حمید ملانوری روز دوشنبه در شانزدهمین نشست ستاد توسعه خاوران افزود: از این تعداد، طرح ایجاد و راهاندازی کارخانه شیرخشک در شهرستان سربیشه با ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و طرح ایجاد و راهاندازی فرآوری انواع بذر در شهرستان بشرویه با سرمایهگذاری ۸۷ میلیارد تومان امروز مبادله شد.
وی اظهار داشت: سرمایهگذار بخش خصوصی مانند میهمان عزیزی است که همیشه انتظار داریم به خانه ما بیاید و قدم روی چشم ما بگذارد پس بدون شک با حضور سرمایهگذار در جلسه ستاد توسعه خاوران باید خوشحال باشیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: مهمترین تکلیف و وظیفه ستاد توسعه خاوران، جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و تسهیل شرایط برای حضور در استان است.
وی با اشاره به دستور کار مربوط به سند آمایش سرزمینی استان اضافه کرد: این سند سالها پیش تهیه شد اما افق طرح سال ۱۴۱۵ بود که براساس اعلام دولت باید براساس افق ۱۴۲۴ تنظیم شود و این سند، دستورالعمل کاری ما در برنامهریزیها و اقدامات است.
ملانوری گفت: سند موجود ضعفهایی دارد که امروز کلیات آن بررسی و مقرر شد تمامی دستگاههای اجرایی استان و فرمانداران سند را مطالعه کنند، نظرات اصلاحی و پیشنهادات را ارائه دهند تا در قالب ستادی که در این خصوص شکل خواهد گرفت سند قوی و محکم تا افق ۱۴۲۴ تدوین شود.
وی اظهار داشت: اطلاعات علمی در سند آمایش سرزمین خراسان جنوبی گنجانده شده است که باید با اطلاعات استانی دستگاههای اجرایی کنار هم قرار گرفته و قوانین و دستورالعملها نیز لحاظ شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تمامی جانماییها و نقطهگذاری فرصتها در اطلس سرمایهگذاری شهرستانها باید بر پایه دادههای سند آمایش سرزمینی استان انجام شود.
وی افزود: بارها تاکید کردیم اطلس سرمایهگذاری استان تهیه شود و این اطلاعات در سند آمایش در دسترس است که میتوان از ظرفیت آن بهرهمند شد.
ملانوری با اشاره به ورود دستگاههای حمایتی و خدماتی از قبیل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به ستاد توسعه خاوران اظهار داشت: ستاد اجرایی در قالب خدماتی که در سال جاری ارائه میکند، میتواند در حوزه پرداخت تسهیلات کمککننده باشد.
وی گفت: برای درخواست، پیشنهادات و مصوباتی که انجام شده در قالب حمایت از طرحهای اشتغالزا و کوچک تا ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه و برای طرحهای متوسط و بزرگتر تا ۱۰ میلیارد تومان با کارمزد ۱۰ و ۱۸ درصد تسهیلات پرداخت خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: بنا بر اعلام ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) طرحهایی که توجیه اقتصادی داشته و بتوانند به نتیجه مطلوب برسند تا چهار درصد تخفیف کارمزد لحاظ خواهد شد.
وی عنوان کرد: یکسری طرحها توسط ستاد اجرایی پیشنهاد شد که مورد بررسی قرار گرفت و بعد از کارشناسی در قالب اجرای طرحهای اقتصادی از سوی این ستاد یا مشارکت با سرمایهگذار بخش خصوصی است که نتایج آن در جلسات بعدی اعلام میشود.
ملانوری با اشاره به وضعیت کارخانههای لبنیات در خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۱۱ پروانه کارخانه محصولات لبنی در استان صادر شده اما تنها دو واحد فعال است.
وی افزود: موضوع ایجاد پالایشگاه محصولات لبنی توسط مجری طرح هاب شتر در استان مطرح شد که نیاز به احداث واحد جدید نیست و میتوان از ظرفیت این کارخانهها استفاده کرد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ذخایر غنی گیاهان دارویی در استان گفت: موضوع تکمیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی از طرحهای اولویتدار استان و بسیار مهم است.
وی در ارتباط با بازار طیور اظهار داشت: با توجه به حجم بالای مرغ و تخم مرغ در استان اگر بخشی از این صنعت را به سمت بستهبندی محصول ببریم، ارزش افزوده ایجاد میشود.
ملانوری درخصوص پیشنهاد استان بدون بیکار هم گفت: نمیتوان انتظار بیکاری ۱۰۰ درصدی در استان یا منطقهای را داشت اما میتوان کاری کرد افراد جویای کار بیکار نباشند.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امسال ۲ هزار و ۶۰۰ طرح اشتغالزایی در قالب طرح سحاب تسهیلات قرضالحسنه دریافت میکنند.
سید مجتبی موسوی افزود: از این میزان تاکنون حدود ۶۵۰ طرح اجرا شده و ۶۸۰ طرح برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شده است.
