تهران-ایرنا- وزیر خارجه سعودی که کشورش متهم به پنهان کاری در فعالیت‌های هسته ای است ، در ادامه اتهام زنی مقامات این کشور به جمهوری اسلامی ایران ، با متهم کردن تهران به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای ، گفت که ریاض از اقدامات بین‌المللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای حمایت می‌کند.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی پنجشنبه ۱۸ شهریور هم در نشست وزیران خارجه چهار کشور عربی ( مصر ، امارات ، بحرین و عربستان)  در مقر اتحادیه عرب در قاهره با تکرار ادعاهای واهی و بی اساس چند سال گذشته خواستار بازرسی سریع از سایت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران شد.

وزیر امور خارجه عربستان که کشورش مهد راه اندازی و منبع اصلی پشتیبانی مادی و معنوی از گروه های تروریستی تکفیری نظیر القاعده و داعش است در این نشست برنامه هسته ای ایران را تهدیدکننده صلح و امنیت منطقه دانست و خواستار بازرسی همه جانبه از سایت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران شد.

این مواضع در حالی است که اقدامات مخفیانه و غیرشفاف عربستان برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای و تولید اورانیوم غنی ‌نشده که بعدها می‌تواند آن را برای تهیه سوخت تسلیحاتی هسته‌ای غنی‌سازی کند، نگرانی‌هایی را در سطح منطقه و جهان ایجاد کرده؛ به ویژه اینکه سعودی ها هنوز حاضر نشده‌اند بازرسی‌های پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بپذیرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از الجزیره، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی روز یکشنبه در  نشست مشترک با همتای اتریشی خود به تحولات یمن هم اشاره کرد و مدعی شد که اولویت ریاض برقراری صلح در یمن است.

 بن فرحان بدون هیچ گونه اشاره‌ای به حملات و جنایات کشورش علیه یمن طی هفته سال اخیر تصریح کرد: حق دفاع ما در برابر حملات یمن محفوظ است و به آن پاسخ داده می‌شود.

اظهارات وزیر خارجه سعودی در حالی است که سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز (شنبه ) گفت: نیروهای ما در مرحله سوم عملیات «نصر المبین» موفق به آزادسازی شهرستان های «ماهلیه» و «الرحیه» در استان مارب به طول هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع شدند.

 سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن با تشریح جزئیات سومین مرحله از عملیات «نصر المبین» افزود: در نتیجه سومین مرحله از این  عملیات ۱۵۱ نفر از مزدوران نیروهای متجاوز ائتلاف کشته و زخمی شدند و تعدادی از آن‌ها به اسارت نیروهای مسلح و کمیته‌های مرمی یمن در آمدند.  

عربستان از فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.

بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران یمنی کشته شده‌اند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.