بیرجند - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: از زمان اجرای طرح حمایت از بنگاه‌های به شدت آسیب‌دیده از کرونا در سال گذشته تاکنون ۶ هزار و ۵۹۱ فقره پرونده با حفظ اشتغال هشت هزار و ۴۳۵ نفر تشکیل و به بانک‌ها ارجاع شده است.

غلامرضا اشرفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد پرونده به مبلغ ۹۳۰ هزار و ۳۵۵ میلیون ریال با همکاری دستگاه‌های اجرایی تشکیل و به بانک‌ها ارجاع شد.

وی گفت: از این تعداد تاکنون تسهیلات پنج هزار و ۸۷۹ فقره پرونده مشاغل آسیب‌دیده از کرونا به مبلغ ۷۷۹ هزار و ۳۷۵ میلیون ریال معادل ۸۲.۷۷ درصد از طرح‌های ارجاعی، پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اظهار داشت: تسهیلات مشاغل آسیب‌دیده ناشی از کرونا توسط ۱۰ بانک عامل و موسسه مالی و اعتباری به مرور زمان در حال پرداخت است.

وی به پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری هم اشاره و بیان کرد: در مجموع سه هزار و ۱۶۹ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری در استان ارسال شده که برای طرح‌های پرداختی هزار و ۱۱۲ فرصت شغلی پیش‌بینی شده است.

اشرفی گفت: از این میزان برای سه هزار و ۷۲ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری در استان خراسان جنوبی مبلغ ۴۱۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت پرداخت شده است.

وی از طرح یارانه دستمزد به عنوان یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت در حوزه اشتغال نام برد و افزود: این طرح به منظور حفظ اشتغال در استان‌های دارای آمار بیکاری و حمایت از نیروی کار شغل اولی و کارفرمایان بنگاه‌ها توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اجرا درآمده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اظهار داشت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون هزار و ۷۱۹ کارجو و ۳۴۰ کارفرما در ۱۱ شهرستان استان برای دریافت یارانه دستمزد ثبت‌نام کرده‌اند.

وی گفت: در این مدت هزار و ۲۹۶ قرارداد منعقد شد و بیش از ۵۴ میلیارد ریال به کارفرمایان بهره‌مند از طرح پرداخت شده است.

اشرفی با اشاره به جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات مشاغل خانگی سهمیه سال ۹۹ اضافه کرد: سهم مصوب استان در این حوزه ۶۳ میلیارد ریال بود که ۱۲۰ طرح مشاغل خانگی به بانک‌های عامل معرفی و ۱۰۰ درصد اعتبار استان جذب شد.

وی عنوان کرد: این تسهیلات به ۱۰۳ طرح پشتیبان و مستقل معرفی شده از سوی کمیته مشاغل خانگی ذیل گروه کاری اشتغال استان توسط بانک‌های عامل پرداخت شده است که از این محل ۷۰۲ فرصت شغلی ایجاد شده و ۱۰۸ مورد به صورت مستقل و ۵۹۴ مورد در قالب پشتیبان و زیر پوشش بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تعداد مجوزهای مشاغل خانگی صادر شده از ابتدای سال جاری تاکنون را ۴۸ مجوز مستقل و پشتیبان اعلام کرد و گفت: از مجموع مجوزهای صادر شده ۶ مورد در قالب پشتیبان و ۴۲ مورد به صورت مستقل بوده است.

وی افزود: بیشترین تعداد مجوزهای صادر شده از ابتدای سال‌ جاری تاکنون در حوزه صنعت، معدن و تجارت با ۲۶ مجوز، جهاد کشاورزی با ۱۷ مجوز و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهار مجوز بوده است.

اشرفی اقدامات مدیریت کارآفرینی و اشتغال در پنج ماه نخست امسال را موثر ارزیابی کرد و گفت: در این مدت هزار و ۹۴ متقاضی کار نزد کاریابی‌ها و مراکز خدمات اشتغال دولتی استان ثبت‌نام کردند که تاکنون هزار و ۳۶۸ فرصت شغلی به دست آمده و هزار و ۶۲۳ نفر معرفی به کار شده‌اند که منجر به‌کارگیری ۴۷۴ نفر شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹ شرکت تعاونی در حوزه‌های مختلف خدمات، صنعت و تامین نیاز تولیدکنندگان کشاورزی در استان خراسان جنوبی تشکیل شده که این تعاونی‌ها با سرمایه ۷۹۴ میلیون ریال زمینه اشتغال ۱۸۰ نفر را فراهم کرده است.

اشرفی گفت: از سال گذشته تاکنون تعاونی‌های استان ۱۳ میلیون دلار صادرات مستقیم و غیرمستقیم به کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۰ تشکل کارگری و کارفرمایی در استان فعال است افزود: در پنج ماه نخست سال جاری ۱۷ بنگاه مشکل‌دار با هزار و ۳۰۰ کارگر در استان شناسایی شد که کمک و حمایت از کارگران این کارگاه‌ها ۱۰۴ درصد محقق شده است.

وی تعداد مقرری‌ بگیران بیمه بیکاری در خراسان جنوبی را ۲ هزار و ۱۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: ۵۷۵ مورد اشتغال مجدد مقرری بگیران از طریق واحدهای متقاضی کار، خود اشتغالی و سایر حوزه‌ها در استان فراهم شد و ۲۳ نفر از طریق کشف اشتغال پنهان، قبول نکردن شغل پیشنهادی و دلایل دیگر مقرری آنها قطع شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در پنج ماه ابتدای سال جاری ۲ هزار و ۶۸۴ مورد بازرسی موردی و ادواری در استان انجام شده که ۸۹ مورد بازرسی از کارگاه‌های پرخطر در صنعت و معدن و ۳۸۹ مورد بازرسی از کارگاه‌های پرخطر در صنعت ساختمان بوده است.

وی گفت: در این مدت ۲ هزار و ۵۲۶ صدور ابلاغیه به کارفرمایان و هشت هزار و ۱۰۸ دوره آموزشی و تخصصی در این حوزه برگزار شده است.

اشرفی اظهار داشت: از ابتدای امسال ۱۰ مورد حادثه در استان خراسان جنوبی روی داده است که ۶ مورد مربوط به ساختمان، سه مورد تولید و یک مورد معدن بوده و سه کارگر فوت کرده‌اند.

وی افزود: همچنین در این مدت ۶۱۲ درخواست به دبیرخانه مشاغل سخت و زیان‌آور ارسال شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد رشد داشته است.