وی بیان کرد: از سال ۹۷ طرح سحاب (سرمایهگذاری حمایتی اشتغال برکت) با هدف ایجاد و توسعه اشتغال در مناطق محروم روستایی و افزایش سطح توان درآمد افراد روستایی در حال اجرا است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی اظهار داشت: در قالب طرح سحاب تاکنون ۶ هزار طرح اشتغال به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه در ۱۱ شهرستان توسط روستاییان ایجاد شده است.
وی گفت: در زمینه توانمندسازی اقتصادی بنگاه محور تاکنون در بیش از ۱۲ طرح با حجم سرمایهگذاری ۲۰۵ میلیارد تومان و در طرحهای تسهیلاتی نیز ۱۸ طرح به میزان ۱۴۶ میلیارد تومان مشارکت داشتهایم.
موسوی افزود: در پروژههای عمرانی و زیربنایی ۲۶۶ پروژه در حوزه سلامت، مدارس، راه، آب، مساجد، خانه عالم و از این قبیل داریم که ۷۵ درصد پروژهها با سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد تومان اجرا شده است و تا پایان سال ۱۴۰۰ همه پروژهها تکمیل میشود.
وی گفت: خدمات بیمهای برای ایتام تحت عنوان طرح مهدوی را داریم که بیش از ۲ هزار نفر از روستاییان و هزار و هفت یتیم زیر پوشش قرار گرفتهاند.
موسوی عنوان کرد: تاکنون بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و تا پایان سال نیز ۱۴۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه روستایی برای هر متقاضی تا سقف ۵۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به طرح مشارکت سهامی برای بخش صنعت گفت: در این طرح تا ۴۹ درصد و تا سقف ۱۰ میلیارد تومان و پروژههای خاص تا سقف ۵۰ میلیارد تومان مشارکت میکنیم.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی افزود: سهم مشارکت ۴۹ درصد و حداقل ۳۴ درصد است که از سه تا پنج سال در سود و زیان طرح مربوطه مشارکت داریم و بعد از اتمام مشارکت از طرح خارج شده و با قیمت کارشناسی روز سهام خود را واگذار میکنیم.
وی گفت: تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۱۰ درصد و تا سقف ۱۰ میلیارد تومان کارمزد ۱۸ درصد است و در صورتی که طرح اشتغالزایی و سودآوری داشته باشد در کارمزد چهار درصد تخفیف لحاظ میشود.
موسوی بیان کرد: در بخش روستایی تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه به افراد بیکار یا حقوق زیر ۷۰۰ هزار تومان پرداخت میشود و برای استفاده از تسهیلات بنیاد برکت متقاضیان باید وارد سامانه اشتغال شده و ثبتنام کنند که طی دو هفته طرح پذیرش یا رد خواهد شد.
وی افزود: درخصوص خدمات اجتماعی تاکنون مربوط به کرونا، بستههای معیشتی و سایر موارد ۲۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده که تا پایان امسال ادامه دارد و ابتدای مهر نیز هزار و ۲۰۰ بسته لوازمالتحریر بین دانشآموزان نیازمند توزیع خواهد شد.
شانزدهمین نشست ستاد توسعه خاوران با محوریت تبیین ماموریتها، چشمانداز و ابعاد سند راهبردی آمایش، ارائه گزارش طرحها و پروژههای اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان و ارائه گزارش عملکرد ستاد توسعه شهرستان بشرویه برگزار شد.
همچنین در این نشست ۲ تفاهمنامه سرمایهگذاری ایجاد و راهاندازی کارخانه تولید شیرخشک در سربیشه و ایجاد و راهاندازی واحد فرآوری انواع بذر در بشرویه به میزان ۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال بین استانداری خراسان جنوبی و سرمایهگذار امضا و مبادله شد.
سرمایهگذار طرح ایجاد کارخانه شیرخشک در سربیشه ضمن گلایه از مشکل کمبود برق در منطقه، هزینه تقویت برقرسانی مسیر به طول هشت کیلومتر را چهار میلیارد تومان اعلام کرد که با دستور استاندار مقرر شد یک سوم اعتبار توسط استانداری، یک سوم فرمانداری سربیشه و یک سوم توسط سرمایهگذار تامین و شبکه برق منطقه تقویت شود.
ستاد توسعه خاوران با هدف بهکارگیری همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی در فضایی همافزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن خراسان جنوبی، ۱۷ دی ۹۹ با حضور استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی در محل استانداری به طور رسمی راهاندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.
ستاد توسعه خاوران از ابتدای امسال فعالیت جدی و اجرایی خود را آغاز کرد و صدور مجوز بینام سرمایهگذاری اولین بار در کشور از دستاوردهای این ستاد بوده است.
طرح راهاندازی "ستاد توسعه خاوران" اوایل امسال به عنوان طرح الگویی از سوی وزارت کشور به استانها ابلاغ شد و رییس جمهوری نیز در سفر اخیر به خراسان جنوبی از تشکیل و فعالیت این ستاد اظهار رضایت کرد.