به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بانک مرکزی گزارش وضعیت کل مانده سپردهها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک ها و موسسات اعتباری در پایان اردیبهشت امسال را منتشر کرد.
براساس این گزارش، مانده کل سپردههای بانکی بیش از ۴۲ میلیون و ۹۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که برابر ۱۳ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بود، ۴۷.۳ درصد و نسبت به اسفند سال گذشته که معادل سه میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود، ۸.۶ درصد افزایش داشته است.
بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۲۳ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد با یکصد هزار میلیارد ریال است.
برابر اعلام بانک مرکزی در اردیبهشت امسال مانده کل تسهیلات بیش از ۳۱ میلیون و ۲۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۵.۵ درصد افزایش یافته است. میزان مانده کل تسهیلات در اردیبهشت سال گذشته ۱۱ میلیون و ۷۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود.
همچنین مانده کل تسهیلات در اسفند سال گذشته سه میلیون و ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال گزارش شده است که این میزان در اردیبهشت امسال ۱۱.۱ درصد افزایش داشته است.
بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۲۰ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد با ۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار میلیارد ریال است.
براساس این گزارش، نسبت تسهیلات به سپردهها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۱.۶ درصد است که نسبت به مقطع مشابه سال گذشته و پایان سال ۹۹، به ترتیب ۴.۶ و ۱.۴ واحد درصد افزایش نشان میدهد. این نسبت در استان های تهران ۹۵.۸ درصد و کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۸.۵ درصد است.
بانک مرکزی در گزارش خود تاکید کرده است که یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپردهها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکتها و مؤسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران است و عمده فعالیتهای بانکی آنها از طریق شعب بانکها و مؤسسات اعتباری استان تهران انجام میشود.
به گزارش ایرنا، میزان مانده سپردهها در سال ۹۸ برابر یک میلیون و ۱۵۹ هزار میلیارد تومان و در سال گذشته سه میلیون و ۸۷۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
همچنین در سال ۹۸ بانکها ۸۵۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و در سال گذشته ۲ میلیون و ۷۹۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند.