به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مصطفی نخعی در توضیح نشست روز یکشنبه کمیسیون انرژی مجلس، از حضور "سید حسن رضوی مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران" برای بررسی وضعیت سدها و نیروگاههای برق آبی خبر داد و گفت: در ابتدا این نشست رضوی گزارشی از وضعیت فعلی نیروگاههای برق آبی کشور همچون ظرفیتهای نصب شده، ظرفیتهای قابل استفاده و... ارائه کرد و معتقد بود خشکسالی و بارش کم منجر به کاهش استفاده موثر از نیروگاههای برق آبی شده است.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود به روزرسانی طرحهای فرسوده، افزایش راندمان دستگاهها و افزایش سطح تکنولوژی را از جمله اهداف "شرکت آب و نیروی ایران" توسط مدیرعامل این نهاد عنوان شد.
وی تاکید کرد: در "طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور" این موارد را دنبال خواهند کرد تا بتوان استفاده بهتری از ظرفیتهای آبی کشور برای تولید برق از منابع آبی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه رضوی احداث نیروگاههای برق آبی در مقیاس متوسط و کوچک را جزو برنامههای وزارت نیرو دانست، ادامه داد: این نیروگاهها حداکثر تا ۱۰ مگاوات تولید برق خواهند داشت و قابلیت احداث در بسیاری از استانهای کشور را نیز دارند چرا که میتوان آنها در طول و مسیر انتقال آب احداث کرد.
نخعی با بیان اینکه این نیروگاهها در صورت احداث میتواند ظرفیت تولید برق کشور را افزایش دهند، اظهار کرد: عدم ایجاد آلودگی در محیط زیست و استفاده بهینه از آب از مزایای نیروگاههای برق آبی به شمار میآیند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: نمایندگان در رابطه با سدهایی که بدون پیوست زیست محیطی و ملاحظات منطقهای ایجاد شده یا در دست احداث هستند نگرانیهایی دارند که این نگرانی را با حضور مسئولان مربوطه پیگیری می شوند.