مشهد- ایرنا- نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید بر لزوم تحول در حوزه تعاون، گفت: باید عده‌ای مأمور شده و در روستاها افرادی را پیدا کنند که کارخانه‌های بر زمین مانده را به آنان بدهند تا راه‌اندازی کنند و شرکت تعاونی با سرمایه به سراغ آنان رفته و سرمایه را به نیروی کار واقعی بسپارد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سیداحمد علم‌الهدی، وی در دیدار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، افزود: تسهیلات اگر به صاحب کارخانه داده شود، در جای دیگری سرمایه‌گذاری خواهد شد، پس باید به کارگری داده شود که کار با او پیش می‌رود و کارخانه‌دار هم سهامدار آن باشد تا جلو سوءاستفاده از تسهیلات گرفته شود.

وی ادامه داد: این تعاونی نمی شود که یک اداره ای باشد که درش را باز کرده و بگویند بیایید تعاونی تشکیل دهید و اگر کاری داشتید بیاید اینجا، بعد هم یک سال بدوند و مشخص هم نباشد که آیا کارشان انجام می شود یا نمی شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به بیان نمونه‌ای از ناکارآمدی تعاونی‌ها در مناطق روستایی پرداخت و ادامه داد: کوه‌های هزارمسجد کانون تولید گوشت کشور بوده است و با رمه‌داری، گوشت مملکت را تأمین می‌کردند، اما با اشتباهی که جهاد کشاورزی به اسم «آبخیزداری» در منطقه انجام داد و جلو مراتع را گرفت، سبب بروز آسیب جدی به این حوزه شد.

آیت الله علم الهدی اضافه کرد: یک سوم حاشیه شهر مشهد را روستاییان همین کوه‌های هزارمسجد تشکیل می‌دهند و زندگی‌شان با خاک یکسان شده است، افرادی که در آن زمان به پول الان شاید میلیاردها تومان سرمایه داشتند اگر تعاونی در مملکت وجود داشت، این‌ها به این روز نمی‌افتادند و حاشیه شهری توسعه پیدا کرده که هرچه می‌دویم، نمی‌توانیم آن را جمع کنیم، این‌ها ایلات و عشایر سرخس و کلات هستند.

وی با اشاره به وضعیت باغداران سیب در آذربایجان غربی که محصول سیب آنان در دره قاسم‌لو در حال پوسیدن است و حمایت نمی‌شوند، متذکر شد: اگر تعاونی در کشور وجود داشت و از روستاییان حمایت می‌شد، قیمت سیب در بازار افزایش نمی‌یافت در حالی که باغداران مجبور باشند محصول خود را کنار جاده حراج کنند.

آیت‌الله علم‌الهدی با انتقاد از برخی سوءمدیریت‌ها در حوزه تعاون کشور، گفت: از یک طرف گوشت را به این گرانی تهیه کنیم اما خودمان گوسفندداری نکنیم و دامدار با گدایی زندگی کند، تعاون روستایی الان به این روز افتاده است و به هرکسی که می‌گوییم، می‌گوید کار من نیست، کار دیگری است.

وی با تأکید بر این‌که مردم در معیشتشان مستأصل شده‌اند، خاطرنشان کرد: در همین مشهد چندین کارخانه خوابیده که هم ابزار و هم نیروی انسانی دارد اما کار آنان خوابیده است و اگر تعاونی وجود داشت این اتفاق برای آنها نمی‌افتاد.

خراسان رضوی با هفت هزار و ۳۲۲ شرکت تعاونی فعال، بعد از تهران رتبه دوم کشور را دارد.