به گزارش روز شنبه ایرنا، «سید جواد ساداتی نژاد» امروز (شنبه ۲۰ شهریورماه) در گردهمایی سراسری آغاز سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ که با رویکرد ارتقای امنیت غذایی در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: برای تامین نهاده، گوشت و مرغ باید تمامی اختیارات در دست روسای سازمانهای جهاد کشاورزی باشد و ستاد نقش حمایت و نظارت بر روسای سازمانها را دارد. در این موقع اگر ما کمبود نهاده، مرغ یا صف داشته باشیم، رییس سازمان در استان باید پاسخگو باشد.
وی اظهار داشت: اینکه ما در تهران مسائل را تعیین کنیم و در ستاد پاسخگو باشیم، نتیجهاش می شود شرایطی که به طور سنتی تا به امروز انجام داده و پیش رفتهایم. بر این اساس، شاخصهای ارزیابی در این دوره در اجرای الگوی کشت، اجرای کشاورزی قراردادی، نوآوری، در حوزه پروتین، بازاررسانی و تامین نهاده های مورد نیاز و علمی شدن و تجاری شدن کشاورزی است.
ضرورت ایجاد شورای پشتیبانی و رفع موانع تولید در استانها
وی اضافه کرد: آنچه که قدرت شما را در استان ها و شهرستان ها افزایش می دهد، ایجاد شورای پشتیبانی و رفع موانع تولید است، نگاه ما این بود که در خود شهرستان ها مدیر جهاد کشاورزی با قدرت مسائل و مشکلات را حل کند و به استان ارجاع ندهد. روسای استان ها به مدیران شهرستان اجازه و اختیار بدهند. این شورا کمک می کند مسائل روستاها در شهرستان و کانون تولید مرتفع شود.
عضو کابینه سیزدهم درباره اراضی کشاورزی نیز گفت: ما باید به هویت و جایگاه کشاورزانمان احترام بگذاریم بنابراین باید مشکلات اراضی کشاورزی هرچه سریعتر برطرف شود؛ هیچ تفاوتی بین کشاورز و یک تولید کننده صنعتی نیست اما اکنون شاهد این جایگاه در بخش کشاورزی نیستیم.
وی افزود: در دنیا کشاورزان افراد ثروتمندی هستند و رسالت ما بازگرداندن این جایگاه به کشاورزان ایرانی است.
ساداتینژاد درباره هدفگذاری سال زراعی جدید هم گفت: امیدوارم کشاورزان با قدرت و قوت در بخش کشاورزی فعالیت کنند و وزارت جهاد کشاورزی با تمام ظرفیت های قانونی به عنوان پشتیبان در سیاستگذاریها، در حمایت از کشاورزان و تامین امنیت غذایی حرکت خواهد کرد تا کشاورزان به راحتی به کارشان ادامه دهند.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: دو موضوع اصلی وزارت جهاد کشاورزی که در سرلوحه کار خود داریم، حرکت به سمت کشاورزی تجاری با استفاده از ابزارهای اجرای الگوی کشت و کشاورزی قراردادی و موضوع دوم کشاورزی دانش بنیان است که اجرای این دو موضوع بهرهوری بخش کشاورزی بر مبنای حفظ آب و خاک را افزایش خواهد داد.
وی افزود: چنین اقدامی در افزایش درآمد کشاورزان و پایداری امنیت غذایی کشور تاثیرگذار است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مالکیت کشاورزان در زمین قدرت و هویت آور است؛ امروز کشاورزان در بحث سند اراضی کشاورزی مشکلات عدیده ای دارند و ما باید در دوره چهار ساله این مساله را با تمام مشکلات برطرف کنیم.
وی بر این باور است که بر پایه چهار اصل در برنامه تحقق کشاورزی ایران با رویکرد جهادی از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفته و بر پایه این اصول چهارگانه باید پیش برویم.
ساداتی نژاد افزود: یکی از بندهای قانونی که در مجلس است، تفویض اختیار به رفع تداخلات شهرستان ها است و باید برای حل مسائل در داخل استانها از اختیارات آنها استفاده شود.
عضو کابینه سیزدهم اضافه کرد: روسای استان ها باید پاسخگوی عملکرد خود باشند زیرا کسی که غذای مردم را تامین می کند یعنی دارای قدرت است بنابراین استان ها عضوهای پرقدرتی هستند.
وی خطاب به روسای جهاد کشاورزی استان ها گفت: اگر در استانی در بخش تامین نهاده ها، تامین غذا دچار کمبود باشند نشان می دهد رییس سازمان ما در استان به وظایفش خوب عمل نکرده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مردم نباید دغدغه ای در تامین مواد غذایی داشته باشند، تصریح کرد: اگر بهره وری را بالا ببریم، قیمت محصولات کاهش می یابد و مردم غذای سالم و با قیمت پایین بهره مند می شوند.
