تهران- ایرنا- رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: آیین تجلیل و تکریم از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت با سخنرانی رییس ‌جمهوری در تهران و ارتباط تصویری با همه استان‌ها روز سه‌شنبه (سی شهریور) برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سردار بهمن کارگر روز چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت گفت: شعار امسال  «ما مقتدریم» است که این شعار در تمام برنامه‌ها به عنوان شعار اصلی و اساسی خواهد بود.

رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اضافه کرد: برگزاری آیین تجلیل و تکریم از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت با سخنرانی آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری در تهران و ارتباط تصویری با ۳۱ استان کشور روز سه شنبه ۳۰ شهریور برگزار می‌شود.

سردارکارگر یادآور شد: افتتاح نمایشگاه ملی «در لباس سربازی» (نقش مقام معظم رهبری "مدظله العالی" در دفاع مقدس) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از سوی رییس جمهوری افتتاح می‌شود.

وی در  ادامه تعداد کل برنامه‌های سازمانها و نهادها در هفته دفاع مقدس  را ۳۲۰۰ برنامه اعلام کرد و گفت:  برگزاری ۷۰ برنامه رونمایی کتاب شامل ۴۵۱ عنوان کتاب،  ۲۰۰ همایش  نثار گل و عطرافشانی بیش از ۱۹۰۰۰ گلزار شهدا، ۸۹۷ مراسم تکریم و تجلیل از خانواده شهدا ایثارگران و فعالین حوزه دفاع مقدس،  ۵۱ جشنواره با موضوعات مختلف از جمله برنامه‌ها است.

رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برگزاری بیش از ۱۴۵ یادواره شهدا، برگزاری ۱۰۱ مراسم شب شعر و خاطره،  برگزاری ۲۷ اجرای تئاتر خیابانی،  برگزاری ۳۲۱ مسابقه فرهنگی، هنری و ورزشی و انجام ۴۴۲ مورد برنامه سازی و تولید محتوا در فضای مجازی را از دیگر برنامه‌های هفته دفاع مقدس عنوان کرد.

سردارکارگر در ادامه با اشاره به ستادهای گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت گفت: نیروهای مسلح ۱۸ ستاد، وزارت خانه‌ها و سازمان‌های کشوری ۲۸ ستاد،  استانی ۳۱ ستاد، شهرستانی ۴۰۰ ستاد که در مجموع ۴۷۷ ستاد با برگزاری  برنامه‌های متنوع هفته دفاع مقدس را گرامی می‌دارند.

وی ادامه داد: در نیروهای مسلح معاونان هماهنگ کننده نیروهای مسلح مسئولیت ستادهای این نیرو را برعهده دارند. در وزارتخانه‌ها یکی از معاونان وزیر این مسئولیت را بر عهده دارد و در سازمان‌ها نیز یکی از معاونان رئیس سازمان ریاست ستاد را بر عهده دارد. همچنین در استان‌ها، استاندارها مسئول ستاد هستند و در شهرستان‌ها نیز فرمانداران مسئولیت این ستاد را بر عهده دارند.

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت گفت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تکریم پیشکسوتان جهاد و مقاومت، از سال ۱۳۹۶ از تعداد ۵۰۰ نفر از فرماندهان لشکر و هم‌تراز و در سال ۱۳۹۷، از تعداد ۲۰ هزار نفر از فرماندهان تیپ و هم‌تراز و در سال ۱۳۹۸ از تعداد ۲۰۰ هزار نفر از فرماندهان گردان و هم‌تراز تقدیر و تجلیل صورت گرفت.

وی گفت: در هفته دفاع مقدس سال ۱۳۹۹ طی یک مراسم بزرگ و سراسری که با ارتباط تصویری زنده با فرمانده معظم کل قوا برگزار شد، از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت تجلیل کردیم و در این مراسم از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بهره مند شدیم و امسال با حضور رییس جمهور این مراسم برگزار می شود.

‌وی در ادامه گفت: رونمایی از اثر فاخر و ملی کتاب «پسر تفتان»، ضبط مراحل نهایی پوئم سمفونی اروند،  برگزاری مرحله استانی پنجمین جشنواره ملی فانوس، برگزاری مرحله استانی چهارمین جشنواری ملی ترنم فتح و برگزاری مرحله استانی دومین جشنواره ملی تئاتر سنگر، تولید مستند فرزندان روح الله، نقاشی چهره شهید به همراه زندگینامه (مربوط به شهیدان والامقام:فضل الله محلاتی، منصور ستاری، علی هاشمی، جواد خداکرم، هاشم ساجدی، قاسم سلیمانی) از دیگر برنامه هفته دفاع مقدس است.

وی برگزاری پانزدهمین نشست تخصصی خاطره نگاری دفاع مقدس به صورت مجازی،  برگزاری نشست تخصصی نقد کتاب «از خاک تا افلاک» (اشعار برگزیده بیست و دومین کنگره شعر دفاع مقدس)،  برگزاری نشست تخصصی نقد کتاب یوسف (داستان های برگزیده نهمین جشنواره جایزه ادبی یوسف)، برگزاری مراسم شب شعر شاعران رزمنده روحانی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت و تولید پوستر گرامیداشت هفته دفاع مقدس و انتشار از طریق آگهی روزنامه های کثیر الانتشار رونمایی از کتاب شهدای روحانی ترور را از دیگر برنامه گرامیداشت هفته دفاع مقدس عنوان کرد.
سردار کارگر برگزاری نشست تخصصی شاعران و مداحان روحانی با موضوع دفاع مقدس برپایی نمایشگاه اسنادی مجازی از تصاویر عملیات کمان ۹۹،  برگزاری جلسات گروههای اندیشه ورز در حوزه های هنرهای نمایشی، موسیقی و سینمای دفاع مقدس مجموعه مستند های "روایت معیار" دفاع مقدس با مشارکت سازمان صدا و سیما (در حال تولید)،  مجموعه مستند- انیمیشن عملیات های دفاع مقدس با مشارکت سازمان صدا و سیما،  برگزاری مراسم تجلیل از خانواده شهدای سلامت
اجرای طرح سلاله ها برای دانش آموزان مدارس (آشنایی دانش آموزان با سیره شهدا)، تجلیل از همسران فرماندهان دوران دفاع مقدس، برگزاری مراسم تجلیل از عوامل طرح بانوان طلایه داران شفا،  و برگزاری کارگروه شعر دفاع را از دیگر برنامه های گرامیداشت هفته دفاع مقدس اعلام کرد.

وی در ادامه به برنامه های ارتش در هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تهیه اینفوگرافی و انتشار در فضای مجازی از عملیات‌های مهرماه (میمک، سومار، پل کرخه، ثامن‌الائمه، مسلم‌بن عقیل، والفجر ۴، عاشورا و نصر۸)، برگزاری رزمایش کمک‌های مؤمنانه با نام طرح شهید سرلشکر حسن آبشناسان، برگزاری مراسم گرامیداشت عملیات اولین پاسخ (انتقام) و تجلیل از  پیشکسوتان دفاع مقدس، برگزاری مراسم گرامیداشت عملیات ۱۴۰ فروندی با تجلیل از شرکت کنندگان در این عملیات، برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان اداره بهداشت ارتش و کادر درمان مبارزه با کرونا، برگزاری میزگرد بررسی پشتیبانی هوایی از عملیات ثامن الائمه (ع) و تجلیل از سربازان نمونه در سراسر یگان‌های ارتش به مناسب ۴ مهرماه روز سرباز از جمله برنامه های ارتش در این هفته است.

سردار کارگر به برنامه های سپاه پاسداران  اشاره کرد و افزود: برگزاری یادواره شهدا، بازسازی عملیات های مهم دفاع مقدس در برخی استانهای محوری، برگزاری مراسم تجلیل از خانواده معظم شهدا و ایثارگران، دیدار و سرکشی از خانواده معظم شهدا، برگزاری مراسم تجلیل از خانواده معظم شهدای مدافع سلامت، برپایی نمایشگاه عکس دفاع مقدس در نواحی و حوزه های بسیج و عطرافشانی و نثار گل به مرقد مطهر شهدای دفاع مقدس و مقاومت برنامه های سپاه در هفته دفاع مقدس است.  

