تهران - ایرنا - واکسیناسیون کرونا با شتاب بسیاری در حال انجام است، اکنون امید مردم برای کاهش اثرات مرگبار این ویروس بیشتر شده است و تا روز گذشته ۳۷ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۵۵۱ نفر از مردم ایران دُز اول و دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، تاکنون ۲۵ میلیون و ۹۳ هزار و ۷۸۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۷۶۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و تزریق یک میلیون و ۵۹۰ هزار دُز واکسن در یک شبانه روز نیز به عنوان یک رکورد خوب برای تزریق این واکسن در کشور است.
این همه تلاش و افزایش سرعت واکسیناسیون برای این موضوع است چرا که تا ۲۳ شهریور مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۳۴۰ هزار و ۶۵۶ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۵ هزار و ۱۶۷ نفر رسیده است، حال شتاب واکسیناسیون برای کاهش آمار مرگ و ابتلا به کروناست تا نگرانی مردم هم کمتر شود.
این اخبار نویدبخش از تزریق واکسن اگرچه کمی دیر به کشور رسید اما اکنون پنجاهمین محموله واکسن کرونا وارد کشور شد و طبق آمار گمرک ایران، مجموع واردات واکسن کرونا از ۵۰ میلیون دز عبور کرد، در ۴۹ محموله قبلی، حدود ۴۷ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است و حدود ۴۵ درصد از کل واکسن‌های وارداتی در شهریورماه و ۵۵ درصد دیگر در ۷ ماه گذشته وارد شده است.

کارت واکسن ارزش پیدا می‌کند
دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درمورد روند واکسیناسیون در کشور گفت: در حال حاضر واکسیناسیون از سن ۱۸ سال به بالا در مناطق و گروه های مختلف ازجمله در روستاها، عشایر و مناطق مرزی در حال انجام است. در شهرهای بزرگ سن واکسیناسیون به ۴۰ سال رسیده البته علت اعلام سن واکسیناسیون در شهرهای بزرگ، جلوگیری از ازدحام جمعیت و ایجاد نظم در واکسیناسیون است.
وی اظهار داشت: به فراخور انجام واکسیناسیون، سن تزریق واکسن کاهش می یابد. به مردم نوید می دهیم که اصلا نگران واکسیناسیون خودشان نباشند چون با توجه به واردات مقدار زیادی واکسن در روزهای گذشته و استمرار آن در روزها و هفته های آتی، واکسیناسیون با سرعت انجام می شود. همچنین چندین مجموعه داخلی اقدام به تولید واکسن کرده اند که فاز سه کارآزمایی بالینی واکسن فخرا، آغاز شد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: برنامه ما واکسیناسیون افراد در سن مدرسه یا ۶ تا ۱۸ سال است و برای این کار حدود ۱۳ میلیون دُز واکسن نیاز داریم که کارهای مقدماتی آن در واکسن های داخلی و وارداتی آن انجام شده و امیدواریم که در دو هفته آینده، واکسیناسیون دانش آموزان را آغاز کنیم تا بعد از انجام واکسیناسیون، شاهد بازگشایی مدارس نیز باشیم.
عین اللهی تصریح کرد: همانطور که ما همیشه در وزارت بهداشت شعار می دهیم، سلامت مردم برای ما بسیار اهمیت دارد. امروزه در مساله کرونا، سلامت مردم، عمدتا با واکسیناسیون محقق خواهد شد، در تمام مطالعاتی که در دنیا و در کشور خودمان انجام شده، ثابت شده که واکسیناسیون تنها راه حل مبارزه با ویروس ها است.
وی خاطرنشان کرد: در برهه ای به دلیل ضرورتی که در تسریع واکسیناسیون مردم وجود داشت مجبور به واردات واکسن شدیم و امروز با واردات زیادی که انجام دادیم، واکسیناسیون در کشور به سرعت در حال انجام است.
وزیر بهداشت ادامه داد: تولیدات داخلی در مراکز انستیتو پاستور، رازی، سیناژن، برکت و واکسن فخرا این اطمینان را به ما می دهد و امیدواریم در آینده واکسیناسیون را با واکسن داخلی انجام دهیم. امروز این اطمینان را می دهم که واکسن فخرا یکی از واکسن های بسیار خوب و باکیفیت بالا است.
عین اللهی با بیان اینکه به واکسن های داخلی خود اطمینان داریم، اظهار داشت: همه شاهد بودیم که رهبر معظم انقلاب از واکسن ایرانی استفاده کردند که این برای ما یک افتخار بسیار بزرگ است؛ بنابراین با اطمینانی که ایشان به وزارت بهداشت و مجموعه دانشمندان ایرانی دارند با افتخار اعلام می کنیم که بهترین واکسن را در کشور تولید خواهیم کرد و ان شاءالله با افزایش تولید و صنعتی کردن تولیدها در آینده دیگر نیازی به واردات واکسن نخواهیم داشت.
وی همچنین گفت: با توجه به تامین مقدار قابل توجهی واکسن در کشور به دنبال افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون هستیم با این روند، امیدواریم واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود. در آینده، کارت واکسن ارزش زیادی پیدا می کند. در حال حاضر هم برای سفرهای خارجی نیاز به کارت واکسن داریم و در کشور نیز برای کارهای مختلف، به این کارت نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: درصد پوشش واکسیناسیون در مناطق مختلف، متفاوت است چون در شهرهای بزرگ، سن واکسیناسیون ۴۵ سال به بالا و در مناطق مرزی ۳۵ و ۲۵ ساله است. بیشترین حجم جمعیت در گروه های سنی مربوط به ۳۵ تا ۴۵ ساله ها است؛ امیدواریم پوشش واکسیناسیون در کشور به سرعت افزایش پیدا کند.
وزیر بهداشت یادآور شد: پنج مجموعه تولید کننده واکسن کرونا در کشور، مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده اند و به واکسن های مورد استفاده در کشور اضافه می شوند.

