قزوین - ایرنا - مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین گفت: هم اکنون ۸۵۶ طرح مختلف تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان در مراحل مختلف ساخت قرار دارند که با بهره برداری از آنها برای ۳۵ هزار نفر به شکل مستقیم اشتغالزایی می‌شود.

به گزارش ایرنا، امروزه همه حاکمیت ها و دولت ها به اهمیت سرمایه‌گذاری برای پیشبرد اهداف اقتصادی و اشتغالزایی در جامعه خود واقف شده‌اند و توجه به این مهم و تلاش برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی را در حوزه تولید، یکی از اولویت های اساسی خود قرار داده اند.

باید اذعان کرد دستیابی به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت های شغلی و رونق و جهش تولید بدون توجه به موضوع سرمایه گذاری رویایی بیش نیست بنابراین فراهم کردن بستر لازم برای جذب سرمایه گذاران به یک هدف مهم در سطح ملی و استانی تبدیل شده است.

قزوین به دلیل نزدیکی به تهران و قرارگیری در شاهراه ارتباطی کشور و وجود فرهنگ بالای سرمایه پذیری و همچنین برخورداری از زیرساخت های مناسب جزو استان های مطرح و ممتاز کشور در زمینه جذب سرمایه گذاران صنعتی به شمار می رود.

از سویی شهرک ها و نواحی صنعتی امروزه بهترین مکان برای جذب و هدایت سرمایه گذاری های بخش تولید به شمار می روند که از سوی دولت برای استقرار صنایع تملک شده و با اعتبارات دولتی دارای زیرساخت و امکانات می شوند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین برای اطلاع شهروندان از آخرین وضعیت سرمایه گذاری و خدمات ارایه شده به شهروندان در شهرک های صنعتی با حمیدرضا خانپور مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان در استودیو خبری این رسانه به گفت و گو پرداخته که شرح آن در ادامه آمده است.

ایرنا. آخرین آمار جذب سرمایه گذار در شهرک های صنعتی استان قزوین در سال جاری را تشریح کنید؟

۱۳۷ سرمایه گذار طی پنج ماهه امسال در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین جذب شده اند.

در سال گذشته نیز ۲۲۰ سرمایه گذار را جذب کرده بودیم و از این حیث در ردیف استان های برتر در جذب سرمایه گذاری صنعتی قرار گرفتیم.

اولویت ما برای جذب سرمایه گذاران با متقاضیان بومی است و از شهروندان دارای بضاعت مالی مناسب درخواست داریم تا در زمینه تولید اقدام به سرمایه گذاری کنند و همچنین شهرک های صنعتی قابلیت خوبی برای انجام فعالیت های تعاونی دارد که این ظرفیت باید مورد توجه مردم قرار بگیرد.

 ایرنا. آخرین آمار واحدهای تولیدی بهره بردار و طرح های در دست اجرای تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین را بفرمایید؟

در حال حاضر ۹۴۲ واحد تولیدی در ۱۳ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی استان قزوین پروانه بهره برداری دارند.

همچنین ۸۵۶ طرح در دست ساخت نیز در شهرک ها و نواحی صنعتی استان وجود دارد که ۳۱۶ مورد آنها در حال نقشه برداری، تسطیح زمین و دریافت انشعابات هستند، ۷۸ مورد نیز در مرحله فونداسیون قرار دارند و ۳۷۶ طرح نیز در حال نصب سوله هستند.

۸۶ طرح صنعتی نیز در مرحله نصب ماشین آلات قرار دارند و پیش بینی می شود بیشتر آنها تا پایان امسال مورد بهره برداری قرار بگیرد.

باید یادآور شد ۷۰ درصد طرح های صنعتی در دست اجرا در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین در قالب طرح توسعه شرکت های فعال هستند که نشان از موفقیت واحدهای تولیدی در کسب و کار و تولید است.

با تکمیل طرح های در دست اجرای صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی قزوین برای ۳۵ هزار نفر به شکل مستقیم اشتغالزایی می شود و میزان اشتغال در شهرک های صنعتی استان به ۲ برابر وضع فعلی افزایش می یابد که این مهم می تواند تا حد زیادی معضل بیکاری را در استان مرتفع کند.

ایرنا. در زمینه معافیت های مالیاتی چه مشوق هایی برای سرمایه گذاران در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین در نظر گرفته شده است؟

براساس قانون به سرمایه گذارانی که نسبت به سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی با شعاع ۱۲۰ کیلومتری از تهران اقدام کنند و واحد تولیدی خود را با اشتغال برآورد شده به بهره برداری برسانند بنا به شرایط هر شهرک یا ناحیه بین هفت تا ۱۳ سال معافیت مالیاتی اعطا می شود که در صورت اجرای طرح توسعه این مدت سه سال بیشتر نیز قابلیت تمدید دارد.

به جز شهرک صنعتی آبیک یا کاسپین ۲ که در شعاع ۱۲۰ کیلومتری از تهران قرار دارد سایر شهرک های صنعتی قزوین برای سرمایه گذاران دارای مشوق معافیت مالیاتی هستند.

