به گزارش ایرنا زاخارووا در بیانیه ای که در وب سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شده است، با اعلام اینکه مسکو از توافق تهران و آژانس در خصوص سرویس فنی تجهیزات نظارتی در تاسیسات هسته ای ایران استقبال می کند، نوشت: مسکو تمامی شرکا در زمینه توافق هسته ای را به بازگشت هر چه سریعتر به میز مذاکرات فرامی خواند.
ماریا زاخارووا، نماینده رسمی وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد که کوتاهترین مسیر برای بازگرداندن توافق هسته ای ایران، بازگشت همزمان ایالات متحده و ایران به تعهدات خود است، روسیه به این امر کمک می کند.
وی گفت: «کوتاهترین راه برای احیای مجدد توافق هسته ای از طریق بازگشت متقابل متقابل واشنگتن و تهران به تعهدات آنها که توسط برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بدون هیچگونه ضمیمه و استثنا تعیین شده است، می باشد. وروسیه قصد دارد از هر طریق ممکن در این امر مشارکت داشته باشد.»
«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان های بین المللی در وین دو روز پیش به رسانه های روسی گفته بود که علت وقفه طولانی در مذاکرات هسته ای ایران در وین به خاطر تشکیل دولت جدید ایران است بنابراین هیچ چیز غیرمعمولی وحود ندارد.
اولیانوف به روزنامه ایزوستیا گفت که تاریخی برای از سرگیری مذاکرات مربوط به احیاء برجام وجود ندارد و گفتنش دشوار است که چه زمانی تاریخ آن مشخص خواهد شد. به گفته این دیپلمات، علت این وقفه طولانی از آخرین دور مذاکرات (۲۰ ژوئن- ۳۰ خرداد) تغییرات در قوه مجریه ایران است.
این دیپلمات تأکید کرد: دولت جدید کشور [ایران] همین هفته گذشته تشکیل شد، مقامات ایران نیاز به زمان دارند تا تیم جدید را تشکیل دهند. من می دانم که در تهران روی این موضوع عملا به صورت روزانه دارند کار می کنند. و به همکاران خودم که بخاطر تأخیر در مذاکرات عصبی هستند یادآوری می کنم که دولت بایدن یک ماه و نیم و حتی بیشتر زمان برد تا مذاکرات وین را آغاز کند. به همین خاطر هیچ چیز غیرمعمولی وجود ندارد.
براساس بیانیه مشترک روز گذشته ایران وآژانس، به بازرسان آژانس اجازه داده میشود تا نسبت به سرویس فنی تجهیزات نظارتی مشخص شده و جایگزینی کارتهای حافظه آنها که تحت مهر و موم مشترک در ایران نگهداری خواهند شد، اقدام کنند.
در بیانیه مشترک محمد اسلامی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که پس از نشست مشترک روز یکشنبه آنان به امضا رسید، آمده است: طرفین روحیه همکاری و اعتماد متقابل و اهمیت تداوم آن و همچنین ضرورت رسیدگی به موضوعات فیمابین در فضایی سازنده و منحصراً فنی را مورد یادآوری و تاکید مجدد قرار دادهاند.
دراین بیانیه همچنینآمده است: در چارچوب تعاملات و همکاریهای موجود فیمابین، طرفین تصمیم گرفتند دیدارهای متقابل را در سطوح مرتبط تداوم دهند.