علی اکبر اکبریراد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در پنج ماه اخیر چهار طرح بزرگ در این مجموعه در حال راهاندازی یا به بهرهبرداری رسیده است و طرح بزرگ فروسیلیس، تولید اتصالات و لولههای کشاورزی و رمز ارزها از جمله طرحهای در حال اجرا هستند.
وی گفت: تاکنون ۷۲ واحد تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی انعقاد قرارداد سرمایهگذاری داشتهاند که ۱۴ واحد با ۱۸۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و ۸۳۱ نفر ایجاد اشتغال، راهاندازی شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: این تعداد واحد تا پایان سال جاری به ۲۰ واحد افزایش خواهد یافت که فرآوری محصولات کشاورزی، هیدروکربن، کاشی و سرامیک، تولید کاغذ، مواد غذایی، تولید انواع چرم مصنوعی، تولید پت و پری فرم و تولید نخ پشمی از جمله آنهاست.
وی از تامین برق مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی خبر داد و گفت: به منظور پشتیبانی از تولید و تشویق بیشتر سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این منطقه پست ۱۳۲ کیلوولت برق با سرمایهگذاری ۱۳۲ میلیارد تومان احداث و راهاندازی میشود.
اکبریراد بیان کرد: به دلیل تامین نشدن برق برای احداث و راهاندازی واحدهای تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی استان با مشکل مواجه بودیم که با دستور استاندار و پیگیریهای انجام شده و طرح موضوع در قرارگاه مانعزدایی و پشتیبانی ستاد توسعه خاوران این امکان فراهم شد.
وی افزود: با هدف تامین برق مورد نیاز صنایع مستقر شده و واحدهایی که قصد استقرار در منطقه ویژه اقتصادی را دارند پست برق ۱۳۲ کیلوولت در جوار منطقه ویژه راهاندازی میشود و ۱۹ کیلومتر شبکه انتقال برق احداث خواهد شد.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: در نتیجه مذاکراتی که با سرمایهگذار صورت گرفته است این پست در ۱۸ ماه آینده احداث و بهرهبرداری میشود.
وی اظهار داشت: ۳۵ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی استان برای تقویت برق واحدهای راهاندازی شده در منطقه ویژه اقتصادی اختصاص یافت و در حال حاضر واحدهای صنعتی در این مجموعه با مشکل افت برق مواجه هستند که تزریق این اعتبارات مشکلات موجود را مرتفع خواهد کرد.
اکبریراد با بیان اینکه این اقدامات در راستای پشتیبانی از تولید انجام شده است گفت: با مدیریت خوب سازمان منطقه ویژه اقتصادی استان و تلاش همکاران این مجموعه اقدامات بسیار خوبی برای توسعه اقتصادی و رشد سرمایهگذاری و اشتغال در استان انجام شده است.
وی نزدیکتر کردن منطقه ویژه اقتصادی ایران به شاهراه حلقوی افغانستان، واقع شدن در مرکز ثقل شاهراه ترانزیتی کریدورهای منطقهای و بینالمللی، فراهم بودن زیرساختهای سرمایهگذاری، صدور رایگان مجوزهای مورد نیاز سرمایهگذاری، واگذاری زمین در کمتر از ۷۲ ساعت و مشمولیت معافیت مالیاتی ۱۳ ساله را از جمله مزایای سرمایهگذاری در این منطقه ویژه اقتصادی ذکر کرد.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی افزود: از دیگر اقدامات ارزشمند منطقه ویژه اقتصادی استان ایجاد و راهاندازی سایت مرزی در پایانه مرزی ماهیرود است که فرصتی مناسب برای حضور سرمایهگذاران در بازار افغانستان محسوب میشود.
وی امکان حضور فعالان اقتصادی کشور افغانستان در قطعه مفصله مرزی با حداقل تشریفات کنسولی را از دیگر مزایای این مجموعه عنوان کرد و گفت: با راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی امکان سرمایهگذاری بدون مشارکت داخلی و هیچ گونه محدودیت برای سرمایهگذاران فراهم شده است.
اکبریراد ادامه داد: شناسایی و جذب سرمایهگذاران از اولویتهای استان و از اهداف و ماموریتهای ستاد توسعه خاوران است که با جدیت دنبال میشود.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: درخصوص اهداف ستاد توسعه خاوران تفاهمنامههایی با سرمایهگذاران مبادله شده که در منطقه ویژه اقتصادی استان سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: خراسان جنوبی استانی مستعد سرمایهگذاری است و باید همه افراد و مدیران نقشآفرین در حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری تلاش کنند تا سرمایهها در خدمت تولید و اشتغالزایی قرار گیرد.