نگار محمدیاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این دفتر در پنج بخش حقوقی، مددکاری، اجتماعی، شهرسازی و اقتصادی ساکنان مناطق سبزی آباد، بانبور و کارخانه نمک شهر ایلام را تحت پوشش فعالیت های خود قرار داده است.
وی افزود: در طرح های دفتر تسهیل گری و توسعه محلی در گام اول افراد آسیب پذیر، در معرض آسیب، آسیب دیده، زنان و بچه های بی سرپرست یا بد سرپرست، زنان مطلقه یا در شرف طلاق، معتادان بزهکاران و دیگر افراد جامعه هدف شناسایی می شوند.
محمدیاری ادامه داد: این دفتر با افراد جامعه هدف و خانواده های آنها ارتباط برقرار می کند و راه های اصولی مطالبه گری و پیگیری حقوق اجتماعی را آموزش می دهد و در این راستا دفتر تسهیل گری با ۱۷ دستگاه از جمله فنی و حرفه ای ، بهزیستی، کمیته امداد و نیروی انتظامی تفاهم نامه همکاری دارد.
وی توضیح داد: دفتر تسهیل گری زیر نظر مدیرکل اجتماعی استانداری به عنوان کارفرما فعالیت می کند و مجری طرح نیز جهاد دانشگاهی است و بنا بر ابلاغیه استانداری ادارات مربوطه موظف به همکاری با این دفتر هستند.
وی یادآور شد: دفتر تسهیل گری و توسعه محلی از سال ۹۸ تا کنون در مناطق حاشیه ای سبزی آباد، بانبور و کارخانه نمک فعالیت می کند و تا سال ۱۴۰۱ نیز به فعالیت خود در این مناطق ادامه می دهد تا مشکلات ساکنان این مناطق کاهش یابد.
محمدیاری اضافه کرد: مددکاران باید در هر ماه بیش از یک کارگاه با موضوعات مرتبط در این مناطق برگزار کنند تا آسیب ها و نیازهای ساکنان شناسایی و پیگیری و نیز سطح مهارت های فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی و معیشتی خانواده ها تقویت شود و محل برگزاری این کارگاه های اموزشی و مهارتی مدارس یا مساجد خود این مناطق است.
وی کمک به اشتغال زایی، معرفی افراد جویای شغل به کارگاه های تولیدی، بازگشت زوجین به زندگی مشترک، کارگاه های مهارت آموزی زندگی، شناسایی معتادین و معرفی به کمپ و درمان رایگان آنها، تلاش برای افزایش خدمات شهری به ساکنان نظیر پیگیری ایجاد خط ایستگاه اتوبوس و نصب سطل های زباله از جمله خدمات دفتر تسهیل گری در این مناطق دانست.
وی با تاکید بر این نکته که مشکلات و ناهنجاری های موجود در مناطق حاشیه نشین بر روی بافت درون شهری تاثیر غیر قابل انکار دارد، گفت: باتوجه به حجم زیاد مشکلات در مناطق حاشیه شهری، انتظار همکاری بیشتر از دستگاه های مختلف به ویژه شهرداری برای افزایش ارائه خدمات شهری و بهداشتی به ساکنان این نقاط می رود.
محمدیاری اظهار داشت: طی بررسی های مطالعاتی انجام گرفته مهمترین آسیب ها و ناهنجاری های موجود در مناطق حاشیه ای شامل خودکشی، ازدیاد طلاق، اعتیاد، کمبود خدمات شهری و بهداشتی، بیکاری، فقر مالی و اقتصادی است.
مدیر دفتر تسهیل گری و توسعه محلی مناطق حاشیه ای سبزی آباد، بانبور و کارخانه نمک افزود: این دفتر با ارائه خدمات متعدد رایگان یا با حداقل هزینه، اعتماد ساکنان این مناطق را جلب کرده و برای افزایش برنامه های کمی و کیفی و نیز کاهش یا رفع مشکلات این نقاط به همکاری و همراهی بیشتر دستگاه ها به خصوص دستگاه های طرف قرارداد نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، دفتر تسهیل گری و توسعه محلی مناطق حاشیه ای سبزی آباد، بانبور و کارخانه نمک ۱۸ هزار نفر جمعیت ساکن در این مناطق را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است.
در شهر ایلام ۲ دفتر تسهیل گری در حال حاضر فعال است که دیگر دفتر تسهیل گری منطقه حاشیه نشین مهرآباد ( بانبرز) را تحت پوشش دارد.
پیچ عاشوری، منطقه میلاد شامل اراضی بالادست میدان غلامرضاخان ارکوازی ( میدان میلاد سابق)، مسیر ووردی آرامستان بهشت رضا (ع) و شهرک هجرت از دیگر مناطق حاشیه نشین شهر ایلام هستند.
شهر ایلام دارای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت است.