به گزارش ایرنا از خانه ملت، محمدباقر قالیباف روز دوشنبه در نشست مشترک کمیسیون اقتصادی با مسؤولان ارشد قوه قضائیه درخصوص آسیب شناسی قضایی قوانین اقتصادی کشور، ضمن تاکید بر اینکه باید یک نگاه دقیق به تجربه پشت سر و مسائل خود داشته باشیم، گفت: به عنوان یک راوی که این مسیر چهلساله انقلاب اسلامی را طی کرده، می گویم که باید با دقت به مسائل پشت سر توجه کرد تا بتوانیم در گام دوم انقلاب، نتیجه درستی به دست آوریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در بحث بقا، بر اساس همان اندیشه سیاسی و علم سیاست در جایگاه والایی قرار دارد و می توان به عملکرد آن نمره صد را از صد داد.
وی تصریح کرد: نظامی که مبتنی بر سنت های الهی و خلاف تمام قدرت ها شکل گرفته و دشمنان برای براندازی این نظام از هر دشمنی و امکانات ممکن در داخل و خارج استفاده می کنند؛ اما واقعیت آن است که اکنون نظامی مقتدر شکل گرفته و دشمنان ما به این موضوع معترف هستند.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه سه مؤلفه، ریشه این موفقیت بزرگ و عالی بقا و رشد نظام جمهوری اسلامی است، گفت: امام جامعه، امت یعنی مردم و شهروندان و همچنین باور امام و امت به سنت های الهی، سه مؤلفه است که باعث بقای جمهوری اسلامی شده است.
وی افزود: از سوی دیگر بحث اداره کشور مطرح است و متأسفانه باید گفت که به دلیل سوء مدیریت ها به اداره کشور نمی توان نمره مناسب داد؛ زیرا به هیچ کدام از سه مؤلفه که موجب بقای نظام شده در اداره کشور توجه نشده است.
قالیباف تصریح کرد: امروز در حوزه های ساختاری، کارکردی و رفتاری دچار چالش های جدی هستیم؛ اگر برای این مسائل چاره اندیشی نکنیم، حتماً در گام دوم انقلاب دچار مشکلات بیشتری خواهیم شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به همگامی سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه گفت: هماهنگی سه قوه در امور کشور جای شکر دارد، و باید تلاش کنیم این هماهنگی منجر به هم افزایی شود و آن شاء الله با آن بتوان مشکلات مردم را حل کرد.
وی با بیان اینکه هماهنگی میان سه قوه در کشور لازم است اما کافی نیست، ادامه داد: مهمترین چالش کشور مباحث اقتصادی است که در حوزه اقتصادی بحث مفاسد اقتصادی بسیار حائز اهمیت است؛ هرچند معتقدم اکنون ما در مدیریت و اداره اقتصادی کشور دچار بحران بیشتری هستیم و برخی مفاسد اقتصادی کنونی نیز ریشه در ضعف اداره اقتصادی کشور دارد.
قالیباف تصریح کرد: منابع اقتصادی و مالی خوبی در کشور وجود دارد و اعداد و ارقام نیز این موضوع را نشان می دهد؛ همچنین ما در حوزه مدیران و افراد، اشخاص قابلی داریم اما به دلیل ضعف مدیریت، مشکلات اقتصادی به وجود آمده است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: تا زمانی که رویکردها، ضعف مدیریتی و نظارتی و کارکردی اصلاح نشود، اوضاع اقتصادی درست نخواهد شد.
وی تأکید کرد: در صورت داشتن مدیریت صحیح، اقتصاد کشور با تحریم را می توان با یک برنامه پنجساله به ثبات رساند.
در این نشست وزیر دادگستری، مدیرکل تدوین طرح و لوایح معاونت حقوقی قوه قضائیه، رئیس دیوان عدالت اداری، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، معاون وزارت دادگستری و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس حضور داشتند.