تهران- ایرنا- یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا تصریح کرد که خطرات تروریستی از خاک کشورهایی همچون عراق، سوریه، سومالی و یمن علیه آمریکا به مراتب گسترده‌تر از تهدیدهای مشابه از سوی افغانستان است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، "آوریل دی هاینس" مدیر اطلاعات ملی آمریکا عنوان کرد که در حال حاضر و حتی پس از خروج از افغانستان و روی کار آمدن گروه طالبان، افغانستان فوری‌ترین  تهدید تروریستی برای آمریکا محسوب نمی شود.

وی افزود: در مورد تهدیدها از سوی گروههای تروریستی علیه امریکا باید بگویم که افغانستان در راس اولویت ما در این زمینه قرار ندارد. وقتی تحولات کشورهایی همچون عراق، سوریه، سومالی و یمن و همچنین فعالیت های داعش را رصد می کنیم متوجه می شویم که در این مقطع زمانی خطرات ترویستی از سوی این کشورها علیه آمریکا به مراتب گسترده تر از افغانستان است.

این مقام ارشد آمریکایی در ادامه گفت، خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و سقوط دولت تحت حمایت واشنگتن در کابل چالش هایی را در مسیر جمع آوری اطلاعات در افغانستان ایجاد کرده است اما با این حال افغانستان در این مقطع زمانی در زمینه بالاترین تهدیدهای ترویستی علیه آمریکا در سر لیست قرار ندارد.

مقامات ارشد دولت بایدن مدتها پیش از خروج واشنگتن از افغانستان هشدار داده بودند که بخش هایی از خاورمیانه و آفریقا تهدید فوری‌تری در مقایسه با تهدیدها از سوی افغانستان محسوب می شوند.

از زمان روی کار امدن گروه طالبان در افغانستان، مقامات نظامی آمریکا معتقدند که ممکن است القاعده بتواند خود را در افغانستان سریع تر از پیش‌بینی‌های قبلی احیا کند.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا در ادامه عنوان کرد که تمرکز اصلی اژانس هایی که وی بر آنها نظارت دارد، رصد هرگونه تلاش سازمان های تروریستی برای سازماندهی مجدد در افغانستان است.

با این حال وی گفت که بدون حضور نیروهای آمریکایی بر روی زمین، گردآوری اطلاعات در افغانستان کاهش می یابد.

پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکا و خروج پر از حاشیه این کشور از افغانستان باعث شد تا کمیته‌های مختلف کنگره آمریکا که تحت تسلط دموکرات‌ها قرار دارند، خواهان تحقیقات گسترده در خصوص حضور آمریکا در افغانستان شوند.

جمهوری خواهان، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را مقصر هرج و مرج و تنش در افغانستان می‌دانند اما دموکرات‌ها می‌گویند قصد دارند تمام تاریخچه بیست ساله حضور آمریکا در افغانستان را بررسی کنند.

رئیس جمهوری آمریکا برای خاتمه طولانی ترین جنگ این کشور، ۱۷ روز تاریک و دلهره آور را برای آمریکایی ها و جهان و پایانی مرگبار و پر از درد و رنج را برای مردم افغانستان رقم زد تا در واقع پایان پروژه ناکام "ملت سازی" آمریکا را اعلام کند.