رییس ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت های ملی دفاع مقدس و مقاومت در ادامه به برنامه های وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: تجلیل از خانواده معظم شهدا، ایثارگران، جانبازان، فرماندهان و سربازان نمونه و پیشتازان عرصه های مختلف دفاع مقدس، اجرای مراسم عطر افشانی گلزار شهدای گمنام، رونمایی از تجهیزات جدید دفاعی و تجلیل از فعالان و جهادگران عرصه ایثار و شهادت و مقاومت از مهمترین برنامه های این وزارتخانه است.  

وی در ادامه رونمایی از ۱۲ دایره المعارف استانی نقش ناجا در دوران دفاع مقدس، تجلیل از رزمندگان و پیشکسوتان ناجا با اعطای کارت ایثار و رزمندگی، تجلیل از خانواده های معظم شهدا، جانبازان، سربازان و مدافع سلامت در ناجا، تجلیل از ۱۲۰ نفر از فرماندهان دوران دفاع مقدس (شاجا، ژاجا و کمیته) را از جمله برنامه های مهم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.  

سردار کارگر برگزاری مراسم میهمانی لاله ها در ۱۹۰۰۰ گلزار شهدا با قرائت پیام مقام معظم رهبری،  همایش ویلچررانی و دوچرخه سواری و پیاده روی از حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا حرم حضرت امام (ره)، برگزاری اجلاسیه ۳۰۰۰ پیام آوران ایثار، برگزاری تقدیر از مدافعان سلامت و پزشکان نخبه شاهد و ایثارگر و  برگزاری کنگره لاله های سفید (شهدای منا) را از برنامه های بنیاد شهید و امور ایثارگران در هفته دفاع مقدس اعلام کرد.

وی در خصوص برنامه‌های قوه قضائیه در هفته دفاع مقدس گفت: تجلیل و تکریم از خانواده معزز شهدا و جانبازان دفاع مقدس و تجلیل از خانواده شهدای دادگستری از برنامه‌های قوه قضائیه در هفته دفاع مقدس است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در هفته دفاع مقدس نواختن زنگ مهر و مقاومت است؛ همچنین مستند گنج بی پایان که حاصل گفت‌وگوی تصویری با ۴۵ نفر از ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا دانشگاه سمنان است که در هفته دفاع مقدس رونمایی خواهد شد.

وی افزود: در هفته دفاع مقدس شهید شاخص ورزشکار هر استان توسط ورازت ورزش و جوانان معرفی خواهد شد؛ همچینن در این هفته از وزرشکاران ایثارگر به ویژه جانبازان در وزارت ورزش وجوانان برگزار خواهد شد.

سردار کارگر درباره برنامه‌های وزارت امور خارجه در هفته دفاع مقدس نیز اظهار داشت: بزرگداشت هفته دفاع مقدس در دفتر نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور برگزار خواهد شد؛ همچنین از طریق سازمان فرهنگ و ارتباطات نمایشگاهی در نمایندگی‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس درباره برنامه‌های امور زنان نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در هفته دفاع مقدس وبینار نشست بیان تجارب زنان ایثارگر در دوران دفاع مقدس برگزار خواهد شد؛ متاسفانه در موضوع دفاع مقدس به نقش زنان پرداخته نشده است، کارهایی خوب و ارزشمندی در سازمان نشر آثار ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس صورت گرفته و امیدواریم در دولت جدید و در معاونت امور زنان کارهای بهتری در موضوع دفاع مقدس انجام شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از فیلم و سریال‌های دفاع مقدس گفت: نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه و ناجا آماده حمایت از فیلمسازان هستند. سریال شهید «حسن باقری» با محوریت عملیات بیت‌المقدس و تولید آثاری فاخر از شهیدان سپهبد علی صیادشیرازی و بروجردی در دست اقدام است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به اینکه یک شورای پشتیبانی از فیلم‌های دفاع مقدس در نیروهای مسلح تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: هر کدام از فیلمسازان بخواهد فیلم در حوزه دفاع مقدس بسازد مورد حمایت ما قرار خواهد گرفت؛ در سریال عاشورا که در خصوص لشکر عاشورا و شهید مهدی باکری است، حمایت‌های لازم صورت گرفته است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در پاسخ به سوالی درباره اینکه برای جلوگیری از موازی کاری در اجرای برنامه‌ها چه کارهایی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: ستاد مرکزی گرامی‌داشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس نقش سیاست‌گذاری و هماهنگی را برعهده دارد و اجرای برنامه توسط سازمان‌ها و استان‌ها صورت می‌گیرد؛ برخی از مراسم‌ها مثل تجلیل از پیشکسوتان و نمایشگاه در لباس سربازی به صورت متمرکز است.

