گنبدکاووس- ایرنا - مسوولان حوزه بهداشت و درمان گلستان مهمترین راهکار مقابله با شیوع ویروس کرونا را علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، همراهی اقشار مردم در انجام واکسیناسیون می‌دانند؛ موضوعی که علمای اهل سنت استان بر آن تاکید دارند.

به گزارش ایرنا، با گذشت ۱۸ ماه از شیوع کرونا، همچنان کشور درگیر این ویروس است و پیک پنجم شیوع کرونا همانند خیلی از استان‌ها اواخر ماه تیر در گلستان آغاز شده همچنان در حال ابتلای شهروندان و گرفتن قربانی است.

روند واکسیناسیون کرونا از بهمن سال گذشته با اولویت کادر درمان در گلستان شروع شد و تاکنون بیش از ۷۷۶ هزار دُز واکسن کرونا در استان تزریق گردید اما همچنان جای تزریق واکسن بر دستان جمعیت قابل توجهی از مردم خالی است که بخشی از این مساله به دلیل باور غلط برخی افراد ناشی از تاثیر منفی واکسن است.

رغبت مردم در برخی شهرستان‌های گلستان برای واکسیناسیون به ویژه در مناطق روستایی با وجود اطلاع رسانی از مزایای تزریق واکسن کرونا مانند افزایش ایمنی بدن در مقابل ابتلا به بیماری و کاهش چشمگیر موارد فوتی، همچنان کم است و این مساله چالشی بزرگ برای تکمیل چرخه ایمنی عمومی جامعه خواهد بود.

همراهی کم جامعه روستایی گلستان به ویژه در مناطق ترکمن نشین، علمای اهل سنت استان را بر آن داشت تا به میدان آمده و از مردم بخواهد برای کمک به حفظ سلامتی خود و کاهش آمار مبتلایان به کرونا به جامعه پزشکی اعتماد کرده و در صورت داشتن شرایط لازم برای تزریق واکسن کوتاهی نکنند.

امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به داغدار شدن خانواده‌های زیادی در کشور به دلیل آمار بالای فوتی‌های روزانه بیماران کرونایی، به مردم توصیه کرد در کنار رعایت شیوه‌نامه بهداشتی مورد نظر مسوولان، تزریق واکسن کرونا را که تمام پزشکان دنیا برای حفظ سلامتی مردم بر آن تاکید دارند جدی گرفته و در انجام آن کوتاهی نکنند.

آخوند عبدالکریم جاور گفت: طبق اعلام پزشکان تزریق واکسن کرونا روند شیوع این بیماری و آمار فوتی‌ها را کاهش می‌دهد لذا از مردم استان به ویژه روستاییان ترکمن می‌خواهم بدون توجه به تبلیغات غلط فضای مجازی در رابطه با تاثیرات منفی واکسن، هرچه زودتر نسبت به تزریق آن اقدام کنند.

وی اظهارداشت: مردم باید قدردان تلاش دولت برای تامین واکسن کرونا و تزریق رایگان آن در جامعه هدف باشند و با همراهی خود باعث کاهش روند صعودی این بیماری و جلوگیری از شکل‌گیری پیک‌های بعدی آن در استان شوند.

امام جمعه اهل سنت بندرترکمن نیز با اشاره به لزوم واکسیناسیون عمومی درصد بالایی از جامعه برای ریشه کنی ویروس کرونا گفت: شایعات در مورد تاثیر منفی واکسن‌های کرونا پایه و اساس علمی ندارد و همه واجدان شرایط باید هرچه زودتر برای تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.

آخوند عبدالرحمان کر با قدردانی از کادر بهداشت و درمان، نیروهای بسیجی و سایر نهادهای مرتبط در رابطه با انجام واکسیناسیون، ابراز امیدواری کرد: با همکاری مردم و تزریق واکسن به درصد زیادی از افراد جامعه، به‌زودی شاهد بازگشت به زندگی عادی باشیم.

رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس در شرق استان گلستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، جامعه هدف بالای ۱۸ سال مورد نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تزریق واکسن کرونا در این شهرستان را ۲۳۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از بهمن سال گذشته که تزریق واکسن کرونا با اولویت کادر درمان شروع شد تاکنون حدود ۱۱۷ هزار دُز واکسن کرونا به واجدین شرایط تزریق شده که ۴۱ درصد آن در مناطق روستایی بوده است.

عبدالرحیم پالیده افزود: تزریق واکسن کرونا به جامعه هدف در گنبدکاووس به‌ویژه مناطق روستایی آن همگام با دیگر نقاط گلستان در حال انجام است و با وجود اطلاع رسانی گسترده و کاهش سن واکسیناسیون، استقبال ساکنان این مناطق به حد مطلوب نرسیده است.

وی شایعات منفی در رابطه با اثرات سوء تزریق واکسن در تشدید بیماری‌ و احتمال سکته‌های قلبی و مغزی را باعث تمایل کم مردم به ویژه روستاییان برای واکسینه شدن اعلام کرد و از علما، روحانیون، افراد صاحب نفوذ و نخبگان خواست با اطلاع رسانی درست از مزایای این طرح ملی به حفظ و ارتقای سلامت مردم در شرایط کرونایی کشور کمک کنند.

رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس تاکید کرد: برخلاف شایعات منفی فضای مجازی، آمار موارد بستری و افراد فوتی ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در میان افراد دریافت کننده واکسن کرونا بسیار کم بوده است.

وی اظهارداشت: واکسیناسیون در تمام مراکز جامع سلامت شهری و روستایی و چهار پایگاه تجمیعی گنبدکاووس انجام می‌شود و در هفته جاری به مقدار کافی واکسن تامین و در اختیار مرکز بهداشت شهرستان قرار خواهد گرفت.

رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس گفت: هم اکنون ۸۷ هزار دٌز نوبت اول و ۳۰ هزار دٌز نوبت دوم واکسن کرونا به واجدان شرایط و افراد بالای ۴۰ سال در شهرستان تزریق شده که استقبال جامعه روستایی ۴۱ درصد و جامعه شهری ۶۱ درصد بوده است.

پالیده تصریح کرد: هم اکنون ۱۵۸ بیمار کرونایی در مراکز درمانی گنبدکاووس بستری هستند که ۶۰ درصد آنان ساکن این شهرستان و بقیه از شهرهای همجوار پذیرش شدند.

همچنین طبق اعلام مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت گلستان، از ابتدای شروع تزریق واکسن کرونا تا کنون بیش از ۷۷۶ هزار دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده که ۵۳۷ هزار و ۲۷۸ دُز در نوبت اول و ۲۳۸ هزار و ۷۳۱ دُز در نوبت دوم بود.

علی باقری اظهارداشت: جامعه هدف واکسیناسیون کرونا در استان گلستان حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان نیز گفت:  استان در حال حاضر شیب نزولی شیوع کرونا را تجربه می‌کند به‌طوری که تعداد مبتلایان و بیماران بستری کرونا از حدود ۲ هزار نفر در هفته گذشته به ۶۶۵ نفر رسید.

عبدالرضا فاضل افزود: از ۱۴ شهرستان استان که هفته گذشته نارنجی بود، این هفته شهرستان رامیان به وضعیت زرد تغییر رنگ پیدا کرده و گرگان، کردکوی، بندرگز، بندرترکمن، گمیشان، آق‌قلا، علی‌آباد کتول، آزادشهر، گنبدکاووس، مینودشت، کلاله، گالیکش و مراوه تپه همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی بیان کرد: ۸۵ درصد جامعه هدف بالای ۶۰ سال، ۷۱ درصد افراد ۵۰ تا ۶۰ سال و ۴۵ درصد افراد بین ۴۰ تا ۵۰ سال گلستان تاکنون واکسن کرونا را دریافت کردند.

یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر در ۳۳ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا استان گلستان سکونت دارند.