به گزارش ایرنا، «رشید حیدری مقدم» روز شنبه در ستاد مقابله با کرونا استان همدان، افزود: برای این منظور ۴۲ مرکز واکسیناسیون در استان همدان ایجاد و راه اندازی شده که هر یک از این مراکز ظرفیت تزریق روزانه ۷۰۰ دُز واکسن را دارند.
وی اظهار داشت: با تحویل محموله های جدید واکسن کرونا، میزان تزریق واکسن در استان از هفته آینده به ۳۰ هزار دُز در روز افزایش داده می شود که با تداوم این روند و توجه جدی مردم به رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی، شرایط سخت ناشی از پیک پنجم همه گیری ویروس را پشت سر خواهیم گذاشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: ۹۵.۲ درصد از جمعیت بالای ۶۰ سال استان همدان علیه کرونا واکسینه شده اند که همین امر موجب کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر ناشی از کرونا طی روزهای اخیر شده است.
حیدری مقدم افزود: آمار فوتی های کرونا طی پیک چهارم همه گیری در استان همدان روزانه به ۳۲ نفر هم رسید که این آمار در جریان پیک پنجم همه گیری با توجه به تسریع روند واکسیناسیون به ۳ تا ۱۶ نفر در روز کاهش یافت به نحوی که میانگین مرگ و میر استان در جریان این پیک ۱۲ نفر بود.
وی گفت: برای تزریق کامل واکسن کرونا(دُز اول و دوم) تمامی جمعیت بالای ۱۸ سال استان همدان به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دُز واکسن نیاز داریم که تا کنون حدود ۷۵۰ هزار دُز واکسن در استان تزریق شده که شامل ۲۶۱ هزار و ۴۱۳ نفر به طور کامل(تزریق ۲ دُز) و ۴۸۸ هزار و ۸۴۹ نفر نیز دُز نخست است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: هم اینک یک هزار و ۳۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند و روزانه ۷۰۰ بیمار مبتلا به کرونا نیز به صورت سرپایی از خدمات درمانی این مراکز استفاده می کنند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان نیز دراین جلسه گفت: یکی از مشکلات کنونی در زمینه مهار ویروس کرونا، اجرا نشدن کامل مصوبات ستاد است به نحوی که همچنان شاهد فعالیت برخی از رستوران ها و مراکز تجاری بدون توجه به دستورالعمل ها و مصوبات ابلاغی هستیم.
«حسن خانجانی» افزود: برخی از رستوران ها، کافه ها و قهوه خانه ها در سطح استان با کمترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی مشغول فعالیت هستند و از سوی بسیاری از مراجعه کنندگان به این اماکن و دیگر مراکز خدماتی و صنفی نیز پروتکل های بهداشتی از جمله زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی کنند.
به گفته وی، برای همین منظور، یک تیم نظارتی مشترک با حضور نمایندگان حوزه بهداشت، اماکن و اصناف برای نظارت و بررسی دقیق بر نحوه فعالیت و رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح مراکز خدماتی و صنفی و برخورد قانونی با متخلفات تشکیل خواهد شد.
معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان همدان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به روند کاهشی تردد خودروهای غیربومی در شهرهای با وضعیت نارنجی و قرمز، گفت: عوامل پلیس راه همچنان با دقت نظر کامل خودورهای متخلف و نقش کننده محدودیت های کرونایی را اعمال قانون می کنند.
سرهنگ حمید رضا سعید زاده افزود: در همین ارتباط، طی یک هفته گذشته ۱۵ هزار تذکر به صنوف برای رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی داده شده و تعدادی از صنوف متخلف نیز پلمب شدند.
براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان، ۲ شهرستان فامنین و تویسرکان در وضعیت نارنجی و هشت شهرستان مابقی در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.