تهران- ایرنا- مدرس دانشگاه و کارگردان تئاتر، اهالی فرهنگ و هنر را آسیب‌دیده از وعده‌های عملی نشده دانست و گفت: وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند با برنامه‌ای هدفمند در حوزه‌های حمایتی و ارائه تسهیلات، کمک شایانی به بهبود روند زندگی آنها کند.

مجید امرایی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی با تشریح مسائل و مشکلات گوناگونی که اصحاب فرهنگ، هنر و به ویژه هنرمندان در گذشته تاکنون با آنها دست به گریبان بوده اند، اظهار داشت: امروز که دولت مردمی سیزدهم روی کار آمده به معنای واقعی زمان عمل فرارسیده است. بخش تاثیر گذار هر اجتماعی هنرمندان و اهل فرهنگ آن جامعه هستند؛ جامعه فرهنگی و هنری چشم انتظار اقدامات و وعده های داده شده محمد مهدی اسماعیلی هستند.

تا گلستان شدن راه طولانی در پیش است

عضو موسس اتحادیه جهانی نمایش‌درمانی (دراماتراپی) به بخشی از دغدغه ها و چالش های موجود سرراه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه اشاره کرد و افزود: این زمین سوخته نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا گلستان شدن راه طولانی در پیش است. مطمئن باشید با صداقت می توان اهالی فرهنگ و هنر را با خود همراه و باغ خشکسالی زده فرهنگ و هنر را دوباره گلستان کرد.

به گفته امرایی، این هنرمندان فرزندان خلف بزرگانی چون  فردوسی، سعدی، حافظ، مولانا، نیما یوشیج، کمال الدین بهزاد، غلامحسین بنان، عبدالحسین نوشین، داریوش رفیعی، ابوالقاسم حالت، عباس کیارستمی، محمدرضا شجریان و غلامحسین ساعدی هستند که پرچمدار فرهنگ و هنر این سرزمین بوده اند.

تاریخ در حال گذر است و اقدامات همه ما در حافظه تاریخی فرهنگ و هنر این سرزمین ثبت و ضبط خواهد شد چه نیک و چه بد. هنرمندان اکنون زخم خورده و آسیب دیده اند برای همراهی و همگامی روی وعده های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و منصوبان شما حساب می کنند؛ پس باید در انتخاب مدیران دقت کرد که اهل علم و عمل باشند.

پیشنهاد اجرای برنامه‌هایی هدفمند برای حمایت از اهالی فرهنگ و هنر

این مدرس دانشگاه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند با برنامه ای هدفمند و منظم برای حمایت از اهالی فرهنگ و هنر در حوزه های حمایتی ورود کند.

عضو موسس اتحادیه جهانی نمایش‌درمانی در ادامه یکی از مهمترین فشار های اقتصادی بر خانواده هنرمندان را هزینه های سرسام آور مسکن دانست که می توان با راه اندازی تعاونی های مسکن از طرح حمایتی یک میلیون مسکن وعده  داده شده دولت جدید در هر سال بهره برداری و اهالی فرهنگ  هنر را خانه دار کرد.

او ادامه داد: همچنین هزینه درمان بالا در زمان کرونا لطمات سنگینی به خانواده های مبتلا وارد کرده است که برای جبران بخشی از آن می توان با بیمه های درمانی و پرداخت کمک هزینه های درمان دردهای اهالی هنر را کاهش داد.

به گفته وی، دراین دوره هزینه های تدفین موجب شده خانواده ها دچار مشکلات شدید مالی شوند. پرداخت بخشی از کمک هزینه های تدفین نیز می تواند بخشی از آلام و دردهای خانواده های هنرمندان مبتلا را جبران کند.

ارائه تسهیلات حمایتی

این کارگردان تئاتر اضافه کرد: می توان با  پرداخت کمک هزینه های معیشتی، کمک هزینه های حمایتی وام های کم بهره، کمک هزینه های مسکن اجاره و خرید مسکن، فشار های کمر شکن مالی را در دوره همه‌گیری کرونا کاهش داد.

وی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کرد تا با پرداخت وام های کم بهره در مسیر پرداخت بخشی از کمک هزینه های ازدواج، کمک هزینه های تولد فرزند نیز اقدام کند. همچنین می توان این امور را به صنوف و تشکل های هنری واگذار کرد و در این زمینه با پرداخت کمک هزینه های مشاغل خانگی تولیدات هنری تک نفره و چند نفره از جمله حوزه های نقاشی، مجسمه سازی، نویسندگی و مشاغل کوچک را حمایت کرد.

این مدرس دانشگاه گفت:‌ هر چند به نظر می رسد با شغل شدن عرصه های هنری در قانون کار جمهوری اسلامی بتوان مسیر های حمایتی را منسجم تر کرد و این از وظایف مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی است.