به گزارش ایرنا، نهمین دوره مسابقات جام جهانی فوتسال در حالی از امروز(یکشنبه) آغاز میشود که لیتوانی به عنوان میزبان آن انتخاب شده است. این کشور کمجمعیت اروپایی در اکتبر سال ۲۰۱۸ برای اولین بار میزبانی یک رقابت تحت نظر فیفا را عهدهدار شد.
به جز لیتوانی کشورهای ایران، امارات، کاستاریکا، کرواسی، ژاپن، قزاقستان و نیوزلند هم خواستار میزبانی بودند اما در نهایت این کشور اروپایی بود که گوی سبقت را ربود تا سومین میزبان قاره سبر در این مسابقات باشد. پیش از این کشورهای هلند در سال ۱۹۸۹ و اسپانیا در سال ۱۹۹۶ میزبانی را در اختیار داشتند و در پایان هر ۲ تورنمنت، برزیل عنوان قهرمانی را مال خود کرد.
لیتوانی در منطقه بالتیک قرار دارد. کشوری که در شمال با لاتویا، در جنوب با لهستان و در شرق با بلاروس هممرز است. ویلنیوس، پایتخت و بزرگترین شهر این کشور ۲.۸ میلیون نفری محسوب میشود. کاوناس و کلاپدا هم دیگر شهرهای مهم لیتوانی محسوب میشوند و همین سه شهر مذکور وظیفه میزبانی از جام جهانی را به عهده دارند.
لیتوانی در جنگ جهانی دوم ابتدا به وسیله شوروی و سپس به دست نازیها اشغال شد اما در نهایت به دست شوروی افتاد. آنها در سال ۱۹۹۰ و یک سال زودتر از فروپاشی شوروی به اوین کشور استقلال یافته در این منطقه تبدیل شدند. در سال ۱۹۹۳ هم رسما فعالیت ورزشی این کشور با شعار "ورزش برای همه" استارت خورد.
لیتوانی، کشوری با درآمد اقتصادی قابل توجه و با شاخص توسعه انسانی بسیار بالا است. مردم این کشور در رفاه اجتماعی به سر میبرند اما بازهم چالشهایی نظیر کمبود جمعیت و افزایش میزان خودکشی دولت این کشور را با چالش روبرو کرده است. حدود یک و نیم میلیون توریست تا به حال حداقل یک شب را در این کشور تاریخی پشت سر گذاشتهاند که آلمانیها رتبه نخست را به خود اختصاص دادهاند. بالونسواری و دوچرخه سواری هم بسیار نزد مردم این کشور محبوب است. ۷۷ درصد مردم لیتوانی کاتولیک هستند تا مشخص شود مردم این کشور مردمی مذهبی به شمار میآیند. کلیساهای تاریخی زیادی نیز در شهرهای مختلف این کشور وجود دارند که جزو جاذبههای توریستی لیتوانی هستند.
اما اگر به سراغ ورزش در لیتوانی برویم بدون شک باید در ابتدا و در صدر جدول نام بسکتبال را بنویسیم. بسکتبال، محبوبترین ورزش کشور است و به نوعی بعد از کاتولیک، دومین مذهب رسمی لیتوانی به حساب میآید. آنها سه قهرمانی در سالهای ۱۹۳۷، ۱۹۳۹ و ۲۰۰۳ در یورو لیگ تصاحب کردهاند و ۷۶ درصد بازیهای این تیم را در تلویزیون تماشا میکنند که یک رکورد محسوب میشود. تیم زالگیریس مشهورترین باشگاه این کشور است که در سال ۱۹۹۹ قهرمان یورو لیگ شد. در گذشته و همچنین حالا بازیکنانی از لیتوانی در NBA مشغول به بازی هستند.
لیتوانی در المپیک تابستانی ۲۶ مدال تصاحب کرده که رنگ ۶ مدال، طلایی بوده است. آنها در رشتههای شنا، پنج گانه، تیراندازی و دوومیدانی طلایی شدهاند و "ویرجیلیوس آلِکنا" موفقترین ورزشکار تاریخ کشور است که در المپیکهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۰۴ در ماده پرتاب دیسک مدال طلا گرفت و در المپیک ۲۰۰۸ صاحب مدال برنز شد. بعد از بسکتبال، رشتههای فوتبال، دو و میدانی و دوچرخهسواری هم نزد مردم جایگاه ویژهای دارند.
لیتوانی در فوتبال هیچوقت به جام جهانی یا جام ملتهای اروپا نرسیده است. آنها در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ تا نزدیکیهای جام جهانی هم پیش رفتند اما به موفقیت نرسیدند. باشگاههای این کشور هم نتوانستهاند تا به حال در لیگ قهرمانان یا لیگ اروپا حاضر شوند. آنها در سال ۲۰۰۸ به رتبه ۳۷ فیفا رسیدند تا بهترین عنوان خود را کسب کرده باشند.
لیتوانی در رشته فوتسال هیچ حرفی برای گفتن ندارد. آنها نه تنها تا به حال در جام جهانی فوتسال حاضر نبودهاند بلکه امکان حضور در جام ملتهای اروپا را هم پیدا نکرده اند و سال بعد در این مسابقات که به میزبانی هلند برگزار میشود هم حاضر نیستند.
مسابقات تیم ملی فوتسال ایران در شهر ویلنیوس به انجام میرسد. شهری که به آن عروس بالتیک میگویند و پایتخت لیتوانی است. بازیهای تیم محمد ناظمالشریعه در سالن "آویا سولوشنز گروپ آرهنا" که حدود ۱۰ هزار نفر گنجایش دارد به انجام خواهد رسید. ویلنیوس ۵۶۰ هزار نفر جمعیت دارد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب شد. به این شهر، آتنِ لیتوانی هم گفته میشود. شهری با تابستانیهای معتدل و زمستانهای بسیار سرد که تا منفی ۲۵ درجه سانتیگراد هم پیشروی میکند. در این شهر کلیساها و موزههای قدیمی زیادی وجود دارد اما دانشگاه ویلنیوس به عنوان قدیمیترین دانشگاه شمال اروپا، جایگاه خاصی به این شهر داده است.