سنندج - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: تاکنون ۹۳۰ اثر میراث فرهنگی شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در کردستان به ثبت ملی رسیده است.

محمد امینیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی ۷۹۳ اثر غیرمنقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۹ اثر منقول، ۲۵ اثر میراث طبیعی و ۹۳ اثر میراث معنوی است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: پرونده منظر فرهنگی منطقه هورامان نیز روز پنجم مردادماه امسال در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و این منطقه از آثار ثبت جهانی شده استان است.

وی اضافه کرد: طی چند سال گذشته تهیه اطلس معماری، اطلس باستان شناسی، انجام مطالعات بافت ۳۶ روستا، ثبت ملی ۲۱ روستا و ۲۰ اثر طبیعی منطقه هورامان از جمله اقداماتی بوده که در راستای ثبت جهانی هورامان صورت گرفته است.

امینیان با اشاره به وجود پنج موزه‌ در استان، افزود: موزه "باستان شناسی" در عمارت ملا لطف الله شیخ الاسلام، موزه "خانه کُرد" در عمارت آصف و "کاخ موزه عمارت خسروآباد" سه موزه دولتی واقع در سنندج و موزه محلی روستای "نگل" در مسیر سنندج به مریوان و "یانه کورده‌واری" در شهر مریوان ۲ موزه مربوط به بخش خصوصی استان هستند.

وی گفت: طرح «اکو موزه» نیز یکی از طرح‌هایی است که با مشارکت پایگاه هورامان برای تعدادی از روستاهای بخش ژاوه‌رود شهر سنندج در نظر گرفته شده و در صورت راه اندازی آن کردستان یکی از اولین استان‌های کشور خواهد بود که اقدام به راه اندازی این نوع موزه کرده است.

میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از وزارتخانه‌های ایران است که وظیفه اداره مسائل مربوط به آثار تاریخی و باستانی ایران و نیز مدیریت گردشگری ایران را برعهده دارد. این وزارتخانه تا ‍۱۴ مرداد ۱۳۹۸ در قالب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و در زیرمجموعه دولت فعالیت می‌کرد که در تاریخ مذکور، طرح مجلس شورای اسلامی مبنی بر تبدیل این سازمان به وزارتخانه مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت.