به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، راه یکی از سرمایههای ملی و از جمله عوامل توسعه اجتماعی و اقتصادی یک کشور است، به شکلی که هرچه نسبت به گسترش شبکه راههای یک کشور اقدام شود، برای توسعه آن گام برداشته شده است. بر همین اساس بهبود و توسعه شبکه راهها در کشورها به عنوان یکی از مهمترین شاخصها و زیرساختهای توسعه اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی محسوب میشود.
طبق تعریف مجمع جهانی راه (PIARC) نگهداری راه شامل مجموعه فعالیت هایی از قبیل نگهداری رو سازی، شانهها، شیبها، تسهیلات زهکشی و دیگر ابنیه فنی در حدی است که راه را به شرایط اولیه ساخت آن نزدیک میکند.
در کشور ما به دلیل ظرفیتپذیری فوقالعاده شبکه راههای زمینی که بیش از ۹۰ درصد از کل حمل ونقل ملی را ساماندهی میکند، نقش و جایگاه راهداری از اهمیت بیشتری برخوردار است و از این رو سازمان راهداری و حمل نقل جادهای به عنوان متولی نگهداری، بهسازی و ایمنسازی راههای کشور جایگاه ویژهای در توسعه ملی و افزایش بهرهوری اقتصادی کشور دارد.
راهداران به عنوان متولیان امر راهداری، نیروهای خدوم و زحمتکشی هستند که همواره حین خدمت و انجام عملیات راهداری در معرض انواع مختلف تهدیدات قرار دارند، مخاطراتی که گاهی مصدومیت، معلولیت و یا فوت آنها را به دنبال دارد، آمارها نشان میدهد که سالانه حدود ۴۰ راهدار ایرانی حین خدمت، جانشان را از دست میدهند و معادل همین رقم هم دچار معلولیت و یا مصدومیت میشوند.
بنابراین باتوجه به اینکه سالیانه تعدادی از راهداران حین عملیات راهداری و خدمت جان خود را از دست میدهند و از طرفی خانوادههای آنها پس از دست دادن عزیزان خود، هیچ پشتوانه معنوی و مادی ندارند، بنابراین وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای) طرحی را به هیات دولت پیشنهاد داده که با تصویب آن راهداران در صورت از دست دادن جانشان حین خدمت، شهید محسوب شوند.
براساس این گزارش، این پیشنهاد مراحل بررسی خود را در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیات دولت طی میکند.