضا صالحی افزود: در این مدت تمام مدیران دستگاهها برای اجرای این بخشنامهها تلاش کردهاند و اکنون نیز در زمینه واکسیناسیون از مجموع ۷۰ دستگاه، ۳۰ گزارش به دست ما رسیده که اهم آنها استفاده از اتوماسیون داخلی و سیستم پیامکی برای همکاران در راستای اطلاعرسانی بوده است.
وی ادامه داد: اختلافاتی که صحبتهای پزشکان از جمله طب نوین و سنتی وجود دارد، باعث کاهش صفهای مراکز واکسیناسیون شده و تبلیغات محیطی باید بهصورت جدیتر دنبال شود.
۸۰ درصد بیماران کرونایی قم موقع مراجعه به اورژانس بدحال هستند
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به مراجعه دیرهنگام مبتلایان کرونا به مراکز درمانی، گفت: بین ۶۰ تا ۸۰ درصد بیمارانی که به اورژانس مراجعه میکنند بدحال هستند و مسوولان بیمارستانها باید به فکر افزایش تخت مراقبتهای ویژه باشند.
قدیر در جلسه ستاد مدیریت کرونا ویروس دانشگاه علوم پزشکی قم: افزود: تاکنون ۳۴ درصد مردم قم دوز اول واکسن را دریافت کردهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به وضعیت بیماری کرونا، اضافه کرد: وضعیت کرونا در قم هنوز به وضعیت ثبات نرسیده است و روزانه بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر بستری جدید ثبت میشود.
قدیر با اشاره به فاصله قم تا گذر از پیک پنجم کرونا یادآور شد: زمانی میتوانیم بگوییم به قله پیک کرونا رسیدهایم که حداقل یک هفته ثبات داشته باشیم.
به گفته وی، وضعیت تجمعها در قم بههیچعنوان رضایتبخش نیست و تجمعها در آرامستانها، بستنیفروشها، ایستگاههای صلواتی و غیره وجود دارد که موجب ابتلا مردم میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: سرعت واکسیناسیون باید ارتقا یابد و به دنبال این هستیم که گروههای هدف واکسیناسیون را افزایش دهیم.
شمار زیادی واکسن آسترازنکا و برکت به استان قم اختصاص یافت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شمار زیادی واکسن آسترازنکا و برکت به این استان اختصاص یافته است و تا پایان امروز نیز واکسن سینوفارم به قم وارد میشود.
سیامک محبی در گفتوگویی افزود: ۴۵۵ هزار و ۸۸۱ دُز واکسن در استان قم تزریق شده است که از این تعداد، ۳۴۲ هزار و ۷۳۰ نفر دُز اول و ۱۱۳ هزار و ۱۵۱ نفر نیز ۲ دُز را دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه در تامین واکسن کرونا برای جامعه هدف در استان قم مشکلی وجود ندارد، اضافه کرد: روز گذشته ۲۵ هزار واکسن از نوع آسترازنکا و کووایران برکت به استان قم اختصاص داده شده که تا پایان امروز نیز ۲۷ هزار دُز واکسن از نوع سینوفارم به این تعداد افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به ایمنیزایی قابلقبول همه واکسنهای موجود برغم تنوع بالا، تاکید کرد: اولویتبندی ویژهای از سوی سازمان بهداشت جهانی تعیین نشده است و تمام واکسنهایی که در دسترس هستند بهترین واکسنها میباشند.
محبی در پایان با تاکید بر لزوم اعتماد مردم به روند واکسیناسیون، گفت: از تمامی واجدین شرایط تزریق واکسن درخواست میکنیم در اسرع وقت با مراجعه به یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
وی افزود: در نهایت توجه به پروتکلها برای گذر ایمن از این پاندمی برای همه مردم الزامی است و امیدواریم با انجام واکسیناسیون با سرعت حداکثری بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، ۱۹ شهریورماه جاری در رنگبندی جدید کرونایی کشور، به رنگ نارنجی کرونایی در آمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.