«حسن خانجانی موقر» روز سه شنبه در بازدید از کلینیک ناصرین بیان کرد: حضور تعدادی از زندانیان در کلینیک ناصرین به عنوان مجازات جایگزین حبس سبب همیاری و دوستی طلبه ها و ارتباط گیری مؤثر آنان با زندانیان شده که این تعامل زمینه ساز اصلاح رفتاری فرد بزهکاران نیز شده است.
وی با یاداوری اینکه کلینیک تربیتی ـ آموزشی ناصرین برای نخستین بار در کشور سال گذشته در همدان راه اندازی شد اضافه کرد: این کلینیک با هدف اصلاح ساختار اخلاقی، رفتاری و عملی زندانیان راه اندازی شده است.
دادستان همدان افزود: اصلاح رفتاری و خودشناسی افراد بزهکار از اولویت های کلینیک ناصرین است و حضور بزهکار در این کلینیک و فرا گرفتن آموزش های لازم از طلاب و اساتید آنان را در مسیر اصلاح و بازسازی شخصیتی قرار می دهد.
خانجانی موقر ادامه داد: طرح کلینیک ناصرین تاکنون توفیقات بسیاری داشته و در صورت موفقیت کامل، می تواند در سراسر کشور نیز به مرحله اجرا در آید.
وی توضیح داد: حضور در این دوره های آموزشی سبب می شود تا فرد زندانی پس از آموختن سبک زندگی و مهارت های لازم، پس از پایان دوره حبس با روحیه ای مناسب به آغوش خانواده خود بازگشته و دنبال انجام رفتار مجرمانه نرود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان تأکید کرد: دستگاه قضایی استان، کمک به اصلاح رفتار بزهکاران برای آموختن روش درست زندگی را از اولویت های خود می داند، چرا که هدف مجموعه قضایی خالی شدن زندان ها با کاهش آسیب های اجتماعی است.
مدیر کلینیک ناصرین در همدان نیز گفت: طرح راه اندازی این کلینیک با مطالعات بسیار برنامه ریزی و عملیاتی شد و سال گذشته این طرح مورد استقبال رئیس سابق قوه قضائیه قرار گرفت.
حجت الاسلام «مهدی گوگردی» اظهار داشت: در این طرح هر طلبه با عنوان ناصر با یک یا ۲ زندانی با عنوان منصور رابطه دوستی برقرار کرده و در یک دوره ۱۰ روزه او را با مباحث مختلف اعتقادی، اخلاقی و رفتاری مطابق با آموزه های اسلامی آشنا می سازد.
وی افزود: خودآگاهی، حل مساله و برنامه ریزی و کنترل خشم از سرفصل های اصلی دوره های ناصرین است، ضمن آن که در پایان ۱۰ روز، ناصر و منصور در برنامه ای تربیتی با حضور در یکی از امامزاده ها، گلزار شهدا و غسالخانه مباحث دیگر معنوی را دنبال می کنند و از حضور راویان برای اثرگذاری بیشتر بهره می گیرند.
مدیر کلینیک ناصرین ادامه داد: در نهایت یک مشاور هم با هر منصور به گفت و گو می نشیند تا شناخت شخصیتی این افراد نیز پس از جمع بندی اظهار نظرات مشاوران و ناصران به دست آید.
حجت الاسلام گوگردی گفت: با شناخت از روحیات زندانیان، ضعف های مهارتی انها شناخته شده و سعی و تلاش روحانیون برای مهارت افزایی در این زمینه ها معطوف می شود.