عین اللهی همچنین اظهار داشت: بعد از واکسیناسیون عمومی، برنامه ما قرنطینه هوشمند است تا مردم دچار محدودیت های کسب و کار، تردد شبانه و مسافرت نشوند و افرادی که کارت واکسن دارند، بتوانند به راحتی کارهای خود را انجام داده و خدمات مختلف را دریافت کنند.

افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون کرونا
جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران هم روز گذشته از افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون کرونا خبر داد.

وی با یادآوری جذب نیروهای داوطلب و همکاری های بین بخشی برای توسعه و افزایش ساعت کاری مراکز تجمیعی واکسیناسیون، گفت: تا هفته گذشته به طور متوسط روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دوز تزریق واکسن کرونا داشتیم اما با افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون، تعداد جایگاه های واکسن در مراکز فعلی و همچنین افزایش مراکز تجمیعی این ظرفیت در هفته جاری، این میزان به دو برابر خواهد رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه ۴۶ مرکز تجمیعی واکسیناسیون دانشگاه علوم پزشکی ایران به ۵۰ مرکز می رسند، افزود: پیش از این بزرگ ترین چالش تامین واکسن بود اما در حال حاضر کمبود نیروی انسانی آموزش دیده و همچنین فضای فیزیکی برای راه اندازی مراکز جدید چالش های پیش رو برای افزایش ظرفیت واکسیناسیون هستند اما با همکاری های بین بخشی قطعا این چالش ها هم برطرف می شوند.
کوهپایه زاده  تصریح کرد: با کمک داوطلبانه نیروی های بسیجی و مردمی، دانشجویان و داوطلبان هلال احمر، مراکز تجمیعی فعلی از روز گذشته به صورت دو شیفت تا هشت شب فعال هستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد واکسیناسیون روزانه از طریق نوبت دهی سامانه salamat.gov.ir انجام می شود که اگر این میزان به ۱۰۰ در صد برسد، موجب تسریع در واکسیناسیون می شود.

ورود ۵ میلیون دُز واکسن کرونا به کشور
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم بر اجرای واکسیناسیون کووید ۱۹ بر اساس زمان بندی سنی تاکید کرد و گفت: واکسیناسیون کرونا درپایگاه ها و مراکز سراسر کشور منحصرا براساس زمان بندی سنی انجام شده و هیچگونه تغییری در این روند ایجاد نشده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از همه هموطنان خواست فقط با مراجعه به سامانه سلامت به نشانی  salamat.gov.ir  و تکمیل مشخصات خود بر اساس نوبت بندی صورت گرفته به پایگاه ها و مراکز واکسیناسیون مراجعه نمایند.
وی به ورود پنج میلیون دُز واکسن کرونا به کشور اشاره کرد و افزود: هفته آینده حداقل دو محموله پنج میلیون دُزی وارد کشور می شود، به دنبال سرعت بخشیدن به ورود واکسن در کشور هفته گذشته حدود ۵۰۰ هزار دُز و هفته جاری حدود پنج میلیون دُز واکسن کرونا از کشور چین وارد کشور شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: به احتمال زیاد اواسط هفته هم حدود ۳.۲ میلیون دُز واکسن به کشور وارد می شود. براساس پیش بینی ها در هفته آینده هم حدود ۱۵ میلیون دَز دیگر علاوه بر این پنج میلیونی که وارد شده، به کشور وارد می شود که در مجموع تا آخر شهریور حدود ۲۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور خواهد شد.
رئیسی خبر خوب دیگر را ورود حدود ۳۰ میلیون دُز واکسن در مهر ماه بیان کرد و گفت این وارد به کشور قطعی شده است، با این حساب واکسیناسیون دُز اول را برای گروه هدف که حدود ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند، کامل خواهیم کرد و برای دُز دوم هم مشکلی نداریم؛ واکسن در دسترس خواهد بود.
وی عنوان کرد: از سوی دیگر آمارهای اعلامی بدون احتساب واکسن های تولید داخل است، تولید داخل هم سرعت گرفته است و تاکنون حدود ۴ میلیون دُز واکسن از داخل دستمان رسیده است که با استقبال بسیار خوبی مواجه شده اند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه به آمار تجمیعی واردات واکسن اشاره و اظهار کرد: به طور کلی از ابتدا تاکنون حدود ۴۸ یا ۴۹ میلیون دُز واکسن وارد کشور شده است. تا هفته آینده هم حدود ۱۵ میلیون دُز و مهر ماه هم حدود ۳۰ میلیون دُز واکسن وارد خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: برنامه داریم اکثر مراکز به صورت دوشیفته فعالیت کنند که سرعت واکسیناسیون افزایش پیدا کند تا از مرز یک تا یک و نیم میلیون دُز تزریق در روز عبور کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر یک هزار و هشت پایگاه تجمیعی واکسیناسیون با پنج هزار و ۱۸۰ تیم واکسیناتور در سراسر کشور فعال هستند که نیمی از آنها را بسیج راه اندازی کرده یا در آنها مشارکت دارد.
وی افزود: بر اساس هدف گذاری باید تا پایان مهرماه توان واکسیناسیون در کشور را دو برابر کنیم. هدف گذاری نهایی ما تزریق روزانه ۱.۶ میلیون تا ۲ میلیون دُز است تا با تسریع واکسیناسیون و تقویت تعداد پایگاه ها، شاهد حفظ حرمت مردم نیز باشیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: تعداد پایگاه های تجمیعی واکسیناسیون در کشور باید از ۱۰۰۸ مرکز به حداقل ۲ هزار مرکز برسد و تعداد تیم های واکسیناتور نیز باید ۲ برابر شود. اگر در دو شیفت در تمام پایگاه های واکسیناسیون، واکسن تزریق شود، می توانیم به حداقل تزریق ۱.۶ میلیون دُز واکسن در کشور برسیم و با این روند می توان در یک ماه به بیش از ۴۵ میلیون نفر، واکسن تزریق کرد اگر چنین سرعتی در تزریق واکسن داشته باشیم، تا پایان مهرماه تمام دز اولی ها و تا نیمه آبان ماه علاوه بر لگه گیری تزریق دُز اول می توانیم دُز دوم را نیز تزریق کنیم.