سردار کارگر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برگزاری مراسم هفته دفاع مقدس در دومین سال شرایط کرونایی کشور چگونه خواهد بود؟ گفت: در سال گذشته خیلی‌ها برای گرامی‌داشت چهل‌سالگی سالگرد دفاع مقدس به دلیل شرایط کرونایی معتقد بودند که برنامه‌ای تا بعد از کرونا اجرا نشود ولی ما بیان کردیم همانطور که در زمان جنگ ما زندگی کردیم و برنامه‌های خود را داشتیم در زمان کرونا نیز باید با رعایت پروتکل‌ها و شرایط، برنامه‌های خود را داشته باشیم.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اظهار داشت: اگر بخواهیم در حوزه دفاع مقدس موفق باشیم باید حرکتمان یک حرکت همگانی و عین دفاع مقدس مشارکتی باشد؛ امروز مشکلی که در حوزه دفاع مقدس با دستگاه‌های کشوری و لشکری نداریم و به هر دستگاه و نهادی مراجعه کردیم به ما کمک کردند.

سردار کارگر گفت: یکی از موارد مهم در دفاع مقدس حفظ جان مردم بود در نتیجه رعایت سلامت مردم هم در همین راستاست و ما موظف به حفظ جان و سلامت مردم هستیم و مراسمی که صدمه‌ای به مردم بزنند نداشتیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره حمایت از صنایع فرهنگی در حوزه ترویع ایثار و مقاومت گفت: یکی از مهمترین مسائلی در حوزه دفاع مقدس صنایع فرهنگی است که اگر به آن توجه نکنیم نمی‌توانیم سبک زندگی رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا را ترویج دهیم در این حوزه عقب ماندگی داریم؛ این حوزه نیازمند سرمایه‌گذاری و ذائقه سنجی جوانان است.

سردار کارگر گفت: امروز کتاب، کیف و دفترهایی که به تصاویر شهیدان فهمیده و حججی منقش شده که استقبال خوبی شده است و باید بتوانیم در این حوزه با سرمایه، ایده و طرح ورود پیدا کنیم.

در پایان نشست، علی‌اصغر جعفری مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز در پاسخ به سوالی در خصوص تولیدات فاخر در حوزه موسیقی دفاع مقدس اظهار داشت: در دو سال گذشته و به دلیل کرونا نتوانستیم کارهای گروهی در حوزه موسیقی داشته باشیم.

وی ادامه: در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ارکستر سمفونیک سرو متشکل از ۴۰ نوازنده و هنرمند همکاری دارند؛ در سه سال گذشته ۸ آلبوم موسیقی تولید و پخش شده است.

جعفری با اشاره به جشنواره فانوس گفت: در این جشنواره بخشی به موسیقی محلی، پاپ، سنیت و حماسی می‌پردازد و از برگزیدگان تجلیل می‌شود؛ همچنین در جشنواره استانی صدا و سیما از برگزیدگان در حوزه دفاع مقدس تجلیل می‌شود.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: در سال گذشته و چهلمین سالگرد دفاع مقدس در ۴۰ نقطه کشور گروه‌های موزیک نیروهای مسلح مستقر شدند و رزم نوازی کردند؛ همچنین در میدان آزادی گروه موسیقی هزار و ۳۹۷ نفری مستقر و رزم نوازی کردند.

وی گفت: سمفونی اروند اولین موسیقی است که پس از کاهش شیوع کرونا ساخته شده است.