«فرامک عزیز کریمی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه برنج محصول آب بری است، افزود: امسال علیرغم کاهش منابع آبی تولید ما ۲.۲ میلیون تن برنج سفید پیش بینی می شود و البته از سال گذشته با ۶۶۰ هزارتن برنج سفید وارد سال زراعی جدید شده ایم بنابراین مشکلی نداریم.
مدیرکل دفترامور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: در سال ۹۸ به دلیل بارندگی های مناسب با تولید ۲.۹ میلیون تن برنج، کل نیاز کشور در داخل تامین شد، این درحالیست که در سال ۹۹ نیز با کاهش بارندگی ها و محدودیت منابع آبی توانستیم در کشور ۲.۵ میلیون تن برنج تولید کنیم.
وی تصریح کرد: نیاز سالانه کشور به برنج سه میلیون تن است بنابراین در سال ۹۹ فقط ۵۰۰ هزارتن کسری برنج داشتیم.
عزیزکریمی گفت: هر ساله بیش از ۲.۵ میلیون تن برنج از محل تولید داخلی و یک میلیون تن از محل واردات تامین می شود، بنابراین به لحاظ مقدار، کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
به گفته وی، اکنون برداشت در استان های گیلان، مازندران و گلستان بالای ۹۰ درصد انجام شده و در حال سفید کردن و ارایه محصول به بازار هستند.
مدیرکل دفترامور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره ممنوعیت تولید برنج در برخی استان ها، گفت: طبق آمارها در ۱۹ استان کشور برنج کاری انجام می شود.
وی اضافه کرد: براساس مصوبه سال ۹۷ مقرر شد تولید برنج در همه استان ها به غیر از استان های شمالی کشور در یک روند سه ساله محدود و ممنوع شود، اما سال گذشته با مصوبه ای دیگر از سوی مجلس شورای اسلامی این تصمیم به کارگروه های سازگاری و استانی زیر نظر استانداران واگذار شد تا براساس منابع آبی استانی تصمیم گیری کنند.
عزیز کریمی با بیان اینکه در استان های غیرشمالی محدودیت کشت داریم نه ممنوعیت، گفت: مجموع سطح زیرکشت برنج در کل کشور ۶۵۴ هزار هکتار است در سال های پرآب مانند ۹۸ نزدیک ۸۰۰ هزار هکتار کشت در کشور انجام شد و اکنون این محدودیت در ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان های غیرشمالی کشور اعمال می شود.
وی افزود: از این میزان سطح زیرکشت حدود ۴۴۰ هزار هکتار مربوط به استان های شمالی کشور و بیش از ۱۹۰ هزار هکتار مربوط به بقیه استان های کشور است.
مدیرکل دفترامور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: امسال امیدواریم در استان های غیرشمالی کشور با اقداماتی همچون افزایش بهره وری آب، خشکه کاری و رعایت آبیاری تناوبی، علی رغم کمبود منابع آبی عملکرد خوبی در تولید برنج داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، به تازگی دولت برای حمایت از مصرف کنندگان و تعدیل قیمت برنج در بازار به دلیل ممنوعیت فصلی واردات، به عرضه ۱۰۰ هزار تن برنج از ذخیره احتیاطی شرکت بازرگانی دولتی ایران اقدام کرد.
همچنین مقرر شد در صورت نیاز بازار این موضوع تدوام داشته باشد.