به گزارش ایرنا، نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه و فعالان این حوزه با محوریت معرفی شهر خلاق، چگونگی پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو، اهداف و چشم اندازها، فرصت ها و چالش ها، شهر خلاق و اقتصاد خلاق، نقش خلاقیت موسیقی در توسعه و پرسش و پاسخ با توجه به نقش کلیدی نظام ارتباطی و رسانه ای در آگاه سازی جامعه، افکار عمومی و گروههای ذینفع برگزار شد.
رابط ملی یونسکو در این نشست اظهار داشت: ما بیشتر به اقتصاد کشاورزی گرایش داریم از این رو برای ورود به دنیای صنعتی با این رویه نمی توانیم پیش برویم چرا که مشخصه ورود به دنیای صنعتی تقسیم کار و وقت شناسی است.
دکتر اسعد اردلان افزود: موسیقی در جامعه ما حرف تازه ای نیست و از همان کودکی ریشه در فکر و جان مردم این دیارداشته و دارد.
وی در زمینه توسعه و توسعه گرایی گفت: توسعه گرایی در حوزه شهرخلاق پروسه ای بس طولانی است که پتانسیل و ظرفیت بالایی را برای به بار نشستن می طلبد.
رابط ملی یونسکو افزود: توسعه فرآیندی است که با صبر و حوصله و البته با مشارکت مردم به دست خواهد آمد و امیدواریم که برگزاری این نشست با اصحاب رسانه بتواند زمینه مشارکت شهروندان را فراهم آورده و به یکی از دغدغه های آنان تبدیل شود.
دکتراحسان مردوخ روحانی عضو کمیته برنامه ریزی دبیرخانه شهر خلاق نیز در ادامه این نشست در خصوص اینکه شهر خلاق چیست، برنامه ریزی شهر خلاق چگونه صورت گرفته، چگونه بحث شهر خلاق مطرح شد و سنندج چه برنامه هایی در این زمینه دارد؛ گفت: پس از آنکه دنیای کنونی به سمت صنعتی شدن حرکت کرد بحث توسعه به میان آمد و رویکردی به نام پسا توسعه ایجاد شد.
وی بیان کرد: در همین راستا توطئه کشورهای غربی علیه کشورهای غیرغربی شکل گرفت که البته یکی از نقدهای اساسی و جدی بر مبحث توسعه آن است که بر رویکرد جهان سومی کمتر می پردازد.
عۻو کمیته برنامه ریزی دبیرخانه شهر خلاق همچنین به پنج اصل مهم برنامه سازمان ملل برای توسعه کشورها، اهداف، چگونه شهرهای خلاق یونسکو کار می کنند، جلسات سالانه و اهداف آن، گزارش دیده بانی عضویت و اهداف، اهداف شبکه شهرهای خلاق براساس بیانیه ماموریت، حوزه های عمل، ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق و سنندج برای عضویت در شبکه برای چهار سال آینده اجرای چه اقداماتی را عهده دار شده است؛ اشاره کرد.
در ادامه مسوول دبیرخانه شهر خلاق نیز گفت: گفتگو به عنوان ضرورتی که هم در این برهه تاریخی و هم در کشور ما و هم در منطقه ما روز به روز مهم تر و حائز اهمیت تر میشود و این شاخصها در شبکه شهرهای خلاق ، نمایان تر است.
فرزاد حاجی میرزایی افزود: باید تلاش کنیم تا طبقه خلاق را پای میز گفتگو بیاوریم که اگر نتوانیم این مهم را انجام دهیم شکست پروژه توسعه را خواهیم دید.
وی درادامه به بررسی تفاوت دیالوگ و مونولوگ پرداخت و افزود: در فرهنگ ما در طول تاریخ مونولوگ یا تک گویی بوده و کمتر دیالوگگویی به کار برده شده است و اما دیالوگ مبادله حقیقت و رابطه من و تو است.
حاجی میرزایی اظهار داشت: با توجه به اهمیت گفتگو که تبادل تفکر و حقیقت میان چند نفر است اما شنیدن نیز بسیار مهم بوده و مساله بعدی استدلال است.
وی یادآور شد: در گفتگو پیش نیازهایی داریم که شامل اشتیاق به دانایی جهت برابری دو طرف دیالوگ، شنیدن و همدلی کردن است.
رسانه در رفع مشکلات شهر تأثیرگذار است
اعضای شورای شهر و شهردار منتخب در دیدار با مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان بر لزوم تعامل با رسانه در راستای جلب مشارکت و اعتماد شهروندان به مجموعه شهرداری و همچنین فرهنگ سازی مناسب در جهت رفع مشکلات و معضلات شهری تاکید کردند.
رییس شورای اسلامی شهر سنندج در این دیدار گفت: صدا و سیما؛ صدا و ندای مردم جامعه است و با وجود آن جامعه توسعه می یابد چرا که مردم به صدا و سیما اعتماد کامل دارند.
