عبدالرضا کبیری سامانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال در بخشهای مسابقه ای جشنواره ملی شیخ بهایی، امتیاز جداگانه ای برای قابلیت تجاری سازی و فرصتهای سرمایه گذاری محصول و ایده در نظر گرفته شده و اولویت با تیمهایی است که در این زمینه موفق عمل کرده باشند.
وی اظهار داشت: در دورههای گذشته جشنواره برخی تیمها از نظر شاخصهای فنی دارای امتیازهای بالایی بودند اما از نظر کسب و کار و قابلیت تجاری سازی چندان قوی عمل نکردند بههمین دلیل در سالجاری تیم هایی در اولویت قرار میگیرند که محصول آنها امکان ارائه به سرمایه گذار را داشته باشد.
کبیری با بیان اینکه شانزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی بیست و ششم و بیست و هفتم آبان امسال در اصفهان با هدف معرفی برترین فنآفرینان و طراحان کسب و کار برگزار میشود، اضافه کرد: با توجه به شرایط همه گیری بیماری کووید-۱۹ این رویداد امسال نیز بهصورت مجازی برگزار خواهد شد و ممکن است مراسم اختتامیه بهصورت حضوری و محدود برگزار شود.
کبیری با بیان اینکه شانزدهمین دوره جشنواره ملی شیخ بهایی با تغییراتی نسبت به دوره های قبل برگزار میشود، اظهار داشت: در این دوره بخش مسابقه ای شامل ۲ قسمت " طراحان کسب و کار با قابلیت تجاری سازی" و " فن آفرینی و تجاری سازی فن آفرینی" خواهد بود و " فرصتهای سرمایه گذاری " بهطور مجزا در بخش مسابقه ای وجود ندارد بلکه در ۲ قسمت دیگر این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است.
دبیر جشنواره ملی شیخ بهایی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ویژه جشنواره در سال جاری، فراخوان بین المللی است بطوریکه در صدد هستیم با استفاده از ظرفیت تعاملات بین المللی پارکهای علم و فناوری کشورمان، امکان شرکت طرحهای فن آفرینانه خارج از کشور را در این رویداد فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه امسال نیز در جشنواره ملی شیخ بهایی، جایزه " صنعت ساز دکتر شیخ زین الدین " به شرکتهای فناور برتر در گروه فن آفرینی که دارای محصول بین المللی و خروجی ارزی دارند اعطا میشود، اضافه کرد: همچنین امسال رویدادهای غیر مسابقه ای مانند کارگاه های تخصصی، " کافه سرمایه" و " پُل " در کنار جشنواره برگزار و در آن به جذب سرمایه گذار و انتقال تجربیات پرداخت میشود.
کبیری توضیح داد: در برنامه کافه سرمایه تعداد زیادی سرمایه گذار و سرمایه پذیر از تیمهای شرکت کننده در دورههای قبلی جشنواره شیخ بهایی در جلسههایی که بهصورت مجازی و با مدیریت جشنواره برگزار شد به مذاکره ۲ جانبه پرداختند و تا کنون حدود ۱۵۰ جلسه برگزار شده که تعدادی از آنها در حال نهایی شدن است.
وی فرصت ثبت نام در بخش مسابقه ای شانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی را تا پایان شهریور جاری اعلام و اضافه کرد: تا کنون استقبال خوبی از جشنواره صورت گرفته و تیم ها و شرکتهایی ثبت نام کرده اند که آماده سرمایهگذاری هستند.
جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی بهعنوان نخستین رویداد فنآوری و فنآفرینانه کشور توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار میشود.
این جشنواره با هدف شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فنآفرینان موفق به سرمایهگذاران در ۲ بخش مسابقهای و غیرمسابقهای برگزار میشود که بخش مسابقهای شامل طراحان کسب و کار و فنآفرینان است؛ بخشهای غیرمسابقهای نیز شامل فرصتهای سرمایهگذاری، نشستهای انتقال تجربه و نمایشگاه است.
از آنجا که شیخ بهاءالدین محمد عاملی مُتخلص به شیخ بهایی از مفاخر بزرگ جهان اسلام باعث انجام خدمات ارزشمند علمی، فرهنگی و عمرانی در ایران بود برای زنده نگه داشتن یاد او، این جشنواره به 'شیخ بهایی' نامگذاری شده است.