اقبال عباسی روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان افزود: فعال شدن مرکز ماده ۱۶ در استان نیاز به مکاتبه با وزارت رفاه و تامین اجتماعی است تا بتوان با فعال شدن این مرکز، معتادان متجاهر ساماندهی شود .
وی با اشاره به اینکه ممکن است این معتادان علاوه بر اعتیاد دارای جرمها و تخلفات دیگر نیز باشند، گفت: نگهداری و حضور این افراد در جمع معتادانی که خود معرف هستند ، زمینه بروز آسیبهای اجتماعی دیگر را فراهم میکند.
وی گفت : محلهای عمومی و تفریحی در استان نباید مرکز تجمع معتادان باشد و نیروی انتظامی و شهرداری ها باید بر این امر نظارت بیشتر داشته باشند.
به گفته وی، مردم استان نیز باید همگام و همراه با مسوولان و مقامات انتظامی با منطق و احساس مسئولیت، از تجمع معتادان در مکانهای عمومی جلوگیری کنند.
وی بر ارائه آموزش فنی و حرفهای و حرفهآموزی برای معتادان بهبود یافته و افرادی که در کمپهای ترک اعتیاد حضور دارند، تاکید کرد و افزود: ایجاد اشتغال برای این افراد زمینه بازگشت مجدد به اعتیاد را کاهش میدهد.
عباسی اظهار داشت: برای نظارت بیشتر بر فعالیت کمپهای ترک اعتیاد استان باید تیمی با همکاری ادارهکل بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی، امور اجتماعی استانداری یا فرمانداری تشکیل شود تا در مراحل مختلف از مراکز ترک اعتیاد استان بازرسی انجام شود و مسائل و مشکلات این مراکز جمعبندی شود.
وی اظهار داشت: نیروی انتظامی استان نیز برای ساخت آزمایشگاه مواد مخدر و آغاز ساخت ایستگاه ایست و بازرسی در محورهای ترانزیتی استان پیگیری داشته باشد.
به گفته وی، پارسال برای ساخت ایستگاه ایست و بازرسی ۱۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده بود که لازم است عملیات اجرایی این طرح آغاز و برای تکمیل آن اعتباراتی از محلهای مختلف درنظر گرفته شود.
بازرسی و نظارت بیشتر بر کمپ های ترک اعتیاد استان انجام شود
رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری به بازرسی و نظارت بیشتر بر فعالیت کمپهای ترک اعتیاد در استان اشاره کرد و گفت: تیمهای بازرسی متشکل از کارشناسان سازمانها و ادارات مرتبط با حوزه اعتیاد باید تشکیل شود و به صورت مستمر بر فعالیت کمپها نظارت شود.
احمدرضا بهرامی افزود: هم اکنون با توجه به افزایش تعداد معتادان متجاهر در استان راهاندازی مرکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد در استان ضروری است تا بتوان از مخاطرات حضور معتادان متجاهر در بین سایر معتادان در کمپها و مراکز اقامتی را کاهش داد.
وی افزود: با راه اندازی مرکز ماده ۱۶ خدمت رسانی به معتادان و پذیرش آنها در جهت ترک اعتیاد دائمی اثرگذار خواهد بود.
۱۰۸ میلیارد ریال اعتبار به اشتغال معتادان بهبود یافته اختصاص داده شد
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث اشتغال معتادان بهبود یافته و تاثیر آن بر ماندگاری بر ترک اعتیاد گفت: امسال ۱۰۸ میلیارد ریال اعتبار به بهزیستی استان برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به این قشر اختصاص داده شده است.
نرگس عسگری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: این تسهیلات به معتادان بهبود یافته که یک سال از پاکی آنها گذشته باشد و حرفه و یا مدرک شغلی داشته باشند، اختصاص داده میشود و کارفرمایانی هم که بتوانند از این افراد در کارگاه خود مشغول فعالیت کنند نیز پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: این تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی است و تا سقف ۲ میلیارد ریال نیز قابل افزایش است.
به گفته وی، این تسهیلات با سود چهار درصدی و بازپرداخت هفت ساله است و معتادان بهبود یافته که یکسال از پاکی آنها گذشته باشد، آزمایش عدم اعتیاد را در سه نوبت ارائه دهند و مباحث آمادهسازی شغلیشان رعایت شده باشد، میتوانند از این تسهیلات بهرمند شوند.
عسگری اظهار داشت: فرد متقاضی تسهیلات باید دارای گواهی بهبودی در مراکز مجاز تحت نظارت سازمان بهزیستی باشد و در جلسات مشاوره مرکز و تاییدیه درمانگر در ارتباط با سلامت جسمی و روانی فرد را نیز دریافت کرده باشد.
وی با اشاره به اینکه فرد متقاضی باید جواز کسب یا گواهینامه معتبر مورد تایید حوزه اشتغال را داشته باشد، گفت: برای افرادی که این گواهی نامه را ندارند نیز تفاهمنامهای بهزیستی با سازمان فنی و حرفهای منعقد کرده، تا بهزیستی فرد متقاضی را فنی و حرفهای معرفی میکند تا معتاد بهبودیافته به صورت رایگان آموزشهای مهارتی متناسب با بازار کار خود را دریافت کند.
مدیرکل بهزیستی چهامحال و بختیاری گفت: در استان سه نوع مرکز ترک اعتیاد فعال است که که مراکز اقامتی و یا کمپها که فرد به خواست خود به این مراکز مراجعه میکند، مرکز دارو درمانی و مرکز نگهداری، درمان و بازتوانی معتادان که به صورت جامع فعالیت دارد علاوه بر سم زدایی در حوزه نگهداری معتادان بهبود یافته از سه ماه تا یک سال نیز فعالیت دارد و به معتادان بهبود یافته آموزش در ارائه میشود.
به گفته وی، هماکنون در مرکز جامع نگهداری، درمان و بازتوانی معتادان در استان به معتادان بهبود یافته در حوزه ساخت تنور گازی، اجاق گار، گوهرتراشی و پرورش ماهی زینتی نیز آموزش ارائه میشود.
عسگری اظهار داشت: در سالجاری یکهزار و ۷۶۹ نفر برای ترک اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد استان مراجعه کردند که از این تعداد یکهزار و ۱۹۱ نفر خود معرف و ۴۰۰ نفر با دستور قضایی به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کردند که ۲۰۵ نفراز معتادانی که با دستور قضایی معرفی شدن معتادان متجاهر هستند.
وی اظهار داشت: حضور معتادان متجاهر که علاوه بر اعتیاد جرمهای دیگر نیز دارند در کنار سایر معتادان آسیب زاست و راهاندازی مرکز ماده ۱۶ در استان ضروری است.
وی افزود: ۸۵ درصد معتادان پس از ترک اعتیاد، بازگشت به مصرف مواد مخدر دارند و باید برای افزایش ماندگاری معتادان بهبود یافته آموزشهای فنی و حرفه ای برای ایجاد اشتغال و برنامههای حمایتی اجرا شود.