فرزاد زارعی افزود: صدا و سیما در مدیریت شهری نقش ویژه ای داشته و باید این همکاری به ویژه در حوزه تولید برنامه هایی با محور فرهنگ شهروندی پررنگ تر شود.
وی اظهار داشت: رسانه ها بویژه صدا و سیما نقش تاثیرگذاری در ترویج فرهنگ شهروندی داشته و افزایش مشارکت شهروندان از طریق رسانه بسیار حائز اهمیت است.
رییس شورای سنندج با اشاره به اینکه قریب به ۹۰ درصد از شهروندان عوارض سالیانه را پرداخت نمی کنند تاکید کرد: این رسانه می تواند در فرهنگ سازی در زمینه پرداخت عوارض بسیار تاثیرگذار باشد.
وی اظهار داشت: در بحث کرونا نیز صدا و سیما با اطلاع رسانی در این حوزه و فرهنگ سازی نقش ویژهای را در سلامت شهروندان ایفا کرد.
شهردار منتخب نیز گفت: شهر موجود زنده ای است که با برنامه ریزیهای فرهنگی میتوانیم این شهر را زنده تر و زیباتر سازیم.
انور رشیدی درباره ساماندهی وانت بارهای میوه فروش افزود: باید بسیاری از تهدیدها را با برنامه به فرصت تبدیل کنیم و با برنامه ریزی مناسب می توان صنوف آلاینده و مزاحم را نیز ساماندهی کرد.
وی تاکید کرد: در بخش اعتمادسازی شهروندان به شهرداری نیازمند تعامل و همکاری همه رسانه ها از جمله صداو سیما هستیم.
رشیدی افزود: اجرایی کردن شهرداری الکترونیک یکی از اقدامات مهم در راستای تسهیل در خدمات رسانی به شهروندان خواهد شد که باید آن را اجرایی کنیم.
وی از مدیران صدا و سیمای مرکز کردستان درخواست کرد: با توجه به انتخاب سنندج بعنوان شهر خلاق موسیقی تمهیدات لازم در خصوص پخش موسیقی فاخر کوردی در شبکه های سراسری را نیز فراهم آورند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان نیز در این نشست گفت: شهر دارای هویت بوده و چند بعدی و چندوجهی است و از آنجا که شهر همانند موجود زنده ای است بنابراین با مسائل و مشکلات عمده ای روبرو است.
جعفر عبدالملکی افزود: شهر به عنوان یک سیستم عمل کرده و همکاری و تعامل بین دستگاهها در جهت عبور و حرکت سیستم تاثیر گذار است.
وی اظهار داشت: شهر بدون مشکل، انحراف و جرم وجود ندارد پس باید مسائل شهری را خوب بشناسیم؛ مسائلی از قبیل بیکاری، حاشیه نشینی، طلاق، اعتیاد و برخی دیگر از آسیب ها از مهم ترین معضلات شناخته شده در سطح شهر است.
مدیرکل صدا و سیمای کردستا تاکید کرد: مبادی ورودی و خروجی شهر بسیار حائز اهمیت است و باید در راستای زیباسازی و ساماندهی آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه سنندج شهر خلاق موسیقی بهترین فرصت برای معرفی هرچه بهتر شهر به تمام جهانیان است، از آمادگی صدا و سیما با تمامی دستگاهها از جمله شورا و شهرداری در راستای رفع مشکلات سطح شهر خبر داد و گفت: امیدواریم با فرهنگ سازی و برنامه ریزی مناسب گام مهمی در جهت امید آفرینی و ایجاد جامعه بانشاط برداریم.
آسفالت هشت هزار مترمربع از خیابان بشارت
مدیر شهرداری منطقه ۲ سنندج اظهار داشت: خیابان بشارت در محله کانی کوزله در مجاورت بلوار دکتر حسینی واقع شده است.
فواد کریمی افزود: این خیابان خاکی و فاقد آسفالت بوده و وضع مطلوبی برای عبور و مرور شهروندان و وسائط نقلیه نداشته از این رو عملیات ساماندهی آن در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به بهسازی هشت هزار مترمربع از خیابان بشارت در محله کانی کوزله با ۹۵۰ تن آسفالت،اعلام کرد: طول این خیابان ۶۰۰ متر و عرض آن ۱۴ متر است.
مدیرشهرداری منطقه ۲سنندج افزود: ۹ هزار مترمربع خاکبرداری، ۷۵۰ متر جدول گذاری، ۹۸۰ تن اساس برای تکمیل پروژه و زیباسازی این خیابان و احداث ۵۵۰ مترمربع فضای سبز انجام شده است.
شهر سنندج مرکز استان کردستان با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت با سه ناحیه شهرداری اداره می شود.