سیدمحسن میر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره برنامه ۶ ماهه دوم امسال اظهار داشت: برنامه در دست اقدام، ساخت ۸۰ سردیس به صورت ترکیبی از قهرمانان ورزشی در بازیهای آسیایی در بخش انفرادی و تیمی است که در بخش آسیایی بیش از ۷۰۰ مدال کسب شده است. همچنین در شورای سیاستگذاری موزه ملی ورزش تصمیمگیری شد تا سردیس ۳۰ نفر اول مدالآور طلایی یعنی از بازیهای آسیایی۱۹۵۲ دهلینو تا ۱۹۷۴ تهران ساخته شود. البته تعداد زیادی از مدالآوران طلایی بازیهای آسیایی المپیکی هستند که پیشتر سردیس آنها در بخش المپیک ساخته شده است.
وی افزود: از بین این ۸۰ سردیس ۱۵ سردیس به پیشکسوتان تاریخ فوتبال ایران اختصاص دارد که از دل بازیهای آسیایی در بخش رشتههای تیمی هستند. فهرست این نفرات توسط افراد کارشناس و خِبره فوتبال ارائه می شود که نخستین سردیسها همزمان با افتتاح تالار مشاهیر فوتبال رونمایی میشود.
سرپرست موزه ملی ورزش همچنین گفت: در بین ۸۰ سردیس ۱۱ سهمیه به پارالمپیک و هفت سهمیه به قهرمانان المپیک ۲۰۲۰ اختصاص داده شده است. در این فهرست ۸۰ نفره ۲۰ سهمیه (۱۰ زن و ۱۰ مرد) به کارگزاران ورزش اختصاص داده شده که در تاریخ ورزش اثرگذار بودند و تعدادی از اسامی را فدراسیونها معرفی کردند و تعدادی هم توسط موزه ارائه شده است. در مجموع یکصد نام اثرگذار احصاء شده که در شواری سیاستگذاری موزه ورزش در نیمسال دوم برنامهریزی برای ساخت ۲۰ کارگزار ورزش انجام میگیرد.
میر تاکید کرد که تمام سهمیهها به صورت ترکیبی از همه گروهها بوده و در فرایندی چهارساله ساخته و رونمایی خواهد شد.
وی درباره اختصاص جایگاه ویژه پارالمپیک در موزه ورزش توضیح داد: این تالار در مکان موزه ملی ورزش قرار دارد که بخش پارالمپیک آن راهاندازی شده است. در عین حال تالارهای رسانه ورزش، فوتبال، مدالآوران بازیهای آسیایی و فدراسیونهای ورزشی هم راهاندازی میشود.
سرپرست موزه ملی ورزش درباره معرفی موزه به عنوان یکی از موزههای برتر ایران در فعالیت ۲ ساله خود گفت: شورای تخصصی بینالمللی موزهها موسوم به ایکوم با وزارت گردشگری این موزه را در بین دستگاههای دولتی متوسط به عنوان موزه برتر معرفی کرده است که البته این اتفاق در اردیبهشت ماه امسال رخ داد اما به دلیل شرایط کرونا و المپیک خبر را دیر دریافت کردیم که این ناشی از ضعف اطلاع رسانی وزارت گردشگری بوده است. با این حال اولین بار موزه ورزش مورد ارزیابی قرار گرفت.