دکتر جواد باذلی روز سه شنبه در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای گناباد اظهار داشت: تاکنون در مجموع ۲۷ هزار و ۱۴۵ مورد آزمایش کرونا در شهرستان های گناباد و بجستان گرفته شده است که از این تعداد ۲ هزار ۵۸۱ مورد بستری و ۱۲ هزار و ۱۹۸ مورد به صورت سرپایی و یا در منزل تحت درمان قرار گرفتهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: ۵۳ هزار ۶۳۴ دُز واکسن تاکنون در ۲ شهرستان گناباد و بجستان تزریق شده که ۳۴ هزار و ۲۶۸ دُز آن مربوط به مرحله نخست و ۱۹ هزار و ۳۶۶ دُز آن در مرحله دوم بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم با اشاره به آغاز واکسیناسیون طلاب و دانشجویان شهرستان های گناباد و بجستان از سه روز گذشته، گفت: در صورت تامین واکسن به میزان کافی تا اواخر مهرماه دُز اول و دوم این قشر تزریق می شود تا از اوایل آبانماه زمینه بازگشایی مراکز آموزشی در سال تحصیلی جدید فراهم شود.
دکتر جواد صادقینسب گفت: واکسیناسیون دانش آموزان رده های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال نیز بعد از تایید کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از مهرماه آغاز می شود تا طی ۲ ماه با ارائه دزهای اول و دوم و کاهش دغدغه والدین، مدارس از آذرماه به صورت حضوری فعال شود.
فرماندار گناباد هم در این نشست گفت: عادی انگاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک به خصوص در زمان فروکش موج شیوع کرونا، دغدعه مهمی است که می تواند تبعات ناگواری داشته باشد و رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه، معابر عمومی، اصناف و دستگاههای اجرایی ضروری است.
حامد قربانی از مسوولان و پرسنل ادارات و نهادها خواست علاوه بر استفاده کامل از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی، ارایه خدمات به مراجعان را منوط به استفاده آنان از ماسک کنند و ارباب رجوع هم به این مساله توجه کافی داشته باشد.
وی گفت: وضعیت شهرستان های نارنجی و قرمز از نظر شیوع ویروس کرونا پرمخاطره است و در هر شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود و فعالان و متولیان فرهنگی و هنری از طریق بستر فضای مجازی به این مساله اهتمام بیشتری داشته باشند.
قربانی گفت: گناباد با وجود بعد مسافت تا مرکز خراسان رضوی، با ضریب ۳۴ درصدی در بخش واکسیناسیون از نظر تزریق واکسن کرونا دارای رتبه خوبی در استان است و باید مردم را نسبت به واکسیناسیون به موقع برای کاهش تبعات بیماری توجیه کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا، عزیمت کاروان های پیاده زیارتی در ایام آخر ماه صفر به مشهد ممنوع است و اگر فرد و کاروانی به صورت خودسرانه از این ممنوعیت سر باز بزند از سوی هیچ ارگان و اداره ای حمایت نمی شود.
فرماندار گناباد از شهرداران تابعه این شهرستان خواست در کنار حمایت و تعامل با دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت در اجرای برنامه ها و طرحهای کاهش شیوع کرونا، از تجمع مردم در بوستان های شهری و دیگر اماکن عمومی جلوگیری کنند.
ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون جان ۳۴۲ شهروند را در گناباد و بجستان گرفته است و هم اکنون نیز ۳۰ بیمار کرونایی در بیمارستان بهلول گنابادی بستری هستند.
سه بخش با گنجایش ۱۷۰ تخت و یک بخش مراقبت ویژه نیز در بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ فعال است.
بیمارستان آریای گناباد نیز با ظرفیت ۶۰ تخت در شهر بیدخت این شهرستان، به پذیرش و درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص یافته است.
دانشگاه علوم پزشکی گناباد با سه بیمارستان علامه بهلول گنابادی، آریا (در گناباد) و آیت الله مدنی (در بجستان)، ۱۷ مرکز سلامت، ۴۶ خانه بهداشت و ۱۶ پایگاه اورژانس و یک پایگاه اورژانس هوایی به بیش از ۱۳۰ هزار نفر در شهرستان های گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات ارائه میکند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.