بجنورد- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: افزایش قیمت کود پتاسه و فسفاته مصرف این نوع کودها را در اراضی استان کاهش داده است در حالیکه استفاده از آن برای تقویت خاک امری ضروری است.

عبدالله یوسفی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برخی از مواد غذایی خاک کاهش می یابد که تقویت خاک با انواع کود شیمیایی و بیولوژیکی مورد نیاز است اظهار داشت: کشاورزان در سال زراعی گذشته از انواع کود پتاسه و فسفاته به علت افزایش قیمت کمتر مصرف کردند که توصیه می کنیم امسال در برنامه کاری کشت و کار خود قرار دهند.

وی گفت: کشت های مداوم باعث کاهش عناصر غذایی در خاک خواهد شد که به نوعی غنی کردن خاک الزام است که کشاورزان باید توصیه های کارشناسان را در این حوزه جدی بگیرند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کمبود نقدینگی یکی از علت های استفاده کم از انواع نهاده های کشاورزی از جمله کود در این استان است، اما باید برای  تامین امنیت غذایی، افزایش تولیدات محصولات کشاورزی و تامین عناصر غذایی در خاک باید طبق استاندارد ها از انواع کود های شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده شود.

براساس آمارها، هم اکنون کشاورزان این استان نسبت به میانگین کشور کود کمتری در کشتزار ها بکار می برند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اگر خاک فقر عناصر غذایی داشته باشد باید از انواع کود طبق نظر کارشناسان برای بهبود خاک استفاده کرد.

وی از کشاورزان که کمبود نقدینگی دارند خواست تا از کشاورز کارت استفاده کنند و اظهار داشت: این کارت ها برای  تامین انواع کود و بذر در نظر گفته شده است ، کشاورزان می توانند از تسهیلات در این خصوص بهره ببرند.

یوسفی با بیان اینکه هم اکنون مشکلی در استفاده از کود اوره در اراضی استان نداریم افزود: کود مورد نیاز برای کشت پاییزه در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا پیش از سال ۹۹ بهای هر کیسه ۵۰ کیلوگرمی کود فسفاته و پتاسه به ترتیب ۸۵۰ هزار ریال و یک میلیون و ۱۸۰ هزار ریال بود که این نهاده ها به چهار میلیون و ۳۵۰ هزار ریال و پنج میلیون ریال افزایش یافت.

 قیمت کود اوره نیز هم اکنون به ازای هر کیسه ۵۰ کیلوگرم ۵۵۰ هزار ریال است.

بنابر توصیه کارشناسان، میانگین مصرف انواع کود برای زمین های آبی ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم و زمین های دیم ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار است که این میزان بسته به شرایط زمین در مناطق مختلف، میزان بارش و بذر مصرفی مقداری کم یا زیاد می شود.

 ۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز کودی بخش کشاورزی انواع فسفاته و پتاسه در بر می گیرد و ۸۰ تا ۸۵ درصد دیگر کود مورد نیاز این حوزه به کود اوره اختصاص دارد.

هفت هزار تن انواع کود شیمیایی برای کشت پاییزه در این استان ذخیره سازی شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد افزایش دارد که از مجموع ذخیره سازی استراتژیک در انبارها پنج هزار تن شامل کود ازته، یکهزار تن پتاسه و یکهزار تن نیز فسفاته است.

کشاورزان در سال زراعی جاری تاکنون بیش از ۱۰ هزار تن انواع کود یارانه ای در اراضی استفاده کرده اند که بیشتر آن کود ازته است.

سهمیه انواع کود مورد نیاز استان در یکسال حدود ۴۰ هزار تن است، 

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.