ایرنا. از فعالیت های عمرانی و ایجاد و تقویت زیرساخت ها در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین چه خبر؟

۷۰ درصد درآمدهای شرکت شهرک های صنعتی باید صرف فعالیت های عمرانی و شهرک سازی اعم از طراحی و نقشه کشی، تسطیح اراضی، ایجاد معابر، خیابان و آسفالت ریزی، جدول کشی، برقراری شبکه روشنایی و انتقال آب، برق و گاز و ساخت تصیفه خانه شود.

امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای فعالیت های عمرانی در شهرک ها و نواحی صنعتی قزوین در نظر گرفته ایم که بیش از ۲ برابر اعتبارات سال گذشته است و تاکنون نیز ۱۴۰ میلیارد تومان قرارداد با پیمانکاران در این خصوص منعقد کرده ایم.

ایرنا. آیا توسعه شهرک های صنعتی یا ایجاد شهرک صنعتی جدید در استان قزوین در دستور کار قرار دارد؟

توسعه یک هزار هکتاری شهرک های صنعتی تقاضا محور در استان قزوین را برای جذب سرمایه گذاران جدید در دستور کار داریم.

در همین رابطه توسعه ۴۰۰ هکتاری شهرک حیدریه و توسعه ۳۰۰ هکتاری شهرک صنعتی کاسپین را پیگیر هستیم و برای توسعه شهرک های خرمدشت، لیا، آراسنج و حکیمیه برنامه داریم.

در کنار ساخت شهرک های صنعتی با اعتبارات دولتی و واگذاری اراضی آنها به سرمایه گذاران ظرفیت های خوبی نیز برای ایجاد شهرک های صنعتی خصوصی در قزوین ایجاد شده و در همین رابطه پیگیر ایجاد و تشکیل چهار شهرک صنعتی بخش خصوصی در استان هستیم.

ایرنا. شرکت شهرک های صنعتی به جز آماده سازی اراضی در شهرک های صنعتی و ایجاد زیرساخت در آنها، چه خدمات دیگری را به سرمایه گذاران و صنعتگران ارایه می کند؟

مشاوره در حوزه های کسب و کار، فناوری، عارضه یابی در قالب کلینک کسب و کار در کنار پرداخت یارانه برای شرکت واحدهای تولیدی در نمایشگاه های داخلی و خارجی به منظور کسب تجربیات و کمک به بازاریابی از دیگر فعالیت های این شرکت به شمار می رود.

در حال حاضر یک مرکز کسب و کار در شهرک صنعتی کاسپین فعال است و به صنایع مستقر در شهرک های صنعتی استان خدمات مشاوره ای ارایه می دهد و همچنین امسال در نظر داریم تا استارت ساخت کلینیک کسب و کار در شهرک صنعتی لیا را بزنیم.

خدمات مشاوره ای که به صنعتگران ارایه می شود ابعاد مختلفی دارد و از عارضه یابی گرفته تا معرفی فناوری های مورد نیاز به واحدهای تولیدی را دربرمی گیرد.

ایرنا. چه چشم اندازی را برای شهرک های صنعتی استان قزوین متصور هستید؟

با رویکرد مناسب دولت سیزدهم در زمینه جهش تولید و حمایت از سرمایه گذاری، شهرک های صنعتی قزوین به زودی به قطب صنایع با فناوری بالا یا هایتک در کشور تبدیل می شوند و همچنین شاهد تقویت حضور برندهای معتبر و صنایع بزرگی مانند خودروسازی در آینده نه چندان دور در این نقاط خواهیم بود.

به عنوان نمونه در حال حاضر ۸۰۰ قلم از قطعات خودرو در قزوین تولید می شود که نشان از توان بالای این استان در زمینه قطعه سازی خودرو دارد و همین موضوع خودروسازان را علاقه مند کرده تا بخشی از کارخانجات خود را در شهرک های صنعتی قزوین مستقر کنند که تحقق این موضوع بیش از چندین هزار اشتغال مستقیم را به همراه خواهد داشت.  

ایرنا. در زمینه احیای واحدهای راکد و نیمه فعال در شهرک های صنعتی استان قزوین چه اقداماتی انجام شده است؟

ما خود را خادم سرمایه گذاران و صنعتگران می دانیم و از هر تلاشی برای رفع موانع تولید و بازگشت واحدهای راکد و تعطیل فروگذار نیستیم.

یکی از اولویت های ما احیای واحدهای راکد و نیمه فعال در شهرک ها و نواحی صنعتی است که به دلایل مختلف غیرفعال بوده یا با ظرفیت کامل به تولید نمی پردازند.

در حال حاضر حدود ۱۹۰ واحد تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین راکد یا نیمه فعال هستند که همه تلاش خود را برای بازگشت آنها به چرخه تولید به کار گرفته ایم و در این زمینه از ظرفیت همه دستگاه های اجرایی، بانک ها و دستگاه قضا به کار گرفته ایم.

فرسودگی ماشین آلات، اختلافات مدیریتی و شرکا، بدهی به بانک ها، بیمه و دستگاه های خدمات رسان و فقدان سرمایه در گردش، کمبود مواد اولیه و نبود بازار فروش از جمله مهمترین دلایل غیرفعال شدن این واحدها به شمار می رود که تلاش داریم تا با روش های مختلف از جمله جایگزینی با مدیریت جدید، تغییر خط تولید، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه آنها را به چرخه تولید بازگردانیم.

استان قزوین چهار هزار واحد تولیدی و ۱۵ شهرک و ناحیه و یک شهر صنعتی دارد.