وی به مشکلات سند اراضی کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: این یکی از معضلاتی است که ذهن کشاورزان را در بیشتر استان ها درگیر کرده است؛ قول داده اند تا پایان سال ۱۴۰۰ به سند برسند که البته این قول نگرانی ما هم بود زیرا که در حوزه های اختلافی بین منابع طبیعی و کشاورزان در روستاها، کار بسیار سخت است.
روسای جهاد کشاورزی استان ها تغییر نمی کنند
ساداتی نژاد گفت: روسای سازمان ها در استان ها با قدرت و قوت به کار خود ادامه بدهند و فعلا در سال زراعی جدید برنامه ای برای تغییر روسای سازمان ها نداریم و مشکلی نباید در این بخش پیش بیاید.
بخش کشاورزی باید سود ده باشد
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نگاه ما به کشاورزی باید اقتصادی باشد، گفت: نگاه دولت و دستگاه های مختلف باید به کشاورزی اقتصادی باشد بنابراین اگر خدماتی به بخش کشاورزی می دهیم نباید این بخش را با یک بنگاه تولیدی یکی بدانیم این بخش تولید غذای کشور است و باید سود ده باشد و اگر قرار است حمایتی از مصرف کننده انجام شود، در جای خود اقدام شود.
وی اضافه کرد: برای اینکه به کشاورزی تجاری برسیم که در دنیا رایج است، باید به سمت اجرای الگوی کشت گام برداریم اما با وجود تکرار هر ساله این موضوع، یکبار نیز اجرایی نشده است و نیازمند عزم جدی هستیم.
ساداتی نژاد افزود: ظرفیت های علمی ما در کشور فراوان است اما در اجرا دچار مشکل هستیم برای اینکه بتوانیم الگوی کشت را اجرایی کنیم باید به سمت کشاورزی قراردادی برویم؛ طبق آمارها، در کشور ما یک درصد تولیدات کشاورزی قراردادی است در حالی که متوسط کشت قراردادی در دنیا ۴۰ درصد و برای برخی از کشورهای پیشرفته ۸۰ درصد است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: وقتی الگوی کشت در کشور اجرا نمی شود یعنی ما بستر لازم برای این کار را فراهم نکرده ایم. کشاورزی یک حوزه اقتصادی است اما کشاورز ما هر روز فقیرتر می شود؛ بنابراین کشاورزی قراردادی با افزایش میزان تولید نیاز کشاورز ما را در حوزه تولید ثروت و منابع درامدی تامین می کند.
وی ادامه داد: در حوزه کاهش ضایعات بخش کشاورزی که یکی از مسائل مهم برای ما است، ۱۳ میلیارد متر مکعب آب را در سال از طریق ضایعات از دست می دهیم؛ عددی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان، بنابراین هزینه و آبی که مصرف می کنیم، از دست می رود.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: وزارت جهاد کشاورزی با تمام توان و تمام قد با کمک تشکل های بخش کشاورزی از کشاورزان حمایت می کند.
کشاورزان باید به عنوان قهرمانان کشور به جامعه معرفی شوند
حجت الاسلام و المسلمین «سید حسن ربانی» نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز در این گردهمایی با بیان اینکه کشاورزی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، افزود: کشاورزان گنج های خداوند بر روی زمین هستند و از نظر اقتصادی و حکمرانی، بخش کشاورزی رکن اساسی اقتصاد کشور محسوب می شود.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: امنیت غذایی رکن اصلی اقتصاد کشور محسوب می شود و سلطه گران از نیاز غذایی کشورها برای تهدید و تحمیل خواسته های خود استفاده می کنند.
وی با اشاره به اینکه نباید به بخش کشاورزی تنها به عنوان تامین کننده امنیت غذایی نگاه کرد، گفت: بخش کشاورزی به عنوان پیشران کشور در منطقه است.
ربانی با بیان اینکه باید جایگاه اجتماعی کشاورزان ارتقا یابد، تصریح کرد: کشاورزان باید به عنوان قهرمانان کشور به جامعه معرفی شوند و باید زمینه های رشد فرهنگ کشاورزی بیش از پیش فراهم شود.
به گزارش ایرنا، گردهمایی سراسری آغاز سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ امروز - شنبه ۲۰ شهریورماه با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاونین و مدیران ارشد این سازمان با رویکرد ارتقای امنیت غذایی برگزار شد در حاشیه این مراسم قرارداد تفاهم نامه کشاورز قرادادی کلزا با بخش خصوصی به امضا رسید.